tor, 03 mar 2020

Potovanje v času koronavirusa

Zadnji dan februarja smo se vrnili s potovanja po Vietnamu in dobili smo veliko vprašanj: Kako je potovati v času koronavirusa? Z eno besedo – fantastično!

Preberi več ...
pon, 23 sep 2019

Tajska kulinarika

Tajska kuhinja je popolna kombinacija vseh okusov, predvsem pa sladkega in pekočega. V njihovi kulinariki so pogosti dodatki k jedem čili, kari, limeta, razni oreščki, limonska trava, kokosovo mleko in celo sušeni škampi v prahu. Nekatere jedi znajo biti precej pekoče, ne pa vse.

Preberi več ...
pet, 21 jun 2019

Privetrni in zavetrni otoki Francoske Polinezije

Polinezija je sinonim za raj na zemlji in vsa pričakovanja se izpolnijo takoj, ko pristaneš na enem izmed številnih otokov.

Preberi več ...
pon, 13 maj 2019

Fotoalbum – Sejšeli 2019

Nekaj utrinkov z letošnjega prvomajskega obiska rajskih Sejšelov.

Preberi več ...
čet, 14 mar 2019

Obisk pri spečem bogu

Glede na to, da so v Indoneziji vulkani med najbolj aktivnimi v pacifiškem ognjenem obroču, je bilo jasno, da se jim ob obisku Indonezije ne moreš izogniti. V bistvu so povsod, oblikujejo to čudovito pokrajino in zaradi njih imajo Indonezijci nekaj prometnih znakov, ki jih pri nas ni.

Preberi več ...
čet, 28 feb 2019

Iranian hospitality is a concept!*

Iran je država, ki v marsičem pozitivno preseneti, najbolj pa zagotovo izstopa gostoljubnost domačinov, ki bi za goste obrnili svet na glavo.

Preberi več ...
čet, 10 jan 2019

Po čem si bomo zapomnili leto 2018?

Ob začetku novega leta je prav, da se ozremo nazaj in se spomnimo na najlepše iz preteklega leta. Leto 2018 smo začeli tam daleč na drugi strani sveta, v toplih krajih. Obiskali smo daljno Avstralijo in jo začinili z obiskom otoka na koncu sveta – Tasmanije.

Preberi več ...
pet, 21 dec 2018

13 islandskih "Božičkov"

Na Islandiji Božiček ne živi na Severnem polu. V domove se ne pripelje na saneh, ki jih vlečejo prikupni leteči jelenčki. Ne spusti se tiho navzdol po dimniku, da bi pod božično jelko pridnim otrokom (včasih tudi odraslim) pustil darila. Tudi ne spije mleka in poje piškotov, ki mu jih otroci pustijo v zahvalo. Pravzaprav na Islandiji Božiček sploh ne obstaja!

Preberi več ...
pet, 07 dec 2018

Utrinki s potovanja po Filipinih

Ni lepšega kot prebrati vtise zadovoljnih gostov in podoživeti njihovo potovanje še ob fotografijah. Dovolili so nam, da te trenutke delimo tudi z vami.

Preberi več ...
pet, 30 nov 2018

Fotoalbum – Iran

Iran je na nas naredil velik vtis. Popotnik kmalu po prihodu v deželo opazi, kakšno krivico ji delajo zahodni mediji. Perzijci so s svojo prijaznostjo, velikodušnostjo in vljudnostjo eni najprijetnejših ljudi, kar smo jih spoznali na naših potovanjih, in v deželo se vedno znova radi vračamo. V spodnji galeriji si lahko ogledate fotografije, ki so jih naši gostje ustvarili ob obisku Irana v novembru 2018.

Preberi več ...
pet, 23 nov 2018

Fotoalbum – Nacionalni parki ZDA

Združene države Amerike so dežela presežkov na vseh področjih in v vseh pogledih. Tam ni nič majhno, nezanimivo ali povprečno. O tem, kako osupljivo in na trenutke nenavadno je v resnici, se je naša skupina prepričala na letošnjem potovanju po ameriških nacionalnih parkih.

Preberi več ...
čet, 19 apr 2018

Simpatične živali Skandinavije

Kot vsaka dežela ima tudi Skandinavija nekaj "posebnežev" živalske vrste, ki jih ne najdemo povsod po svetu. Na našem potovanju po Danski, Švedski in Norveški jih v čudovitem, pristnem naravnem okolju vsako leto srečamo kar nekaj in prav vse so simpatična popestritev tudi sicer doživetij polnih dnevov (in svetlih noči).

Preberi več ...
pon, 12 mar 2018

Videti je užitno ... pa je res?

Japonska je posebna dežela. V vseh pogledih in na vseh področjih. Posebej izstopajoči sta njihovi kultura prehranjevanja in hrana. Slednja je privlačnega videza, odličnega okusa in težko se ji je upreti! Že od leta 1917 pa hrano v izložbah restavracij predstavljajo na zelo učinkovit način, s plastičnimi modelčki zelo realističnega videza.

Preberi več ...
pet, 12 jan 2018

Barbados niso le sanjske plaže

Barbados niso le čudovite plaže, ki krasijo skoraj celotno južno in zahodno obalo otoka. Tudi gričevnata notranjost s svojimi zanimivostmi in malo poseljena "zadnja" stran otoka z divjo atlantsko obalo sta vredni odkrivanja.

Preberi več ...
tor, 09 jan 2018

Barbados za užitkarje

Z družino smo Barbados obiskali pred nekaj leti, ko Tim še ni hodil v šolo. Otok nam je bil takoj všeč. Najbolj Alji, najbrž zaradi pristnega karibskega vzdušja v kombinaciji z urejenostjo in visokim občutkom varnosti. Karibska glasba na vsakem koraku, toplo in čisto morje, sveže sadje in prijazni domačini.

Preberi več ...
čet, 04 jan 2018

Šest naj doživetij na Baliju

Bali opisujejo kot otok bogov, riževih teras, odlične hrane, širokih nasmehov, otok vulkanov, peščenih plaž, čudovite narave, poceni masaž, odlične kave, deskanja na valovih... Kaj pa si vi predstavljate ob besedi Bali?

Preberi več ...
pet, 08 dec 2017

Povabljeni smo bili v Iran

Če povem po resnici, me Iran nikoli ni privlačil. Zagotovo ni bil niti na mojem širšem seznamu dežel, ki bi jih želela obiskati. Verjetno so k moji predstavi veliko prispevali mediji, ti o Iranu nikoli ne poročajo nič dobrega, po drugi strani pa tudi moje nepoznavanje dežele. Sedaj pa, ko sem ga imela po naključju priložnost spoznati, ugotavljam, da sem mu naredila krivico.

Preberi več ...
pon, 11 sep 2017

Fotoalbum – Bili smo na Samoi v Polineziji

Relativno nizka poseljenost dveh večjih otokov Upolu in Sawaii ter bujno rastlinstvo zagotavljata slikovito zeleno kuliso, po kateri se prosto sprehajajo domači prašički, kokoši in psi. Počitek je na Samoi ena najbolj priljubljenih aktivnosti :).

Preberi več ...
pet, 08 sep 2017

Igra v štirih dejanjih: Popolni Sončev mrk 21. avgusta 2017

Vesolje je velik fizikalni laboratorij, v katerem odkrivamo naravne zakonitosti, jih opazujemo, spoznavamo njegovo smotrno urejenost in ga občudujemo. In tako smo se z agencijo Nasmeh podali na pot na divji zahod ZDA, da ujamemo in doživimo igro velikih igralcev Sonca, Lune in Zemlje. Na odpravo se nas je odpravilo šestindvajset.

Preberi več ...
pet, 08 sep 2017

Fotoalbum – Sončev mrk na ameriškem divjem zahodu 2017

Na divjem zahodu v deželi indijancev, bizonov in Buffalo Billa smo si ogledali izjemen naravni pojav - popoln sončni mrk.

Preberi več ...
čet, 17 avg 2017

5 razlogov za obisk Sejšelov

Kopanje v čistem in toplem morju, jate pisanih ribic, neverjetno sproščeni domačini in čudovite peščene plaže z malo obiskovalci… se kar dobro sliši, kajne? Bujno poraščene otoke ob vzhodni afriški obali so odkrili šele okoli leta 1770 in veljajo za enega najlepših krajev na tem planetu.

Preberi več ...
pon, 26 jun 2017

Fotoalbum – Potovanje po Južni Koreji 2017

Nenavadno "deželo jutranjega miru" smo obiskali v času prvomajskih praznikov 2017.

Preberi več ...
tor, 11 apr 2017

Skandinavija – taborjenje dolgo 8.700 km

Ko smo razmišljali kam čez poletje, še nismo vedeli, v kakšno avanturo se bomo kmalu podali. Ljudje poleti odhajajo na oddih na morje, kjer se pustijo razvajati pod vročim soncem.

Preberi več ...
sre, 15 mar 2017

Ulična prehrana v Kuala Lumpurju

Vodnik Gregor o ulični prehrani v Kuala Lumpurju.

Preberi več ...
tor, 31 jan 2017

My trip to Slovenia – Moj obisk Slovenije

Obiskala nas je Nuraiym, simpatična lokalna vodnica iz Kirgizije in zapisala svoje vtise o obisku Slovenije. Lansko poletje je prav ona razkazovala svojo lepo deželo našim skupinam, tokrat pa so se vloge zamenjale - naši gostje so Nuraiym predstavili Slovenijo.

Preberi več ...
čet, 22 dec 2016

V Južni Koreji je Božiček modre barve

V Južni Koreji je kristjanov več kot v drugih azijskih državah, zato je praznovanje božiča dosti bolj razširjeno. Kristjanov je okoli 25%, ostali prebivalci so večinoma budisti.

Preberi več ...
tor, 13 dec 2016

Preko Osrednje Avstralije

Mesec in pol dolgo potovanje po legendarni makadamski cesti Great Central Road preko Great Victoria Desert do Alice Springs (Red Center) v Centralni Avstraliji.

Preberi več ...
čet, 08 dec 2016

Tudi Japonci praznujejo božič

Na Japonskem praznujejo božič šele zadnjih nekaj desetletij. Praznujejo pa le božični večer. Božič tam ni verski praznik, saj je med Japonci manj kot 1% Kristjanov, in tudi ni dela prost dan.

Preberi več ...
pet, 18 nov 2016

Nomadski običaji in pogumne kirgiške ženske

Zanimiv BBC-jev dokumentarec o Kirgiziji, o nomadskih običajih in o pogumnih kirgiških bojevnicah.

Preberi več ...
tor, 15 nov 2016

V razmislek ...

Delamo, da preživimo ali živimo za delo? Dragocenost življenja so trenutki...

Preberi več ...
čet, 13 okt 2016

Kolesarjenje po Novi Zelandiji

Februarja sem namesto na snegu užival v poznem poletju južne poloble. Potovanje mi je omogočilo, da sem trikrat »pedaliral« po Novi Zelandiji, vsakič na drugačen način: mestno-urbano kolesarjenje po Aucklandu, klasično gorsko kolesarjenje po gozdnih potkah v okolici Rotorue in gravitacijsko kolesarjenje - spust nad Queenstownom.

Preberi več ...
tor, 23 avg 2016

Recept: Japonski suši

Obožujem suši. Pred obiskom Japonske sem se domači pripravi sušija spretno izogibala, vse skupaj se je zdelo preveč zapleteno. Raje sem različne vrste sušija preizkušala v japonskih restavracijah po Sloveniji, kjer pa suši sploh ni poceni. Potem me je pot zanesla na Japonsko...

Preberi več ...
pon, 22 avg 2016

Šest najlepših krajev v Kirgiziji

Kirgizija me je v vsej svoji prvinskosti očarala. Je pravi naravni biser v osrčju Azije in zelo težko mi je bilo izbrati le šest najljubših krajev, ki smo jih obiskali. Verjamem, da bi vsak izmed mojih sopotnikov izbral kaj drugega, ampak to je moj seznam.

Preberi več ...
pet, 19 avg 2016

Spoštljivost po japonsko in druge zanimivosti Dežele vzhajajočega sonca

Potovanje po Japonski je res svojevrstno doživetje. Prav vsak trenutek potovanja je bil poln presenečenji, novih odkritij in začudenj nad kulturnimi razlikami. Kar težko je razložiti to doživetje. Če ste Japonsko že kdaj obiskali, veste, o čem govorim.

Preberi več ...
tor, 09 avg 2016

Kdo se boji ženičke s kobiljim mlekom?

V Kirgiziji je zelo nevljudno zavrniti nekoga, ki ti nekaj ponudi.

Preberi več ...
tor, 10 maj 2016

10 razlogov zakaj na potovanje s šotori

Pripravili smo seznam 10 razlogov, zakaj se je po našem mnenju super odpraviti na potovanje s šotori.

Preberi več ...
tor, 26 apr 2016

Zimski obisk Islandije

Že poleti je Islandija nekaj posebnega, mirna samotna pokrajina lepih barv... Pozimi pa dobi človek občutek, da je na koncu sveta že nekaj km iz prestolnice. Posebno, ko obtiči v snežnem zametu dve uri peš od prvih hiš.

Preberi več ...
sre, 23 mar 2016

Certifikat finančne zanesljivosti

Prejeli smo certifikat, ki nas uvršča med 6,14 % finanćno najzaneslivejših podjetij v Sloveniji.

Preberi več ...
sre, 23 mar 2016

Kje sploh so Spitzbergi?

Kadar komu omenim, da sem bil pozimi na Spitzbergih (Svalbardu), dobim nazaj začuden pogled in vprašanje: Kje sploh je to? In zakaj bi sploh šel pozimi na daljni Sever?

Preberi več ...
sre, 23 mar 2016

Sončni mrk v Indoneziji

POPOLN SONČNI MRK, OTOK TERNATE, INDONEZIJA, 9. 3. 2016 s Turistično agencijo Nasmeh

Preberi več ...

    Prijava na e-novice

  • S prijavo na novice se strinjate s pogoji novic.
Nasmeh
Razpisana potovanja Ostala potovanja O nas Splošni pogoji Blog Kontakt