Nenavadne tematske kavarne v Seulu

Korejci (pa tudi Japonci) obožujejo kavarne z zanimivo tematiko. V Seulu je več kot 17.000 kavarn in nekatere izmed njih veljajo za najbolj nenavadne tematske kavarne na svetu.

Zelo priljubljene so kavarne, kjer lahko ob kofetkanju in druženju s prijatelji crkljate še kužka, muco, ovco, rakuna… V eni od kavarn je ambient urejen v stilu priljubljenega lika Hello Kitty, v drugi v stilu Snoopya in Charlie Browna, v tretji se počutite kot v stanovanju Sherlocka Holmesa na Baker Street ali pa med pitjem kave sestavljate lego kocke. Za vsakega se najde nekaj.

Izbrali smo osem tematskih kavarn v Seulu, ki so se nam zdele najbolj zanimive. Katero od njih pa bi vi obiskali?

1. BAU House Cafe - pasja kavarna

Bau House je ena največjih pasjih kavarn v Koreji. Vstopnine ni, stranke pa morajo nekaj naročiti, če se želijo igrati s kužki.

Pasja kavarna

2.    Charlie Brown Cafe

Kot pove že ime, je lokal opremljen v stilu Snoopya, Charlie Browna in njunih risanih prijateljev. V obliki Snoopya dobite kolačke, tortice, sendviče… Kljub temu, da je poudarek na izgledu, je vse zelo okusno, tudi s ceno ne pretiravajo. Če vam v Seulu zmanjka časa za obisk, ga lahko obiščete kar na letališču, medtem, ko čakate na svoj let.

Snoopy cafe

3. Cafe Blue Fairy - med lutkami

Lokal je verjetno eden izmed bolj strašljivih, saj so glavna tema lutke – jaz bi se počutila kot v kakšni grozljivki. Lutke so vrhunsko izdelane, njihov izgled in oblačila so dodelani do zadnje podrobnosti. Lutke je mogoče tudi kupiti, cene pa so visoke – za punčko povprečne velikosti boste odšteli skoraj 400 €.

doll cafe seul

4. Hello Kitty Cafe

Kot pove že ime, franšiza kavarn Hello Kitty Cafe je posvečena svetovno znani mačji risani junakinji in je pravi magnet za mlada dekleta. Kavarnice so obarvane v rožnate in pastelne barve ter ponujajo širok izbor kolačkov in pijač okrašenih z obrazom slavne mačke.

5. Ddo-Ong Cafe - za ljubitelje kakcev

Po mojem mnenju je ta kavarnica resnično ena najbolj čudaških na svetu, saj je posvečena – ne boste verjeli – kakcu :D. Tu dobite svoj latte macchiato ali vročo čokolado v skodelici v obliki WC školjke. V obliki kakca so tortice, vaflji in kolački.

wc cafe seul

6. Thanks Nature Cafe - oaza narave

Če ste ljubitelj narave, je ta lokal kot nalašč za vas. Lokal je zelo lepo urejen, z veliko zelenja in preprosto dekoracijo izžareva zen. Največja zanimivost lokala sta dve živi in zelo lepo negovani ovci, ki prebivata v svoji ogradi in obiskovalce pozdravljata s svojim »beeeeeee«.

ovčke

7. Get and Show Cafe - sestavljaj lego kocke

V tem lokalu boste lahko prebudili otroka v sebi in sestavljali lego kocke. Ob postrežbi hrane ali pijače dobi namreč vsak še en paket lego kock, ki jih lahko sestavlja eno uro. Ko ura poteče, lahko zakupite še dodatne minute, če vam v tem času ni uspelo do konca sestaviti, kar ste želeli.

lego kocke

8. Hoho Myoll Cafe - svet starodobnikov

Lokal je raj za navdušence nad starinami in starodobnimi avtomobili. V lokalu je pravi kombi VW, v katerem lahko v miru posedite in spijete svojo kavo. Pred vhodom v lokal pa stoji klasični stari Mini.

vw kafe

 

Zapisala: Mojca Voh

    Prijava na e-novice

  • S prijavo na novice se strinjate s pogoji novic.
Nasmeh
Razpisana potovanja Ostala potovanja O nas Splošni pogoji Blog Kontakt