Dežela pomorščakov

Portugalska

6 dni
Hoteli 3* in 4*
Letalo, avtobus
 • Aveiro
 • Cabo da Roca
 • Coimbra
 • Belem
 • Obidos
 • Porto
 • Tramvaj
 • Pasteis de Belem
 • Balkoni v Portu

Kratek opis

V programu je dovolj časa v eni najlepših evropskih prestolnic - Lisboni, slikovita Sintra, romantični Obidos, ribiško mestece Nazare, Alcobaca z slavno opatijo, študentska Coimbra, portugalske Benetke – Aveiro in radoživi Porto. Poskusili bomo portovec in si ogledali vinsko klet, prisluhnili bomo lahko otožnemu fadu in poskušali lokalne jedi. Vozili se bomo z udobnim avtobusom, vključeno je kakovostno slovensko vodenje, program poteka umirjeno, v programu je dovolj časa za vse oglede. Namestitve bodo v dvoposteljnih sobah v hotelih 3*/4* z zajtrki in večerjami.

Program potovanja

1. dan
Let v Lizbono
Nočitev Lizbona, 240 km + 20 km

Vožnja do letališča v Benetkah. Z letališča Marco Polo direkten večerni let v Lizbono. Krajši prevoz do središča prestolnice in namestitev v prijetnem hotelu v ožjem centru mesta.

2. dan
Simpatična Lizbona
Nočitev Lizbona

Po zajtrku se bomo z rumenim tramvajem odpeljali v mestni predel Belem, kjer bomo obiskali samostan Sv. Jeronimo in si ogledali sloviti Belemski stolp, ki je pod zaščito Unesca. Po želji si bomo privoščili slastno pecivo Pasteis de Belem. Popoldne sprehod po stari mestni četrti Alfama in vzpon na grad Sao Jorge z lepim razgledom na mesto. Večerja v hotelu ali po želji (rezervacija že ob prijavi) večerja ob zvokih fada v značilni lizbonski restavraciji.

3. dan
Najzahodnejša točka Evrope
Nočitev Nazare, 200 km

Po zajtrku se bomo odpravili na skrajni zahodni rt Evrope – Cabo da Roca, s širnim razgledom na Atlantik, pečina je kar 140 metrov nad morjem. Sledi postanek v Sintri, kraljevem mestu s čudovito palačo, nato vožnja do očarljivega, z obzidjem obdanega romantičnega mesteca Obidos. Mestece je kralj Dinis podaril svoji nevesti kraljici Isabel leta 1282 kot poročno darilo. Znamenitost mesteca je tudi češnjev liker Ginjinha, ki ga ponavadi ponudijo v čokoladni skodelici (na koncu jo lahko pojeste). Na poti proti severu postanek na razgledni točki Sitio, od koder je lep pogled na ribiško vasico Nazare in Atlantik. Večerja in nočitev v prijetnem tematsko urejenem hotelu Praia sredi mesteca 2 minuti od peščene plaže.

4. dan
Alcobaça, Combria in Aveiro
Nočitev Porto, 260 km

Ta dan si bomo ogledali nekaj klasičnih portugalskih znamenitosti: Najprej bomo v Alcobaci obiskali opatijo, kjer sta pokopana Dom Pedro in Ines de Castro – nesrečna portugalska Romeo in Julija. Sledi vožnja proti mestu Coimbra, znanem po najimenitnejši univerzi v državi. Sprehod po univerzitetnem predelu, ogled razkošno okrašene knjižnice in cerkve Sv. Križa, kjer sta pokopana prva portugalska kralja. Na poti proti drugemu največjemu mestu na Portugalskem se ustavimo še v Aveiru, portugalskih Benetkah, znanih po številnih kanalih in pisanih čolnih - moliceiros. Večerja in nočitev v Portu.

5. dan
Nacionalni park Penida Geres
Nočitev Porto, 230 km

Zgodnji odhod iz hotela. Gorska pokrajina v pomladanski vegetaciji. Peš hoja po krožni poti z razgledi na gore. V teh krajih, kjer ljudje živijo še po starem, lahko srečamo značilno portugalsko govedo z dolgimi rogovi, avtohtono pasmo portugalskega pastirskega psa… Pokrajino zaznamujejo pašniki, gozdovi in alpske vasice z nekaterimi zanimivimi arhitekturnimi posebnostmi.

Povratek v Porto. Mesto leži ob izlivu reke Douro v Atlantik in je znano po številnih mostovih, še bolj pa pa po značilnem vinu – portovcu. Stara mestna četrt Ribeira je del UNESCO-ve kulturne dediščine. Popoldne obisk ene od številnih vinskih kleti, kjer bomo poskusili znameniti portovec. Večerja in nočitev.

6. dan
Povratek domov

Po zajtrku odhod iz hotela, transfer do letališča Lisbona, od koder popoldanski let do Benetk. Prihod v Ljubljano okoli polnoči.

  Dodatne informacije

  Cena potovanja? Potovanje smo že nekajkrat izvedli, gostje so v anketeah izrazili zadovoljstvo. Primer cene: ob 22 osebah 770 €/os..

  Kaj je cena vključevala? Kakovostno vodenje, letališke transfere, povratno letalsko karto, prevoze z avtobusom po Portugalski po programu, prenočevanje v hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah z zajtrki in večerjami in stroške organizacije potovanja. Vključen je bil ogled vinske kleti in pokušina portovca ter vstopnine po programu: grad Sao Jorge, samostan Jeromino in Belemski stolp, cerkev Quinta da Regaleira, samostan v Alcobaci, Univerza v Coimbri in knjižnica.