Prvobitna divjina

Pustolovščina na Aljaski

09
Aug
2018
25
Jul
2018
16 dni
Hišice
Minibus, letalo
3590 EUR
EUR

3250

Ob prijavi do
31. 12. 2017

Kratek opis

Aljaska je ogromna in je divja. Obiskovalcu ponuja neverjeten izbor naravnih zanimivosti in široko izbiro aktivnosti v naravi. Program potovanja odkriva številne razglede, slikovite pešpoti, najlepše parke, ogromne ledenike, živali severa, veslanje s kanuji..., in poleg panoramskih voženj ponuja dovolj gibanja v naravi in ob tem doživetje divjine. Aljaska je samo ena.

Program potovanja

1. dan
25
Jul
2018
Polet na Aljasko
Nočitev: v bližini Anchorage

Odhod iz Ljubljane in prevoz do bližnjega letališča. Let na Aljasko, pristanek je predviden v večernih urah isti dan. Prevoz do namestitve in nočitev.

2. dan
26
Jul
2018
Anchorage - mesto sredi neokrnjene divjine
Nočitev: Anchorage (okolica)

Anchorage je mesto sredi neokrnjene divjine, v katerem živi skoraj polovica prebivalcev zvezne države Aljaska. Kljub temu, da je največje mesto v deželi, pa ni prestolnica Aljaske, ta čast pripada mestu Juneau na jugu zvezne države. Domačini so mladi (povprečna starost je 33 let) in športno aktivni, na kar zagotovo vpliva bližina narave ter številne lepo urejene kolesarske poti in pešpoti.

Dopoldne se bomo sprehodili po centru mesta, obiskali tržnico in galerije, kjer svoje izdelke prodajajo tudi staroselci, obiskali muzej mesta Anchorage ter opazovali losose z razgledne ploščadi Ship Creek.

Popoldne bo čas za aktivnosti po izbiri. Predlagamo obisk zanimivega centra staroselcev (Alaska Native Heritage Center, do tja z mestnim avtobusom) ali morda izposojo kolesa in kolesarjenje po razgledni obalni poti Tony Knowles Coastal Trail (18 km, urejena in asfaltirana kolesarska pot, izposoja kolesa stane približno $20 + davek za tri ure).

3. dan
27
Jul
2018
Polotok Kenai: Wildlife Conservation Center in vasica Hope
Nočitev: okolica Sterlinga

Odpravimo se na polotok Kenai. Vožnja po razgledni cesti Seward Highway. Postanek v Alaska Wildlife Conservation Center, kjer spoznamo divje živali Aljaske. Nato čez prelaz Turnagain do vasice Hope, kjer se lahko udeležite različnih aktivnosti:

 • hoja po razgledni (pretežno položni) razgledni poti Gull Rock Trail ali strm vzpon na razgledni hrib Hope Point (uro v eno smer),
 • rafting (Sixmile Creek rafting - zahtevnejši stopnje V s tremi kanjoni ali srednje zahteven stopnje IV z dvema kanjonoma),
 • razgledni izlet s čolnom (Turnagain Pass Scenic Float trip - primerno za vsakogar),
 • obisk Hope Sunrise Mining Museum…

 

V poznih popoldanskih urah nadaljujemo po polotoku Kenai do namestitve v bližini Sterlinga. 

Vožnja: 280 km

4. dan
28
Jul
2018
Polotok Kenai: Panoramska cesta Skilak Lake Road in nabiranje školjk
Nočitev: okolica Homerja

Vožnja po razgledni 30 kilometrov dolgi krožni makadamski cesti Skilak Lake, ki velja za najboljšo opazovalnico divjih živali na polotoku in ponuja čudovite razglede na jezera in ledenike. Naredili bomo več postankov za občudovanje narave in divjih živali okoli nas ter se sprehodili do razgleda nad kanjonom reke Kenai.

Popoldne nadaljujemo vožnjo na jug, odpirati se nam začne čudovit pogled na Cookov zaliv. Po slabi uri vožnje se ustavimo na Clam Gulch, kjer bomo iskali školjke v plitvinah in si morda naberemo celo večerjo :). Postanek v vasici Ninilchik, kjer si ogledamo ostanke stare naselbine ter staro rusko cerkev. Vožnja še dlje na jug, nočitev v bližini kraja Homer.

Vožnja: 230 km

5. dan
29
Jul
2018
Polotok Kenai: Aktivnosti v Homerju
Nočitev: okolica Homerja

Dan bomo preživeli v kraju Homer z zanimivim peščenim polotokom Homer Spit. Prosto za aktivnosti v naravi: možnost izleta s kajaki (Elephant Rock ali Eagle Nest), priložnost bo za ribolov ali za opazovanje medvedov z letalom. Priporočamo kolesarjenje ali pohodništvo (npr. Homestead Trail, Diamond Creek Trail ali Bishop's Beach Trail)… Naš vodnik (ki je le en) bo tudi ta dan sodeloval, predvidoma pri pohodništvu ali kolesarjenju ali po dogovoru, glede na interes večine.  

Vožnja: 10 - 20 km

6. dan
30
Jul
2018
Polotok Kenai: Seward
Nočitev: okolica Sewarda

Dopoldne nas čaka daljša vožnja na čisto drug konec polotoka Kenai – v kraj Seward, ki je izhodišče za izlete v nacionalni park Kenai Fjords. Ob prihodu obiščemo raziskovalni center za morske živali Sealife Center in se sprehodimo po pristanišču. Če kdo želi, se lahko povzpne na Mt Marathon (skupaj tri do štiri ure hoje), ki je glavno prizorišče vsakoletne gorsko-tekaške preizkušnje na ameriški dan neodvisnosti. Morda se odločite za lažjo in krajšo hojo Two Lakes Trail (pol ure po krožni poti), si izposodite kolo ali kajak ali se spustite po vrvi »zipline«…

Vožnja: 270 km

7. dan
31
Jul
2018
Polotok Kenai: Nacionalni park Kenai Fjords in ledenik Exit
Nočitev: okolica Sewarda

Kratka vožnja do nacionalnega parka Kenai Fjords, kjer obiščemo Exit Glacier Nature Center. Z rangerjem se odpravimo enourni pohod do ledenika Exit, vmes pa nam bo predstavil raznolik in prvobiten živalski in rastlinski svet območja.

Prosto popoldne za aktivnosti po izbiri v Sewardu.

Možnost popoldanskega ali celodnevnega izleta z ladjico po nacionalnem parku, kjer boste lahko videli kite, orke, številne morske ptice...

*Major Marine Tours nudi številne različne izlete z ladjico, na njihovi spletni strani si lahko izlet izberete, mi pa vam ga lahko rezerviramo. 

Vožnja: 40 km

8. dan
01
Aug
2018
Severna obzorja
Nočitev: okolica nacionalnega parka Denali

Čaka nas daljša vožnja na sever do nacionalnega parka Denali. Postanek v mestecu sredi gozdov Talkeetna, ki spominja na izmišljeno mestece iz nanizanke Severna obzorja. Obiščemo zanimiv zgodovinski muzej, galerijo s čudovitimi posnetki severnega sija in pravo postajo rangerjev parka.

Vožnja: 540 km

9. dan
02
Aug
2018
Nacionalni park Denali: Peš z rangerjem po parku in spoznavanje vlečnih psov
Nočitev: okolica nacionalnega parka Denali

Obiščemo zanimiv Denali Visitor Center, ki ponuja veliko informacij o nacionalnem parku, ogledamo si zanimiv film o parku. Pridružimo se vodeni in poučni hoji (dve uri in pol) z rangerjem po čudoviti naravi vse do pesjakov z vlečnimi kužki, kjer si ogledamo predstavitev dela s pasjo vprego.

10. dan
03
Aug
2018
Nacionalni park Denali: Celodnevni izlet globoko v divjino parka
Nočitev: okolica nacionalnega parka Denali

S parkovnim avtobusom se bomo zapeljali po edini cesti globoko v slikovit narodni park Denali, večkrat se bomo ustavili na razgledih. Daljši postanek bo pri Eielson Visitor Center, ki je že od nekdaj znan po najlepšem razgledu ob jasnih dneh in od koder se pogosto vidi majhne in velike divje živali na okoliških pobočjih.

Sprehodimo se po nezahtevni poti Tundra Loop (pol ure hoje) ali se po želji vzpnemo po razgledni poti Eielson Alpine Trail (ura hoje, dokaj strm vzpon).

11. dan
04
Aug
2018
Mesto zlatokopov Fairbanks
Nočitev: Fairbanks

Vožnja na sever do Fairbanksa, nekdanjega mesteca zlatokopov tik pod polarnim krogom. Obiskali bomo Muzej Univerze severne Aljaske, ki velja za enega najboljših v državi. Muzej dobro predstavi zgodovino zlatokopov in se ponaša tudi z bogato zbirko zlata. Že pri vhodu nas bo sprejel orjaški nagačen medved, v muzeju pa bomo lahko videli kar 36.000 let starega mumificiranega bizona... Popoldne možnost obiska kulturnega centra Morris Thompson ali zanimivega muzeja o zgodovini vlečnih psov. Morda si izposodite kolo, kajak, kanu ali SUP…

Če vas zanimajo vlečni psi in pasja vprega, toplo priporočamo obisk Mary Shields in njenih kužkov. Gospa je zvezda svojega mesta, saj je kot prva ženska uspešno prestala znamenito dirko s pasjimi vpregami Iditarod.

12. dan
05
Aug
2018
Kopanje v vročih vrelcih Chena
Nočitev: Fairbanks

Dan bomo namenili izletu v Chena Hot Springs. Vožnja po panoramski cesti, pohod po krožni poti Angels Rocks (dve do tri ure hoje), kopanje v vročih vrelcih in obisk »ledenega muzeja« - muzeja z ledenimi skulpturami.

Vožnja: 200 km

13. dan
06
Aug
2018
Alaskan in Richardson Highway
Nočitev: okolica Glennallen

Postanek naredimo v kraju North Pole (Severni tečaj), kjer ima Božiček svojo hišo, svojo ulico in svojo pošto, kjer prejmejo vsako leto na tisoče otroških pisem Božičku. Vožnja po znamenitih cestah Alaskan Highway in Richardson Highway po izjemno prostrani aljaški divjini. Postanek v kraju Delta Junction, ki leži na nekdaj zelo pomembnem stičišču cest zlatokopov, popotnikov in vojakov in obiščemo zgodovinski park Big Delta State. Prečkali bomo prelaz Isabel (988 mnv) z razgledom na ledenik Gulkana, opazili pa bomo lahko tudi aljaški naftovod, po katerem teče nafta iz zaliva Prudhoe na severu Aljaske do pristanišča Valdez na južni obali, od koder nafto odpeljejo ladje-tankerji.

Vožnja: 400 km

14. dan
07
Aug
2018
Ledenik Matanuska
Nočitev: okolica Anchorage

Vožnja po Glenn Highway, ki velja za najbolj slikovito cesto Aljaske. Vozili se bomo po dolini reke Matanuska, ki je obdana z ledeniki, gorami in širnimi pogledi. Morda opazimo orla, jastreba ali sokola. Razgledni postanki in krajši sprehod do ledenika Matanuska (15 min v eno smer). Gromozanski ledenik je ponekod širok kar do šest kilometrov in se razteza globoko v gorovje Chugach. V Palmerju obiščemo še eno izmed ohranjenih pravih kolonialnih kmetij in se nato vrnemo v Anchorage.

Vožnja: 300 km

15. dan
08
Aug
2018
Anchorange in let domov

Prosto v Anchorage za kakšno aktivnost, za katero je na začetku potovanja morda zmanjkalo časa. Predviden je večerni let iz Aljaske.

 

16. dan
09
Aug
2018
Prihod domov

Pristanek na bližnjem letališču in prevoz do Ljubljane.

 

  Dodatne informacije

  Cena potovanja vključuje:

  • povratno letalsko karto z bližnjega letališča do Anchorage-a,
  • prevoz na bližnje letališče iz Ljubljane in nazaj,
  • namestitve v hišicah in apartmajih, v dvo-, tri- in štiri posteljnih sobah, možnost kuhanja v skoraj vseh namestitvah,
  • kakovostno slovensko vodenje,
  • prevoze po programu z večjim kombijem (predvidoma 15 sedežni kombi s prikolico za prtljago),
  • vključeno je gorivo, cestnine in parkirnine,
  • vstopnine in ogledi po programu: Anchorage Museum, Alaska Wildlife Conservation Center, Denali National Park, University of Alaska Museum of the North, Chena Hot Springs, ledenik Matanuska, Raindeer farm,
  • ureditev elektronske prijave ESTA za vstop v ZDA na spletu (po želji lahko uredite tudi sami), 
  • organizacijo potovanja.

   

  Doplačila:

  • hrana in pijača,
  • morebitni dodatni ogledi in izleti v prostem času (rafting, najem kanujev/kajakov ali koles...),
  • zavarovanje rizika odpovedi 4,3 % vrednosti aranžmaja (sklepa se lahko le ob prijavi),
  • zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini 23,44 €/os. (oziroma 14,06 €/os., če se za zavarovanje odloči vsaj 9 oseb),
  • prijavnine ne zaračunavamo.

  *Cene doplačil so navedene v programu po dnevih, veljajo ob razpisu potovanja v novembru 2017 in se lahko do odhoda spremenijo.

  Kako velika bo skupina? V skupini bo 10 -  14 oseb.

   

  POSEBNI POGOJI OB PRIJAVI NA POTOVANJE ALJASKA 2018: Ugodnejša cena tega potovanja ob zgodnji prijavi je povezana s ceno letalskih kart, ki so trenutno na voljo. Ko bo prijavljenih dovolj oseb, da bo odhod zagotovljen (vsaj 10 oseb), bomo kupili letalske karte za skupino.

  V primeru, da se po nakupu letalskih kart odjavite od potovanja, se znesek, ki ga bomo porabili za nakup letalskih kart, ne vrača. Seveda je mogoče skleniti zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki znaša 4,3% cene potovanja in se lahko sklene le ob prijavi. Več o zavarovanju rizika odpovedi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji. Tudi dinamika plačila tega potovanja je tokrat izjemoma predvidena v treh obrokih (več v Prijava na potovanje).

   

  Let na Aljasko? Leteli bomo z enega izmed bližnjih letališč (Benetke, Dunaj, Zagreb, Graz, Budimpešta, Munchen...). Predviden je let s prestopanjem (enkrat ali dvakrat). Prevoz iz Ljubljane do letališča je vključen.

  Prehrana v ZDA? V času kosil so predvideni postanki v manjših mestih, kadar nas pot vodi skoznje. Tudi v divjini nacionalnih parkov so pogoste obcestne restavracije kot tudi hitra prehrana. Povsod bo mogoče tudi nakupovanje hrane v trgovinah. Cene hrane v trgovinah so nekoliko višje kot pri nas, cene obrokov v restavracijah pa so na Aljaski precej višje. Cene obrokov v cenejših lokalih (fast food) so od 8 do 12 USD (glavna jed, brez pijače), v običajnih restavracijah pa od 20 do 30 USD. Cenam v ZDA je treba prišteti še davek in napitnino. Pogoste so restavracije na glavni ulici mesta, ki strežejo dopoldne ameriški zajtrk (jajca, slanino, palačinke, kosmiče), popoldne ponujajo hamburgerje, ocvrt krompirček in tople sendviče, zvečer pa dodajo v ponudbo še lososa in halibut (velik aljaški morski list). V mestih in mestecih je ponavadi še kakšen kiosk s piknik mizami in klopmi, kjer strežejo hamburgerje, hot doge ali ocvrte ribe.

  V večini namestitev bodo na voljo opremljene kuhinje, kjer si bomo lahko pripravljali zajtrke in večerje.

  V ZDA je dovoljeno prinesti hrano za osebno porabo, količina je omejena na osebno porabo za dva dni. Več o omejitvi vnosa hrane lahko preberete na spletni strani US Customs & Border Protection.

  Kako bomo potovali? Potuje se z najetim večjim 15-sedežnim kombijem s prikolico za prtljago, ki ga bo vozil naš vodnik.

  Kje bomo spali? Čeprav je na Aljaski zelo omejeno število cenovno ugodnejših namestitev za skupine, smo z zgodnjim razpisom potovanja uspeli rezervirati prijetne namestitve na dobrih lokacijah: v najetih hišah, v različnih hišicah in v motelih. V sobah bodo 2-4 osebe,  le v mestu Anchorage je predvideno spanje izključno v dvoposteljnih sobah (torej dve osebi v eni sobi). Enoposteljne sobe na tem potovanju žal niso na voljo oz. bi bilo doplačilo nesorazmerno visoko. Spalnih vreč ne boste potrebovali, saj je v vseh sobah posteljnina.

  Katere dokumente potrebujem za potovanje v ZDA? Slovenski državljani lahko potujemo v ZDA z veljavnim slovenskim potnim listom, imeti moramo tudi povratno letalsko vozovnico. Prosimo, preverite veljavnost vašega potnega lista. Biti mora veljaven še šest mesecev po koncu potovanja, torej vsaj do konca februarja 2019.

  Vize za turistična potovanja v ZDA do 90 dni ne potrebujemo.

  Pred vstopom v ZDA je obvezna izpolnitev elektronske prijave za potovanje v ZDA preko sistema ESTA na spletu. To bomo za vas uredili mi in je vključeno v ceno potovanja, lahko pa si uredite tudi sami in nam le posredujete potrdilo. Za ureditev elektronske prijave bomo potrebovali dodatne informacije, podrobneje bomo to predstavili na sestanku okrog mesec pred odhodom.

  Pomembno obvestilo:  Vstopni vizum je obvezen za potnike, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sudan, Sirijo, Libijo, Somalijo ali v Jemen. Zaradi spremenjene politike ZDA do teh držav je v veljavo stopila uredba, ki za vse potnike, ki bi želeli vstopiti v ZDA in so po 1. marcu 2011 obiskali omenjene države, uvaja vstopni vizum. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je 159 USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in priložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu. Več na spletni strani veleposlaništva.

  Predlog: Pred odhodom na pot skenirajte svoj potni list z obeh strani, dokument pa si pošljite na svoj e-naslov. Tako boste lahko dokazali svojo identiteto v primeru izgube ali kraje dokumentov.

  Kako lahko telefoniram domov? Telefoniranje iz ZDA v Slovenijo ni poceni. O cenah lahko povprašate vašega operaterja. Če želite obvestiti domače, kje ste in kako se imate, je najbolje uporabiti internet in napisati e-pošto ali uporabiti aplikacijo Viber, WhatsApp...Dostop do interneta bo v večini namestitev (brezplačno), v restavracijah, lokalih, cyber caffe-jih…

  Če vseeno najbolj zaupate vašemu mobilnemu telefonu, je klicna številka v Slovenijo najprej 011 (izhodna koda iz ZDA in Kanade), nato 386 (vhodna koda v Slovenijo) in nato želeno številko v Sloveniji brez prve "0".

  Kakšne vtičnice uporabljajo? V ZDA uporabljajo vtičnice s tremi vtiči, napetost je 110 voltov. Potrebovali boste adapterje, ki jih lahko kupite že v Sloveniji (priporočamo) ali na katerem od letališč.

  Kaj pa denar? Američani uporabljajo pretežno kreditne kartice. Sprejemajo Mastercard, Viso, American Express, Diners. Vseeno imejte pri sebi vedno tudi nekaj ameriških dolarjev, saj boste občasno potrebovali tudi drobiž. Bankomati (ATM) so v vseh mestih in turističnih krajih. Za dvigovanje denarja na bankomatih priporočamo kartico Maestro, saj je provizija precej nižja kot pri dvigovanju denarja s kreditnimi karticami. Še najpreprosteje pa je ameriške dolarje kupiti pri nas. Trenutni menjalni tečaj je 1 USD = 0,86 EUR (tečaj dne 2. 11. 2017).

  Pozor, cene v ZDA so povsod napisane BREZ DAVKA. K napisani ceni v trgovini boste na blagajni prišteli še od 7 do 15 %, odvisno od izdelka in od mesta, kjer kupujete.

  Druga posebnost je nenapisano pravilo, da se natakarjem v restavracijah ob plačilu doda 10 – 20% NAPITNINE. Napitnina je običajna tudi pri plačevanju taksijev, lokalnim vodnikom… Neplačilo napitnine pomeni, da je bilo s storitvijo nekaj narobe oz. je za njih takšna gesta zelo nevljudna.

  Pitje alkohola? Mlajšim od 21 let je prepovedana prodaja alkoholnih pijač, prav tako nimajo vstopa v nočne klube, bare, kazinoje ne glede na to, ali so v spremstvu odraslih (polnoletnih) oseb. Pri nakupu alkohola bodo od vas zahtevali, da pokažete osebni dokument, če se jim zdite premladi. Pitje alkoholnih pijač v vozilu, tudi če ne vozite in ste samo sopotnik, v večini zveznih držav ni dovoljeno! Prav tako je prepovedano pitje alkohola v javnosti.

  Varnost v ZDA? ZDA in zlasti Aljaska je varna dežela. Nekaj previdnosti glede osebne lastnine svetujemo v večjih mestih in okoli turističnih zanimivosti. Dragocene predmete (denar, kreditne kartice, potni list in druge vrednosti) imejte pri sebi na varnem mestu, po možnosti ne v denarnici, ki jo redno uorabljate. Pri hoji po pešpoteh izven naselij je potrebno upoštevati navodila osebja parkov in našega vodnika.

  Sprememba ure in jet lag? Časovna razlika med Slovenijo in Aljasko je devet ur. Časovna razlika lahko povzroča manjše težave, kot sta nespečnost in utrujenost (jet lag). Težave ponavadi same izginejo po dnevu ali dveh.

  Ali potrebujem zdravstveno zavarovanje? Toplo priporočamo zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (npr. Coris ali katerokoli drugo podobno), ki krije nujne stroške zdravljenja in prevozov, ki v tujini nastanejo kot posledica novo nastale bolezni ali poškodbe. Stroški morebitnih nujnih prevozov po deželi ali prevozov domov so lahko visoki. Cena skupinskega zavarovanja je 14,60 €/os. (osnovno kritje do 25.000 €) ali 21,09 €/os. (dvojno kritje do 50.000 €), cena velja pri prijavi vsaj 9 oseb. Redna cena zavarovanja je 23,44 €/os. (osnovno kritje) ali 35,15 €/os. (dvojno kritje). Za osebe stare 75 let in več velja doplačilo 50%, 85 let in več pa doplačilo 100%. Če bi želeli, da zavarovanje uredimo za vas, nam to prosim sporočite na sestanku pred odhodom.

  Kakšno bo vreme? Kaj obleči? Vreme na Aljaski je precej nepredvidljivo. Aljasko bomo obiskali v poletnih mesecih, ko je tam najtopleje in so dnevi najdaljši. Povprečne dnevne temperature se ob naši poti v juliju gibljejo okoli 18 stopinj C, v okolici Fairbanksa je še kakšno stopinjo topleje. Dan pa bo v času našega obiska dolg kar 21 ur :).

  Priporočamo večplastna oblačila. Prav bodo prišla bolj športna, udobna oblačila primerna tudi za hojo peš. Potrebovali boste topel flis in nepremočljivo jakno. Tudi rokavice, kapa in dolgo "smučarsko perilo" lahko prav pridejo. Seveda pa ne pozabite na poletna oblačila, zadnja leta so poletja na Aljaski precej topla. Priporočamo še zaščito pred soncem in pred komarji. 

  Več o priporočljivi opremi lahko preberete na naslednji povezavi: KLIK.

  Vas zanima še kaj o potovanju? Pišite nam ali nas pokličite in vam bomo z veseljem odgovorili. 

  Sestanek pred potovanjem? Okrog mesec pred odhodom bomo imeli sestanek udeležencev, kjer bomo potovanje podrobneje predstavili, mogoča bo tudi prijava na dodatne aktivnosti.

   

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališčadatum rojstvatelefon, kjer ste dosegljivi in kopijo potnega lista.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 900 EUR na naš bančni račun.

  Nadaljna plačila: Drugi obrok znaša 900 EUR in se poravna do 31. maja 2018, tretji obrok (razlika) pa do 25. junija 2018 (mesec pred odhodom).

  Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici d.d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen ALJASKA, v polje sklic vpišete datum (npr. 00 23-11-2017), koda namena: SCVE, prejemnik: Jevšnik Damjan s. p., Dobrič 39, Polzela 3313.

  Prijavite se lahko tudi v naši pisarni po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu.