Tajska in Laos

06
Dec
2023
20
Nov
2023
17 dni
Hoteli ***/****
3300 EUR
EUR

3230

Ob prijavi do
22.10.2023

Kratek opis

Tajska, znana tudi kot dežela smehljajev, je danes tehnološko razvita azijska država. Ob tem pa dežela ponosno ohranja svojo edinstveno večtisočletno kulturo v številnih oblikah in tradicijah. Poleg turističnih znamenitosti, ki jih preprosto moramo obiskati, bomo doživeli tudi plavajočo tržnico, kjer nas bo presenetila spretnost vodenja čolnov. Dan s sloni bo za vedno spremenil naše dojemanje teh rahločutnih velikanov. Opazovali bomo hitro pospravljanje še ene tržnice, tiste na tirih, preden pripelje vlak ... in okušali tajsko hrano, začimbe in tropsko sadje ... Z bujnimi gozdovi, s kraškimi jamami in z neskončnimi vodnimi potmi ponuja Laos edinstveno izkušnjo izven ustaljenih turističnih poti. Občudovali bomo raznoliko naravo, razkošne poglede na pokrajino in spoznavali bogato kulturo. Preteklost Laosa je boleča, prihodnost pa optimistična. Optimistični so tudi ljudje. Obmorsko mestece Krabi s slikovitimi obalami je tisto, kar si predstavljamo, ko v mrzlih zimskih mesecih ob pomanjkanju sončnih žarkov pomislimo na trope: vroče sonce, plaže s palmami z razglednic, ob njih bari s svežimi in ravno prav ohlajenimi "smutiji" iz papaj, sladkih banan in drugih sočnih eksotičnih plodov tropske narave. Vsebinsko raznoliko potovanje bo prebudilo vsa vaša čutila :).

Program potovanja

1. dan, 20 nov 2023

Let Benetke - Dubaj - Bangkok

Dopoldne se Iz Ljubljane zapeljemo do letališča Benetke, od koder z udobno letalsko družbo Emirates poletimo v Bangkok, s krajšim prestopanjem v Dubaju.

2. dan, 21 nov 2023

Pristanek v Bangkoku

Nočitev Bangkok, 30 km

Opoldne pristanemo v tajski prestolnici. Prevoz do središča mesta in kosilo. Bangkok je energično mesto, kjer se prelivajo preteklost, sedanjost in prihodnost. Neonski napisi, kaotični prometni zastoji, futuristična moda, sredi tega pa kraljeva četrt s številnimi templji. V Bangkoku ne morete biti ravnodušni: ali vam bo všeč ali pa vam bo šel na živce. Ta dan namenimo raziskovanju preteklosti. Obiščemo tempelj Wat Trimit, kjer hranijo največji kip Bude iz čistega zlata na svetu. Nastanitev v prijetnem hotelu in prost večer, ki ga morda izkoristite za prvo tajsko masažo. Masaža se bo gotovo odlično prilegla po dolgem letu.

3. dan, 22 nov 2023

Tržnica na tirih in plavajoča tržnica

Nočitev Bangkok, 180 km, obroki: Z+K

Odpravili se bomo na celodnevni izlet v okolico prestolnice. Obiskali bomo tržnico Maeklong, ki jo postavijo kar na železniške tire. Po njih se skozi središče tržnice vsaki dve uri pripelje vlak. Domačini v trenutku vse pospravijo in umaknejo, ko vlak odpelje, pa znova postavijo. Ogledali si bomo kokosovo plantažo in videli, kako izdelujejo kokosov sladkor. Kosilo v lokalni restavraciji. V bližini obiščemo še eno posebno tržnico, tokrat na vodi, plavajočo tržnico. Tu bomo lahko poskusili okusne sveže rakce in lignje na žaru ali katero drugo specialiteto. Povratek v Bangkok pozno popoldne in prost večer.

4. dan, 23 nov 2023

Chiang Mai

Nočitev Chiang Mai, 100 km, obroki: Z + K

Jutranji let v Chiang Mai, mesto med gorami. Obiščemo eno največjih tržnic v severnem delu Tajske Warorot (Kad Luang) in se zapeljemo z rikšami do templja Phrasing. Kosilo v lokalni restavraciji ter obisk parka orhidej in metuljev. Vožnja do vzpetine nad mestom, kjer stoji eden najsvetejših tajskih templjev Doi Suthep. Tempelj ponuja panoramski razgled na mesto, do njega se povzpnemo po 306 strmih stopnicah, ki jih obkrožajo pisani mozaiki. Če bi se želeli izogniti stopnicam, se lahko do templja povzpnete tudi z vzpenjačo (ni vključeno).  

5. dan, 24 nov 2023

Zavetišče slonov

Nočitev Chiang Mai, obroki: Z + K

Dan bomo preživeli v enem najbolj skrbnih zavetišč za slone na Tajskem. Po zajtrku zapustimo hotel in se odpeljemo do uro in pol oddaljenega zavetišča. Veliko se bomo naučili o teh mogočnih živalh, slišali zgodbe rešenih slonov, hranili jih bomo z bananami in s sladkornim trsom, se sprehodili skozi rezervat ter se z njimi kopali v blatu :) in v vodi. Obisk vključuje kosilo. Pozno popoldne se vrnemo v Chiang Mai. Zvečer obiščemo nočno tržnico, kjer prodajajo resnično vse. Tu si bomo lahko privoščili tudi večerjo.

6. dan, 25 nov 2023

Beli in modri tempelj v Chiang Rai-u

Nočitev Chiang San, 250 km, obroki: Z + K

čaka nas vožnja proti severu, v Chiang Rai (185 km, približno 3,5 ure). Postanek v vročih vrelcih Mae Kachan, kjer namočimo noge v topli vodi. Ogledamo si enega najlepših budističnih templjev na svetu - čudoviti beli tempelj Wat Rong Khun. Tempelj je v zasebni lasti arhitekta Chalermchai Kositpipata, ki je leta 1997 tempelj obnovil in ga odprl za obiskovalce. Ogledamo si še en poseben tempelj - modri Wat Rong Sua Ten, nato si privoščimo kosilo. Obiščemo ogromno plantažo čajevca Chui Fong in se zapeljemo z ladjico po "Zlatem trikotniku", tromeji med Laosom, Tajsko in Mjanmarom. Nočitev v predelu Chiang San.

7. dan, 26 nov 2023

Prihod v Laos in križarjenje po reki Mekong

Nočitev Pak Beng, obroki: Z + K

Prečkanje meje v kraju Chiang Khong in prihod v Laos, v kraj Huay Xai. Tu se vkrcamo na ladjico, čaka nas namreč dvodnevno križarjenje v Luang Prabang po reki Mekong - najdaljši reki v Jugovzhodni Aziji. Po približno uri plovbe se ustavimo in si ogledamo tradicionalno laoško vasico. Opazovali bomo lahko podeželsko življenje ob reki Mekong in vsakdanje življenje etničnih manjšin ter njihove obrti. Kosilo na ladjici in nadaljevanje plovbe v Pakbeng. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev v Le Grand Pakbeng.

8. dan, 27 nov 2023

Vasica Baw in jama Tam Thing

Nočitev Luang Prabang, obroki: Z+K

Po zajtrku nas čaka še en dan odkrivanja narave vzdolž zelo široke in razmeroma hitro tekoče reke Mekong, z dvema postankoma na poti do mesta Luang Prabang. Po dobrih dveh urah plovbe, ki nas bo vodila mimo granitnih pečin in penečih se peščenih obal, se bomo ustavili v vasi Khmu, kjer si lahko ogledate, kako domačini iščejo zlato, izdelujejo košare in nekaj kovačev pri delu. Kosilo na ladji, nato obisk jame Tam Thing, ki je znana po več kot 2500 kipih Bude vseh velikosti in je romarski kraj. Okoli 16.30 ure bomo prispeli v nekdanjo laoško prestolnico Luang Prabang. Namestitev v hotelu in obisk nočne tržnice.

9. dan, 28 nov 2023

Luang Prabang

Nočitev Luang Prabang, obroki: Z+K

Mesto je uvrščeno na seznam svetovne dediščine in je priljubljeno med obiskovalci. Ugnezdeno je v hribih severnega Laosa ob sotočju rek Mekong in Khan. UNESCO trdi, da je mesto "najbolje ohranjeno mesto v jugovzhodni Aziji". Mesto in njegovi prebivalci ohranjajo prefinjen, a sproščen pridih. Brezčasno mesto templjev z zelo francoskim pridihom in z bogato zgodovino je čudovit kraj za potepanje po ulicah ter obiskovanje butikov, kavarn in trgovinic. Zjutraj vstanemo ob sončnem vzhodu in si ogledamo tradicionalni obred darovanja miloščine menihom. Procesija menihov, oblečenih v oranžne obleke (natančneje barva žafrana) vsako jutro bosa zbira hrano, ki jim jo domačini prinesejo (večinoma riž). Ta tradicija sega stoletja nazaj. Povratek v hotel na zajtrk, nato se peš odpravimo raziskovat center mesta, saj je tu vse blizu. Če bo zvečer še dovolj energije, se povzpnemo na goro Phu Si, da si ogledamo sončni zahod. Povzpnemo se po 328 cikcakastih stopnicah, za kar bomo nagrajeni s panoramskim pogledom na mesto in okolico.

10. dan, 29 nov 2023

Vang Vieng

Nočitev Vang Vieng, 185 km, obroki: Z+K

Po zgodnjem zajtrku se zapeljemo do čudovitega slapa Kuang Si, kjer se lahko ohladimo s plavanjem v osvežilnem turkiznem bazenu ali se sprehodimo po gozdnih poteh. Ob slapu je Center za reševanje medvedov, ki opravlja odlično delo pri zaščiti in rehabilitaciji redkega azijskega črnega medveda. Nato se odpeljemo do železniške postaje Luang Prabang in se podamo na 2-urno vožnjo z vlakom do Vang Vieng. Pogledi na gorsko pokrajino bodo navdihujoči. Vang Vieng ob reki Nam Song, obdan s kuliso visokih apnenčastih pečin in "stolpastih" osamelcev, je kraj za uživanje v naravi in v eksotičnih pogledih nanjo.

11. dan, 30 nov 2023

Vang Vieng, dan po vaši izbiri

Nočitev Vang Vieng, obroki: Z

Prosto dopoldne za različne aktivnosti po lastni izbiri. Območje je znano po jamah, od katerih so mnoge iz mesta zlahka dostopne. Morda najbolj znana je jama Tham Chang, čudovita jama, ki jo napaja naravni izvir, zaradi česar je popoln kraj za osvežilno kopanje. Lahko si izposodite kolesa za raziskovanje, se sprehodite po poteh do bližnjih razglednih točk, zaplujete s kajakom po reki ali poskusite zipline. Cene aktivnosti bodo znane naknadno. Nočitev v Vang Viengu.

12. dan, 1 dec 2023

Vientiane

Nočitev Vientiane, 130 km, obroki: Z+K

Dopoldanska vožnja do glavnega mesta države Vientiane (pribl. 130 km). Postanek za kosilo ob enem največjih umetnih jezer JV Azije, Nam Ngum. Vientiane velja za eno najbolj umirjenih azijskih prestolnic, tukaj se zdi, da vse poteka sproščeno. Vientiane ima veliko kulturnih zanimivosti, ki jih bomo lahko odkrivali peš ali s tuk-tuki. Obledeli kolonialni dvorci, drevoredi in stari templji zlasti v starejšem delu mesta ob reki Mekong ustvarjajo vzdušje brezčasnosti. Ogledali si bomo Wat Si Saket, najstarejši tempelj, ki še stoji v Vientianu in dom skoraj 7000 podob Bude. Obiskali bomo center za obiskovalce COPE, organizacijo, namenjeno pomoči tistim, ki so bili poškodovani zaradi množice neeksplodiranih ubojnih sredstev po državi, in spoznali uničujočo vojno zgodovino Laosa. Dan bomo zaključili s sprehodom ob reki Mekong, si privoščili osvežilno pijačo ali poskusili prigrizke z lokalnih stojnic.

13. dan, 2 dec 2023

Vientiane in povratek na Tajsko

Nočitev Bangkok, obroki: Z

Prosto dopoldne v Vientiane. Opoldne vožnja na letališče in polet nazaj v Bangkok. Nastanitev v hotelu blizu letališča.

14. dan, 3 dec 2023

Let v tropski Krabi

Nočitev Krabi, obroki: Z

Zajtrk, krajša vožnja do letališča in dopoldne polet v rajski Krabi. Nastanitev v prijetnem resortu ob plaži  Ao Nang.

15. dan, 4 dec 2023

Krabi

Nočitev Krabi, obroki: Z

Počitnice ob plaži Ao Nang. Čudovito okolje z visokimi apnenčastimi pečinami, bujnim deževnim gozdom in smaragdno zelenim morjem velja za eno najlepših območij na Tajskem. Tu so številne možnosti izletov, od obiska bližnjih rajskih otočkov, snorkljanja, sproščanja v številnih spa-jih in ob masažah, do vzpona na goro Dragon Crest s čudovitim razgledom.

16. dan, 5 dec 2023

Krabi in let proti Dubaju

Obroki: Z

Prost zadnji dan v rajskem Krabiju, ki ga lahko preživite sproščeno ali ob kateri od številnih možnih aktivnosti.

Zvečer se odpravimo na letališe in malo pred polnočjo poletimo proti Dubaju.

17. dan, 6 dec 2023

Prihod domov

Popopldne pristanek na Letališču Jožeta Pučnika in zaključek potovanja.

 

Dodatne informacije

Cena vključuje:

 • letalsko karto Ljubljana-Bangkok in Krabi-Ljubljana z Emirates/Fly Dubai z vsemi taksami,
 • lokalne lete: Bangkok-Chiang Mai, Vientiane-Bangkok in Bangkok-Krabi,
 • vse prevoze po programu z minibusom in vlakom,
 • plovbo z ladjo v Laosu,
 • kakovostno slovensko vodenje,
 • izlete in vstopnine po programu, na vseh izletih je poleg slovenskega še lokalno vodenje,
 • nočitve z zajtrki v prijetnih, lepo ocenjenih in čistih hotelih *** in ****,
 • prehrano po programu (vse dni je vključen zajtrk, 9x kosilo),
 • organizacijo potovanja in DDV.

 

Morebitna doplačila:

 • enoposteljna soba 350 €/os.,
 • dodatna prehrana (okusna hrana je na Tajskem in v Laosu je sorazmerno poceni) in pijača,
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja: 4,7 % cene aranžmaja, sklepa se lahko le ob prijavi, zavarovalni pogoji,
 • turistično zavarovanje z asistenco Coris, kritje do 50.000 €: 24,70 € ali 14,80 € (ob prijavi vsaj 7 oseb),
 • morebitni dodatni ogledi ali izleti v prostem času.

 

Nujno doplačilo:

 • e -vizum za Laos 50 USD/os. (če želite, lahko vizum za vas uredimo mi, ob doplačilu 10 €/os.),
 • napitnine za vodnike in šoferje na poti v skupni vrednosti okrog 40 €/os., v lokalni valuti.

 

Velikost skupine: 12-20 oseb.

Dokumenti:  Za potovanje potrebujete potni list, ki mora veljati še vsaj šest mesecev po koncu potovanja.

Priporočamo, da naredite kopijo potnega lista, ki vam bo v pomoč ob morebitni izgubi potnega lista. Eno kopijo pošljite na svoj e-naslov, drugo shranite v nahrbtnik ali kovček ločeno od dokumentov.

Vizum: Za vstop v Laos potrebujemo vizum. Pridobite ga vnaprej preko uradne spletne strani:  https://laoevisa.gov.la/index.

E-vizum stane 50 USD/os. Če želite, ga lahko za vas uredimo mi ob doplačilu 10 €/os.

Za ureditev vizuma boste v obliki kakovostnega scana ali fotografije potrebovali:

 • eno barvno fotografijo za osebni dokument,
 • potni list, veljaven še vsaj šest mesecev po koncu potovanja.

Za vstop v Tajsko pa slovenski državljani ne potrebujemo vizuma za potovanje, krajše od 30 dni.

Obvezno zdravstveno zavarovanje: Za vstop v deželo se zahteva katero koli zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, npr. Coris (lahko uredimo za vas).

Covid-19 pogoji: Za vstop v Tajsko in Laos ta čas ni pogojev povezanih s Covid. Cepljenje ali negativni test nista potrebna.

Zdravje: Tako Laos kot Tajska sta deželi tretjega sveta, zato je koristno upoštevati nekatera pravila prehranjevanja, s katerimi se preprečijo morebitne prebavne motnje. Predvsem je treba upoštevati, da voda iz vodovoda ni pitna, zaradi česar se izogibajte tudi ledu v pijačah. Sadje je dobro olupiti. Dobro razkužilo je kozarček žganja ali kokakola. S prejšnjih obiskov dežele lahko potrdimo, da upoštevanje teh pravil uspešno prepreči črevesne težave in omogoči doživetje teh zanimivih dežel brez zdravstvenih motenj.

Za potovanje v Laos  je cepljenje proti rumeni mrzlici priporočljivo, ni pa obvezno. Na nekaterih območjih obstaja možnost okužbe z malarijo (predvsem ruralni gozdni predeli, na območju mest tveganja ni). Zato je potrebno imeti s seboj tablete proti malariji. Več:  https://zdravinapot.si/laos/

Za potovanje na Tajsko obveznih cepljenj ni. Več:  https://zdravinapot.si/tajska/

Varnost:  Obe deželi sta varni. Domačini tujce toplo sprejmejo, če ti pokažejo zanimanje in spoštovanje. Zaradi visoke stopnje revščine v turističnih krajih in gneči priložnost radi izkoristijo žeparji, zato svetujemo nekaj previdnosti.

Priporočamo, da imate med potovanjem večje količine denarja in osebne dokumente varno shranjene, npr. v potovalni denarnici pod obleko, ločeno od denarnice, s katero plačujete. V sobi dokumentov in denarja ne puščajte. Za svojo lastnino je odgovoren vsak udeleženec potovanja sam.

Denar: Uradna valuta na Tajskem je baht (THB). 1 EUR = pribl. 36 THB, uradna valuta v Laosu pa laoški kip. 1 EUR = pribl. 18.000 LAK (marec 2023).

V večjih mestih je plačevanje s kreditnimi karticami mogoče v večini hotelov, restavracij in v večjih trgovinah, pogosto pa zaračunavajo provizijo (3 %). V manjših mestih in vaseh kreditnih kartic večinoma ne sprejemajo, potrebovali boste gotovino. Evre (zaželeni so novejši in nepoškodovani bankovci) bo mogoče zamenjati že na letališču, ugodnejši tečaj pa je v bankah in menjalnicah.

Denar lahko dvignete tudi na bankomatih, vendar z bolj ali manj visokimi provizijami (najugodneje praviloma s kartico Maestro, z višjo provizijo pa tudi z Visa ali Mastercard). Enkraten dvig je večinoma omejen na 250-400 € in ni vedno najugodnejša možnost, saj vam poleg provizije, ki jo plačate svoji banki za dvig tuje valute, bankomat zaračuna še provizijo 5-6 €. V Laosu je dvig omejen na nižji znesek, večinoma na 70-120 €.

Bankomati so v večjih mestih skoraj na vsakem koraku, na podeželju jih je manj ali jih sploh ni. Priporočamo, da denar zamenjate v uradnih menjalnicah in ga pozorno preštejete, potrdilo o menjavi pa shranite do izhoda iz države.

Dodatni stroški na potovanju: Dodatnih stroškov bo le malo, saj so cene na Tajskem in v Laosu za slovenske razmere nizke.

Dodaten strošek bodo predvsem tisti obroki, ki niso vključeni. V povprečju stanejo preprosti obroki od 2-5 €, v restavraciji z zahodnjaško hrano pa so cene obrokov zaradi davkov dvakrat višje. Za pollitrsko točeno lokalno pivo boste v lokalnih restavracijah odšteli okoli 3 €, za uvoženo pa 5 €. Ocena dodatne porabe na potovanju: 20-30 € dnevno za hrano, pijačo in morda še za kakšen nakup, spominke.

Zajtrki so vključeni pri vseh nočitvah, na dnevnih izletih je vključeno tudi kosilo (9x).

Napitnine na Tajskem in v Laosu niso v navadi, vendar jih bodo prijazni domačini veseli in so lepa gesta, če ste s storitvijo zadovoljni. Predvsem v turističnih krajih tujcem blago ponujajo po občutno višjih cenah, kot domačinom. Ceno lahko z nekaj pogajanja po navadi še malo znižate.

Vera: Prevladujoča vera na Tajskem in v Laosu je budizem. Skoraj vsaka vas ima svoj tempelj, imenovan "vat". V templju se odvija družabno življenje, uporabljajo ga za meditacijo, molitve in razne slovesnosti.

Jezik: Uradna jezika sta tajščina in laoščina. V turističnih krajih se pogosto uporablja angleščina.

Hrana: Tajska kulinarika je znana po vsem svetu in velja za eno najboljših. Priloga je vedno riž ali riževi rezanci, obroki pa so začinjeni z limonsko travo, koriandrom, meto in seveda tudi s čilijem. Najbolj znana tajska jed je pad thai, gre za riževe rezance, pražene skupaj s piščancem, jajcem, arašidi in drugimi dodatki. Tajci radi obedujejo zunaj, zato je hrana v lokalnih restavracijah zelo poceni in okusna. Svežega tropskega sadja je v izobilju in je odličnega okusa. Domačini radi pijejo čaj, od alkoholnih pijač sta najbolj priljubljeni pivi Singha  in Chang.

Laoška kulinarika je nekoliko podobna tajski. Uporabljajo veliko svežih zelišč, v jedi pa vključujejo tudi svežo zelenjavo, ki služi za blaženje pekočega okusa čilija. Tipična jed je lepljivi riž  Khao Niao in se je kot prilogo k ribam, mesu, sadju, papajini solati ... večinoma paše prav povsod. Poleg lepljivega riža so rezanci najpogostejša izbira za kosilo in večerjo, na nešteto načinov, pečeni ali v juhi. Tu je ostal tudi vpliv Francozev - mehke in hrustljave bagete, ki jih tu imenujejo Khai Jee. Še ena tipična jed je laap - solata z mletim mesom, zelišči, limetinim sokom, seveda pa ne manjka čili. Zelo priljubljena je tudi pikantna solata iz zelene papaje imenovana tam maak hung.

Hoteli:  Izbrali smo hotele ***/**** z lepimi ocenami gostov.

Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobe? Sporočite nam ob prijavi, da ste pripravljeni deliti sobo s sopotnikom/sopotnico. Če nam ob prijavi sporočite, da ste pripravljeni deliti sobo, a se primeren sopotnik/sopotnica do odhoda ne bi našel, stroške enoposteljne sobe pokrijemo mi.

Prevoz: Večinoma se bomo vozili s turističnim minibusom, velikost vozila bo odvisna od velikosti naše skupine.

Vreme: JV Azija ne pozna štirih letnih časov, ampak ima le suho in deževno obdobje. Deželi bomo obiskali v obdobju suhega vremena, ki traja od novembra do marca. To je najboljše obdobje za potovanje, prevladuje lepo vreme z manj padavinami. Pričakujemo lahko med 25 in 35 °C, ponoči pa med 18 in 25 °C.

Lokalni čas: Uro bomo prestavili šest ur naprej (časovni pas UTC +7).

Oblačila: Potrebovali boste oblačila za toplo tropsko vreme. Za večji del potovanja priporočamo odprte čevlje - močnejše sandale z dobrim podplatom, kratke majice in dolge ter kratke hlače. Pomembna je zaščita pred močnim soncem. Seveda ne pozabite na kopalke in kopalno brisačo. Za večere in noči priporočamo dolge rokave, za zaščito pred komarji, prav pa bodo prišli tudi v klimatiziranih prostorih in na letalu.

Ob vstopu v templje je treba pokriti ramena in noge. Pri tem bo ženskam prišel prav kakšen sarong, moškim pa ¾ ali dolge hlače.

Telefon, internet: Da bi se izognili visokim cenam mednarodne telefonije, za komunikacijo z domačimi priporočamo uporabo interneta wi-fi in spletnih aplikacij (Viber, WhatsApp, e-pošta ...). Brezžična povezava (wi-fi) bo na voljo v hotelih, nakupovalnih središčih, kavarnah in na letališčih.

Mobilna omrežja v vseh večjih mestih delujejo brezhibno, vendar v izogib visokim stroškom predlagamo izklop mobilnih podatkov na vašem telefonu.

Elektrika: Električna napetost je 220 V/50 Hz. Večinoma uporabljajo enake vtičnice, kot v Sloveniji, ponekod tudi ameriške. Če bi potrebovali adapter, ga prodajajo povsod in ga bo mogoče kupiti.

Sedežni red na letalu? Sedenje skupine na letalu skupaj ni več samoumevno, kot je bilo nekoč. Včasih se je mogoče za sedenje skupaj brezplačno dogovoriti ob prijavi na let na letališču, zanesljivo pa je sedenje skupaj samo, če se to doplača po izdaji kart v tednu pred odhodom. Znesek doplačila je od prevoznika do prevoznika različen, lahko preverimo. Žal je trend, da postajajo vse storitve na letih plačljive, celo sedenje dveh oseb skupaj, tudi pri "klasičnih" letalskih prevoznikih, kjer je bilo to doslej samoumevno.

Ali lahko plačam v več obrokih? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je lahko po dogovoru ob plačilu v obrokih nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na svoji banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik - plačilo v več enakih obrokih. Zadnji obrok v primeru plačila s trajnikom naj bo plačan najpozneje dva tedna pred odhodom.

Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek vseh udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vprašanja.

Vas zanima še kaj o potovanju?  Pišite nam ali nas pokličite in z veseljem vam bomo odgovorili.  

 

Kako se prijavim?

Preprosto, po e-pošti nam pošljete svoje podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališča, datum rojstva in telefon, na katerega ste dosegljivi.

Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun - prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 900 EUR na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je možno tudi obročno plačevanje do odhoda.

Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun/IBAN: SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici, d. d., Swift/BIC: HDELSI22, namen: Tajska in Laos, v polje sklic vpišete številko računa brez letnice, koda namena: SCVE, prejemnik: Damjan Jevšnik, s. p., Dobrič 25, 3313 Polzela.

Prijavite se lahko tudi v naši pisarni po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu - prijavnici.