Mnenja gostov

Pozdravljeni!

Teden je naokoli, odkar sva prišla z možem iz čudovitega potovanja po Islandiji  z vašo agencijo. Že od nekdaj sem si želela to deželo videti v živo in letos je prišla na vrsto. Veliko sem brskala po internetu, ogledovala slike, prebirala bloge popotnikov, ki so že obiskali  Islandijo, prebrala vse programe vseh agencij in se takoj odločila za  Nasmeh, ker mi je najbolj ustrezala, predvsem zaradi  veliko pohodov, nastanitev v dvoposteljnih sobah in organizirane vožnje z avtobusom po otoku. Sedaj vem, da sem se prav odločila, saj je bilo celotno potovanje od začetka do konca nepozabno. 

Ko si sedaj ogledujem slike, skupaj z možem sva jih naredila čez 4000, sploh ne morem izpostaviti, kaj mi je bilo najbolj všeč. Islandija je tako atraktivna dežela, polna presenečenj, res čudovite narave, od mogočnih slapov, gejzirov, kadečih se vrelcev, ledenikov, pisanih gora, vulkanov, jezer, črnih plaž, čudovitih rož, polno zdravilnih zelišč, do živali - konjev, ovc, kitov, njork, lepo urejenih mest, kjer se sedaj v poletnem času bohotijo na vsakem koraku nasadi rož. Nisem si predstavljala, da bomo hodili tudi med smrekami, borovnicami, gobami, povsod so bile preproge materine dušice, islandskega lišaja in še in še. Pa kako je prijalo, ko smo na koncu pohoda smuknili v kopalke pri 8 stopinjah in se namočili v potoku s 34 stopinjami. Tudi to smo doživeli, da se je ledena gora pred našimi očmi prevrnila v morje in se je spodnji del pokazal v vsej svoji lepoti obarvan v čudovite modre barve. Vau!  Da ne omenjam, kako smo napeto opazovali, kdaj se nam bo kakšen kit prikazal iz morja  in nam pomahal z repom. 

Edino z vremenom smo imeli malo smole, saj sta bila samo dva dni  čisto brez dežja, vendar nas tudi to ni preveč motilo, saj nismo bili nikoli prav zares mokri. Če pa bi še skozi sijalo sonce, bi bilo pa že prav kičasto. Vse te lepote narave so popestrili še sopotniki ali pa nepredvidljivi dogodki, ki so dali še poseben čar in piko na i potovanju. Sploh luštno je bilo zvečer, ko smo pripravljali večerje in se skupaj družili. Tudi na vodiča Gregorja ne smem pozabiti, od začetka do konca je potovanje izpeljal tako, da je vse teklo kot namazano, nas dodobra poučil o Islandiji in res se je zelo potrudil. 

Hvala vam  za tako lepo potovalno izkušnjo in predstavitev Islandije na vaš način.

Janja Stražar

Janja Stražar, udeleženka potovanja Islandija 2018

 

Spoštovani g. Damjan, draga Mojca!

Še polna nepozabnih vtisov bi se vam po tej poti rada zahvalila za skrbno načrtovano in odlično izpeljano krožno potovanje po Sejšelih v času od 26. 4. do 5. 5. 2018. 

Menim, da smo se vsi udeleženci potovanja vrnili domov navdušeni nad tem, kar smo videli in doživeli. Posebej bi se rada zahvalila našemu vodiču Gregorju, ki je svoje delo opravil suvereno in kompetentno; bil nam je kot oče, ki gleda na svoje otroke in ob njem smo se počutili varno in prijetno na vsakem koraku na naši poti. Dobili smo dovolj podatkov o destinaciji in deželi sami. Na potovanju po neznanih krajih je ravno vodič nosilni steber in garant za uspešno izvedbo potovanja in naš Gregor je svoje delo opravil več kot ODLIČNO! Še bomo šli s Teboj, če nam bo dano!

Izbrane namestitve z dobrimi zajtrki na vsakem otoku so bile udobne in okusno opremljene, kar je še dodatno prispevalo k dobremu počutju vseh udeležencev.

Vam, g. Damjan in vaši ekipi, ki načrtuje najlepša potovanja po svetu in se tako prijazno posveča vsakemu popotniku posebej, pa želim še veliko osebnih in poslovnih uspehov tudi v bodoče.

Lep popotniški pozdrav, Irena Pušenjak

Irena Pušenjak, udeleženka potovanja Sejšeli 2018

 

Lahko samo rečeva, da je bilo potovanje obema zelo všeč. Tako vsebinsko kot organizacijsko. Vodnik Gregor nam je predstavil otok v vseh dimenzijah, nas vodil po otokih in nas spremljal povsod. Hvala vam za to izkušnjo!

Tatjana in Robert Zadnikar, udeleženca potovanja Sejšeli 2017

 

Potovanje mi je bilo na splošno zelo všeč, tako vsebinsko kot organizacijsko. Seveda bi izpostavila plavanje z želvo in pisanimi ribami. Vsak otok je bil pravljica zase. :) Tudi vodniku gre vsa pohvala. 

Majda Koren, udeleženka potovanja Sejšeli 2017

 

Potovanje mi je bilo zelo všeč, tako organizacijsko kot vsebinsko. Veliko smo videli in doživeli Indonezijo tako, kot je v realnosti. Vodnik Rok se je zelo trudil in nimam pripomb. Zelo dobro!

Iva Drobnič, udeleženka potovanja Bali 2017

 

Vsebinsko nimam pripomb, odlično. Gregor se je potrudil, saj ni prepustil nobene stvari naključju. Skrbno nas je povprašal, če imamo dovolj hrane, in jo je šel iskat, če je bilo potrebno. Organizacija je bila dobra, seveda pa je bila pogojena s kombiji. Vozniki so bili potrpežljivi in lepo in mirno vozili. Pri tem potovanju se resnično spozna, kako prostorna je Amerika. Nekakšen biser je bil kopanje v termalni vodi na 2400 m nad morjem. Ko smo se vzpenjali, smo bili malo vznemirjeni, ker je bil makadam, a nato je bil eden izmed komentarjev: »Pa kje je našla Mojca ta biser!« Vsi smo bili zadovoljni.

Videlo se je, da se je Gregor za vsak dan pripravil in trudil, da ni samo njegov kombi slišal razlago, temveč tudi drugi kombi in osebni avto.

Potovanje je bilo zmes opazovanja in gibanja, kar je bilo meni všeč. Vsak udeleženec je imel možnost izbire, ali gre na pohod ali z ladjico ali pa je okoli kombija.

Malo smo godrnjali zaradi poleta nazaj … dolgo je bilo. Čeprav smo bili v Amsterdamu okoli 8 ur, nas je vodnik dobro popeljal po mestu, da smo tudi tisti, ki smo bili prvič tam, uživali.

Boris Kham, udeleženec potovanja ZDA sončni mrk 2017

 

Všeč mi je bila neokrnjena narava, seznanjanje s kulturo in navadami dežele. Organizacijsko pa zelo dobro vodenje.

udeleženec potovanja Kirgizija 2017

 

Vsebinsko je potovanje v Kirgizijo povsem upravičilo pričakovanja. Dodatna obogatitev sta bila vsekakor znanje lokalne vodnice in njena srčnost. Všeč nam je bil tudi kulturni večer, ki ga je organizirala lokalna agencija prvi dan, kar je bil dober uvod v celotno potovanje. Dodaten bonus potovanja je bil vsekakor tudi ogled Istanbula ob povratku. Sicer pa čestitke za odlično pripravljen in izpeljan program!

udeleženec potovanja Kirgizija 2017

 

Ravno prav zapolnjeni dnevi (razmerje med ogledi in prostim časom). Odlična izbira vodnika, ki res obvlada to pot in ima široko znanje. Dober avtobus in vozniki. Skoraj vsi kampi idealni za tako skupino (kuhinje, prostori za druženje).

udeleženec potovanja Skandinavija s šotori 2017

 

Vsebinsko: Norveška, narava držav, sreča z vremenom, Vadstena, Stockholm, Kopenhagen, fjordi, vzpon na najvišjo goro Norveške, Andenes, brzice. Organizacija je bila v redu, vse preračunano, kdaj, kam in za koliko časa. Mogoče bi bilo zadovoljivo tudi manj časa v glavnih mestih, ampak tudi za to si se lahko dogovoril individualno.

udeleženec potovanja Skandinavija s šotori 2017

 

Vsebinsko: všeč mi je bila raznovrstnost programa – mesta, narava in športna hoja, malo kulture – lepo se je to izmenjevalo. Organizacijsko: brezhibno, vodnik več kot super!

udeleženec potovanja Južna Koreja 2017

 

Na organizacijo – same pohvale. Rok nam je že skoraj misli bral. Vse je klapalo, hoteli krasni, lokalni vodniki tudi. Vsebinsko je bilo vsega ravno prav. Razumljivo, ravno prav poglobljeno.

udeleženec potovanja Južna Koreja 2017

 

Potovanje mi je bilo všeč tako vsebinsko kot organizacijsko. Zelo ste se potrudili, da ste nam sproti vse lepo predstavili, da smo videli, kar se je videti dalo, in da smo bili deležni vsega udobja, za kar se vam prav lepo zahvaljujem.

udeleženka potovanja Samoa 2017

 

Vse mi je bilo všeč. Program je bil zelo dinamičen in zanimiv. Pokril je vse glavne zanimive destinacije in bil reprezentativen. Čas, ki smo ga imeli na razpolago, je bil maksimalno izkoriščen. Povezave z vlaki in javnimi prevoznimi sredstvi so bile zelo dobro organizirane.

udeleženec potovanja Japonska – češnje 2017

 

Potovanje je bilo zelo dobro začrtano, v kratkem času sem dobil dobro predstavo o Japonski. Videli smo vse, kot je bilo obljubljeno, bivali v udobnih hotelih. Vodnica je bila zelo kompetentna, dobro pozna Japonsko, zelo prizadevna in skrbna. Vračam se zelo zadovoljen.

udeleženec potovanja Japonska 2016

 

Vsebinsko so lepo uravnoteženi velemesto, obrobje in kotički v naravi. Organizacijsko so odlike potovanja majhna skupina, večja mobilnost in Rokovo obvladanje japonske logistike. Najlepša izkušnja je bilo bivanje v ryokanu, sploh pa tako kakovostnem. Odličen vpogled v življenje ljudi, japonski vsakdan, kulturo, prehranjevanje, z odličnim in prizadevnim vodnikom Rokom.

udeleženec potovanja Japonska 2016

 

Sama izbira točk, ki smo jih obiskali, je bila zelo pestra in nam je omogočila, da smo deželo res spoznali. Obe vodnici sta svoje delo opravili optimalno. Tudi organizacija je »tekla«, kot je bilo treba.

udeleženec potovanja Kirgizija 2016

 

Potovanje je dobro zasnovano, kljub veliko vožnje je še zmeraj raznoliko in sedenja v kosu ni nikoli preveč. Vodnik je pripravljen, vedno na razpolago za kakršnokoli vprašanje, predloge, prošnje, ideje … Odgovoril nam je na veliko zakajev in skupaj z nami odkril tudi kaj novega.

Šofer je bil profesionalen, avtobus na razpolago več kot dogovorjeno in nas malo izobrazil tudi o avtobusu.

Skratka tako raznoliko in ogromno področje smo kljub relativno kratkemu času, ki smo ga imeli na voljo, spoznali v najlepši luči in kljub veliko vožnje še zmeraj imeli čas zase in lastno raziskovanje. Definitivno je to eno izmed potovanj, ki ga bom priporočala naprej.

udeleženka potovanja Skandinavija s šotori 2016

 

Najprej prijazen telefonski uvoden razgovor, predhodni sestanek in nato še lepa gesta z malico za na potovanje. Na potovanju pa Islandija z vsemi svojimi lepotami, organizacija in prijaznost naše vodnice Lidije, ki se je potrudila s programom, da smo uspeli čim več videti v čim lepšem vremenu.

udeleženec potovanja Islandija 2016

 

Narava z vsemi posebnostmi in lepotami. Način življenja in razmišljanja Kirgizov. Vsak dan je prinesel novo presenečenje. Vodnica je bila super in je znala poiskati pravo mero, res super.

udeleženec potovanja Kirgizija 2016

 

Celotno potovanje je izpolnilo moje pričakovanje. Skupina je bila prijetna. Vodnik je bil dobro pripravljen in poln informacij, dober voznik, dobrih živcev.

udeleženec potovanja Avstralija in Nova Zelandija 2016

 

Potovanje je bilo organizirano res vrhunsko – obe destinaciji res vredni ogleda, vodenje odlično, hoteli ok, hrana okusna in lokalna, državi še dokaj prvinski. Za konkretni destinaciji vse brez pripomb. Rok si zasluži oceno 10! Pohvala tudi obema lokalnima vodnicama. Priporočam!

udeleženec potovanja Gruzija in Armenija 2015

 

Tokrat sem bil prvič na potovanju z vašo agencijo in moram priznati, da sem popolnoma zadovoljen tako s traso kot ogledi, še bolj pa z vodnikom, ki je pravi profesionalec, da o človeški plati ne govorim! Samo tako naprej!

udeleženec potovanja Gruzija in Armenija 2015

 

Raznolikost in potovanje z vlaki sta bila popolna. Vse je potekalo gladko, točno … Videli smo res ogromno lepih krajev. Hoteli so bili nad pričakovanji – vsak drugačen – vsak zanimiv.

udeleženca potovanja Japonska 2015

 

Dobra izbira hotelov, dober pristop k spoznavanju japonske kulture/tradicije (vrtovi, čaj, japonski večer/kosilo, onsen …), zelo ugodna cena potovanja, vrhunska organizacija, zelo prijazna vodnica (Mateja).

udeleženka potovanja Japonska 2015

 

Celoten program je bil enkraten in nad pričakovanji. Ogledali smo si izredno veliko znamenitosti, imeli pravšnjo mero fizične aktivnosti. Nastanitve so bile super. Avtobus s šoferjem Binijem ENKRATEN! Vodnik Rok je enkratna oseba z občutkom za goste, zelo strokoven, prijeten in zanesljiv!

udeleženka potovanja Islandija 2015

 

Všeč mi je bilo VSE! Sploh pa mi je bilo najbolj všeč, ko smo lahko »izkoristili« vse oglede v zelo dobrem, kakovostnem smisli – pohajanje po Grand Canyonu navzdol proti reki Colorado, helikopter, ježa konj v kanjonu Bryce … Se nismo samo malo razgledali in šli dalje, ampak smo se poglobili v vsako stvar, če se tako izrazim. Imeli smo dovolj časa, da smo se lahko naužili vsake stvari, naj bo to lepot v nacionalnem parku ali pa preprosto ulic sredi mesta.

Mojca Jeram, udeleženka potovanja ZDA nacionalni parki 2015

 

Najprej bi pohvalil vodnika Roka – »enciklopedija« informacij! – in voznika Branka za super izvedeno vodenje in varno vožnjo + obilico dobre volje! Sta ustrežljiva in pripravljena pomagati. Všeč mi je bila večina stvari, vidi se, da ima potovanje tradicijo in je dodobra izpopolnjeno. Najbolj sem se bal dolge vožnje, vendar ni bila niti za trenutek naporna. Všeč mi je bila organizacijska svoboda (večja mesta …). Kampi so super izbrani, nekaj je bilo res pravljičnih! Všeč mi je stil potovanja (šotorjenje + veliko druženja). Moja ocena potovanja: 10/10!

Nejc Cerar, udeleženec potovanja Skandinavija s šotori 2013

 

 

Nasmeh
Razpisana potovanja Ostala potovanja O nas Splošni pogoji Blog Kontakt