10 razlogov zakaj na potovanje s šotori

1. NAZAJ K NARAVI

Kampi so na zelo lepih lokacijah, v čudoviti in neokrnjeni naravi, na robu gozda, ob divji reki, morju ali jezeru... Si predstavljate šotorček v majhnem kampu tik ob jezeru na robu idiličnega švedskega iglastega gozda? :)

2. SPANJE V HOTELU NEŠTETO ZVEZDIC

Šotor ponuja pred hotelom vsaj eno očitno prednost. Spanje pod milim nebom z razgledom na celotno mlečno cesto je res nekaj posebnega. Le zadrgo na šotoru odpremo in leže na hrbtu opazujemo zvezde. Tistih nekaj zvezdic, ki jih ponujajo hoteli, se s tem težko primerja. Preden nas zmanjka, je dobro šotor zapreti, da ne bo zjutraj na glavi rose :). Na severu bomo potrebovali še nekaj za čez oči, saj je vso noč svetlo. Skozi tanke stene nas uspava šum reke, pravljico za lahko noč pa nam pove šepet vetra v krošnjah. Prebujamo se lahko ob žvrgolenju ptic, si nastavimo budilko, če pa to dvoje ne zaleže, nas bo zagotovo prebudil vodnik :). Priporočamo prvo ali drugo možnost, da bo čas za zajtrk ;). 

3. DIGITALNI ODKLOP

Vsaj za nekaj dni lahko pozabimo na tehnologijo. V današnjem času se zdi popoln digitalni odklop kot znanstvena fantastika. Kako sploh preživeti brez telefona, računalnika ali tablice? Popoln odklop sicer ne bo potreben, bo pa potovanje na ta način veliko bolj doživeto in umirjeno, tehnologija prinaša stres, pa četudi po naši izbiri. Večina kampov ima omejen in počasen wifi, zato lahko v miru izklopimo naše naprave in raje uživajmo v dobri družbi ob tabornem ognju in kitari, kopanju v jezeru, spoznavanju divjih cvetlic, dolgih večernih sprehodih v naravi... 

4. CENA POTOVANJA

Kampiranje je poceni. Menimo, da 870 € za tri tedne dolgo vodeno potovanje z raznolikim programom ni drago. Gre za izkušnjo za vse življenje, ki ne bo povzročila luknje v denarnici.

5. DOBRA DRUŽBA

Sproščeno druženje v kampih, spoznavanje novih zanimivih ljudi, ki jih zanimajo daljne dežele... Večerno kuhanje, pomoč pri postavljanju šotora…, veliko bo priložnosti za klepet, molk, smeh. Po treh tednih se boste med seboj dobro poznali, nastalo bo kakšno novo prijateljstvo, ki bo trajalo leta. Tudi, če se na potovanje prijavite sami, je vsaka skrb glede tega odveč.

6. ALI PA UŽIVANJE V SAMOTI

Uživanje v dolgih večernih sprehodih, jutranjem teku, osvežilnem skoku v jezero, v samostojnem raziskovanju lepe narave, mirnih vasic in zelenih mest... V programu je predvidenega dovolj časa tudi za aktivnosti po lastnih željah.

7. VOŽNJA Z UDOBNIM AVTOBUSOM

Se spomnite šolskih izletov? Ni bilo pomembno kam, le da je bil izlet z avtobusom pa sendvič in sok. Tukaj pa se boste odpeljali tako daleč, kot se sami najbrž ne bi nikoli. Vožnjo bo prevzel odličen in zanesljiv voznik, vi pa boste lahko opazovali zanimivo pokrajino, ali morda nadomeščali izostali spanec prejšnjega večera :). Misli bodo prihajale, morda si privoščite poglobljeno debato o čemerkoli že, če ne bo končana do naslednjega postanka, lahko nadaljujete kadarkoli že. Udobna brezskrbnost daleč od vsakdanjih skrbi.

8. DVA ODLIČNA PROGRAMA – VKLJUČENE LE IZBRANE VSEBINE

Ne bo vam treba prebrati različnih vodničkov in brskati po internetu za odpiralnimi časi… Smo se že mi precej ukvarjali s tem in rezultat sta dva odlična programa, na katera smo ponosni (lastna hvala se pod mizo vala, a ne?).

Potovanje poteka sproščeno in vključuje le najboljše. Vsebine so preverjene, videli boste zares veliko. Če pa boste vseeno »naštudirali« vsaj večja mesta, toliko bolje. Izbira v njih je namreč res velika in morda bi si vseeno raje ogledali kaj drugega...

Če ne bi spali v šotorih, bi bila cena tri tedne dolgega vodenega potovanja s takšnim programom nekajkrat višja.

9. NEVSILJIVO VODENO POTOVANJE

Potovanje vodi izkušen vodnik, ki se na severu Evrope in na Pirenejskem polotoku odlično počuti in bo znal približati dežele še malo bolj.

10. SPALI BOSTE NA SVOJEM

V šotoru boste ves čas potovanja spali na svojem, brez skrbi o tem, kdo je pred vami spal v vaši postelji in brez razmišljanja o tem, ali vzmetnice tudi kdaj operejo.

V šotoru boste spali v spalni vreči, ki je le vaša in je tako čista, kot ustreza le vam. Temu bi lahko rekli higiena po meri :) in je mogoča le pri taborjenju.

 

Bi šli z nami? Čas za prijavo na enega od obeh potovanj je ravno pravi :)...

Kliknite spodaj, če želite izvedeti več o obeh potovanjih s šotori:

SKANDINAVIJA S ŠOTORI 2016

IBERSKI POLOTOK S ŠOTORI 2016

 

Zapisala: Mojca Voh

 

 

    Prijava na e-novice

  • S prijavo na novice se strinjate s pogoji novic.
Nasmeh
Razpisana potovanja Ostala potovanja O nas Splošni pogoji Blog Kontakt