5 razlogov za obisk Sejšelov

Kopanje v čistem in toplem morju, jate pisanih ribic, neverjetno sproščeni domačini in čudovite peščene plaže z malo obiskovalci… se kar dobro sliši, kajne? Bujno poraščene otoke ob vzhodni afriški obali so odkrili šele okoli leta 1770 in veljajo za enega najlepših krajev na tem planetu.

1. PODVODNA ČUDESA
S kar šestimi morskimi nacionalnimi parki so Sejšeli raj za potapljače in snorklarje. Ohranjene korale so dom številnih vrst ribic in drugih pisani živalic, med plavanjem lahko opazujete prijazne morske želve ali na obali med školjkami najrazličnejših oblik izbirate najlepšo...

Ribice

2. KREOLSKA KULINARIKA
Otoška kulinarika okusno združuje afriške, indijske, kitajske, angleške in seveda, kar je najbolj pomembno, francoske okuse. Sveže ribe, pečene v listih banan, hobotnica v česnovi omaki in sočni morski sadeži na žaru, pa sladice iz svežega tropskega sadja… Ne gre, da ne bi poskusil :).

riba na žaru

3. NAJLEPŠE PLAŽE NA SVETU
Za Sejšele so značilne slikovite osamljene plaže z mehkim belim peskom, ravno dovolj grobim, da se ne lepi na telo, a dovolj finim, da daje morju značilno modrino. Značilni so granitni balvani.
Najbolj fotografirana in ena najlepših plaž na svetu je "Anse Source d'Argent", za laskavim nazivom ne zaostajajo veliko tudi plaže Anse Lazio, Beau Vallon in druge.

 La Digue

4. RAZGLEDNE PEŠPOTI
Morda vaša predstava popolnih počitnic vključuje tudi nekaj raziskovanja. Na Sejšelih so slikovite sprehajalne poti z neverjetnimi pogledi na otoke in ocean. Zanimivo je tudi bujno rastje s številnimi endemiti.

Pešpot

5. PESTRA FLORA IN FAVNA
V parku Vallee de Mai na otoku Praslin rastejo redke palme s sadeži porednih oblik imenovane coco de mer, tu živi veliko posebnih živali, kot so modri golobi, črni papagaji in modri gekoti. Na Sejšeli je zares veliko najrazličnejših in čisto nič nevarnih vrst živali in rastlin, ki živijo le tu.

 Želva

Radovedni? Sejšele lahko obiščete tudi z nami :).

    Prijava na e-novice

  • S prijavo na novice se strinjate s pogoji novic.
Nasmeh
Razpisana potovanja Ostala potovanja O nas Splošni pogoji Blog Kontakt