Vinorodni pokrajini Francije

Burgundija in Šampanja

5 dni
Hoteli
Avtobus

Kratek opis

Na severovzhodu Francije ležijo vinorodni griči Burgundije in Šampanje. Kdo še ni slišal za slovita burgundska vina in žlahtni šampanjec? Srednjeveške katedrale, slikovite vasice in mesta bodo poskrbeli za skok v preteklost, razvajali se bomo ob izjemni francoski kulinariki in odličnem vinu.

Program potovanja

1. dan
Nočna vožnja v Francijo

Odhod iz Ljubljane v popoldanskih urah in vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo.

2. dan
Nancy in Reims

Zjutraj prihod v Francijo in postanek v mestu Nancy, na čudovitem trgu Place Stanislas, ki je na seznamu svetovne dediščine UNESCO.

Pot nadaljujemo v Reims. Obiščemo katedralo, kjer so 600 let kronali francoske kralje in se sprehodimo do sosednje bazilike Saint-Remi, nato pa obiščemo eno izmed kar osmih reimskih šampanjskih kleti. Voden ogled kleti Mumm in pokušina odličnega šampanjca.

Nočitev v Reims-u.

3. dan
Vinska pot Montagne de Reims

Podali se bomo po vinski poti Montagne de Reims med številnimi vinogradi. Ustavili se bomo v vasici Verzenay in se povzpeli na svetilnik s čudovitim razgledom na vinorodno pokrajino in bližnji sladkorni mlin. V Mutignyu se bomo sprehodili med vinogradi z lokalnim vodnikom (2.2 km), si privoščili piknik in poskusili lokalno vino.

Zadnji postanek na vinski poti bo Épernay, ki velja za glavno mesto šampanjca. Obiščemo prestižni Mercier, si ogledamo njihove vinske kleti, ki so kot podzemni labirint. Čas bo tudi za pokušino.

Popoldne bomo obiskali živahno mestece Troyes z odlično ohranjenimi lesenimi srednjeveškimi hišicami. Sprehodili se bomo po centru in po temačni uličici Ruelle des Chats (mačja uličica), kjer se boste počutili, kot bi se vrnili v srednji vek. Mestece imenujejo tudi La ville aux 10 eglises (mesto 10 cerkva). Obiskali bomo najstarejšo gotsko cerkev v mestu Ste Madeleine in zanimivo, popolnoma opremljeno lekarno iz leta 1721.

Nočitev v prijetnem hotelu v centru mesta Troyes.

4. dan
Dijon, vinska pot Route des Grands Crus in Beaune

Obiščemo glavno mesto Burgundije in dom dijonske gorčice – Dijon. Sprehodili se bomo po mestnem jedru, ki je okrašeno z elegantnimi srednjeveškimi in renesančnimi stavbam ter obiskali palačo burgundskih vojvod z zanimivim muzejem.

Pot nato nadaljujemo med zlatimi griči na jugu, po vinski poti Route des Grands Crus (slovensko »Pot odličnega vina«). Postanek v središču vinske regije, v mestu Beaune. Ogled vinske kleti in pokušina odličnega burgundskega vina. Nato sprehod po središču mesta in obisk čudovitega muzeja izjemno ohranjene nekdanje bolnišnice iz 15. stoletja Musée de l’Hôtel-Dieu. Prost večer, okoli 21. ure začetek vožnje proti domu.

5. dan
Vožnja domov

Prihod v Ljubljano v dopoldanskih urah.

  Dodatne informacije

  Potovanje lahko pripravimo za zaključeno skupino. Pišite nam za ceno in dodatne informacije.

   

  V CENO JE VKLJUČENO:

  • avtobusni prevozi po programu z udobnim avtobusom,
  • 2 x nočitev z zajtrkom v hotelu v dvoposteljnih sobah ali po želji triposteljnih sobah, vključena je turistična taksa,
  • kakovosten slovenski turističen vodnik z licenco,
  • vstopnine po programu v vrednosti 85 €/os.: Mumm (ogled in pokušina), svetilnik Verzenay, voden sprehod med vinogradi (vključen piknik in pokušina vina), Mercier (ogled in pokušina), srednjeveška lekarna, palača in muzej v Dijonu, Musée de l’Hôtel-Dieu, Patriarche (ogled in pokušina). Katedrala in bazilika v Reimsu sta brez vstopnine, prav tako palača in muzej v Dijonu (po želji doplačilo za audio guide 3.90 €) in Ste Madeleine v Troyesu;
  • organizacija potovanja, strošek prijave in DDV.

   

  V CENO NI VKLJUČENO:

  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3% (to zavarovanje se lahko sklene le ob prijavi),
  • osnovno turistično zavarovanje z asistenco v tujini Coris 9,20 €/os. (ali 5,80 €/os., če se za zavarovanje odloči vsaj 9 oseb),
  • možno je doplačilo za enoposteljno sobo 55 €/os.,
  • možno je doplačilo 3 x večerje (2., 3. in 4. dan) 60 €/os., pijača ni vključena.

   

   

  Način plačila: Akontacija 40 €/os. se poravna ob prijavi, razlika do mesec pred odhodom ali v več obrokih po dogovoru (do odhoda).