Poletje pod ekvatorjem

Bali in Nusa Penida

12
Aug
2018
04
Aug
2018
9 dni
Hotel 4*, zajtrki
Manjši avtobus, letalo
1690 EUR
EUR

1599

Ob prijavi do
4. 7. 2018

Kratek opis

Bali je tropski otok peščenih plaž in tisočerih starodavnih templjev. Rodovitna vulkanska pobočja so marsikje oblikovana v slikovite riževe terase, v bujnem zelenju pa so doma radovedne opice. Bali je tudi otok dišečega svežega sadja in nenavadnih začimb, otok odličnih masaž in je otok iz knjižne uspešnice Jej, moli, ljubi. Naše potovanje na Bali ponuja uravnotežen splet raziskovanja otoka in udobnih počitnic ob obali južnega morja, v avgustu, ko je vreme najlepše. Zraven Balija leži še lepši otok Nusa Penida. Zanj pravijo, da je takšen kot Bali pred tridesetimi leti, še pred razvojem turizma. Otok Nusa Penida je zelen, z le nekaj cestami, ima čudovito obalo in bo dobrodošla dopolnitev modernejšemu Baliju.

Program potovanja

1. dan
04
Aug
2018
Polet v Indonezijo

Prevoz iz Ljubljane in let iz Zagreba s prestopanjem proti Indoneziji z udobno letalsko družbo.

2. dan
05
Aug
2018
Prihod na Bali
Nočitev: Sanur

Pristanemo na tropskem otoku tisočerih templjev in se odpeljemo do naše namestitve ob lepi plaži v kraju Sanur. Prost dan za počitek, kopanje v toplem morju, morda si že prvi dan privoščite kakšno tradicionalno balijsko masažo.

3. dan
06
Aug
2018
Izlet v Ubud
Nočitev: Sanur

Izlet v kulturno srce Balija - mesto Ubud. Za okusno kavico se ustavimo na bližnji plantaži kave Luwak, kjer pridelujejo med drugimi tudi posebno kavo kopi luwak iz iztrebkov cibetovke.

Mesto Ubud je obdano v zelenino riževih polj. Nazadnje je zaslovelo v knjižni in filmski uspešnici Jej, moli, ljubi z Julio Roberts v glavni vlogi. Prepustili se bomo živahnemu utripu, raziskovali uličice s trgovinami in umetnostnimi galerijami. Ohladili se bomo v senci bujnega zelenja na obrobju mesta, kjer obiščemo svetišče s tremi templji, poraščenimi z mahom. Tukajšnja zanimivost so živahne dolgorepe opice - balijski makaki.

Zvečer vrnitev v Sanur.

4. dan
07
Aug
2018
Nusa Penida
Nočitev: Nusa Penida

V jutranjih urah zapustimo Bali in odplujemo na sosednjo Nuso Penido. Nusa Penida je največji od treh manjših otokov, ki upravno spadajo pod Bali. Nusa Penida tudi danes ostaja podoben Baliju pred tridesetimi leti, še pred razvojem turizma. Otok je pokrajinsko lep, ima slikovito obalo in več naravnih znamenitosti, zaradi ohranjenega podvodnega življa ga obiskujejo tudi potapljači. Zaradi svoje drugačnosti bo dobrodošla dopolnitev živahnejšemu Baliju.

Po prihodu na otok se odpravimo do resorta, kjer se namestimo v sobah. Nato se odpravimo na čudovito plažo v zalivu Crystal Bay. Tu priporočamo plavanje z masko in dihalko in opazovanje pisanih ribic in koral. Po želji se sprehodimo še do "skrite plaže" v bližini.

5. dan
08
Aug
2018
Nusa Penida
Nočitev: Nusa Penida

Po zajtrku se odpravimo raziskovat znamenitosti otoka. Najbolj prepoznaven pogled na otoku bomo občudovali pri plaži Kelingking. Po oddihu nadaljujemo do naravne znamenitosti Broken Beach, ki je bila nekoč jama, v katero se je zrušil strop, ostal pa je slikovit naravni most. Od tu peš nadaljujemo do naravnega neskončnega bazena Angel's Billabong...

6. dan
09
Aug
2018
Vrnitev na Bali
Nočitev: Sanur

Po zajtrku se odpravimo do pristanišča, od koder odplujemo nazaj na Bali. Namestitev v istem resortu. Prosto popoldne za kopanje ali za samostojno raziskovanje zanimivih ulic, kakšen pristen balijski nakup. 

7. dan
10
Aug
2018
Izlet v notranjost otoka, riževe terase, tempelj na jezeru in Tanah Lot
Nočitev: Sanur

Celodnevni izlet: Po zajtrku se odpeljemo v hribovito osrčje otoka, ki ga prepredajo zelena prostranstva riževih teras obdanih z nasadi kokosovih palm. Na obzorju kuliso dopolnijo miroljubni vrhovi ugaslih ognjenikov, ki so v preteklosti zagotovili rodovitno prst, kjer danes uspevajo številne kulturne rastline. Ogledamo si slikovite riževe terase Jatiluwih, ki so pod zaščito UNESCO. Nadaljujemo do jezera Danau Bratan, kjer obiščemo enega najpomembnejših templjev na otoku – Pura Ulun Danu Bratan, ki je posvečen boginji vode Dewi Danu in stoji na majhnem otočku na jezeru Bratan. Sončni zahod dočakamo pri najbolj znanem obmorskem templju na otoku – Tanah Lot. Zvečer vrnitev v Sanur.

8. dan
11
Aug
2018
Prost dan na Baliju in pozno popoldne let proti domu

Dopoldne prosto za uživanje v resortu ali kopanje, morda za kakšen krajši dopoldanski izlet ali za nakupovanje. Popoldne vožnja do letališča in let proti Evropi.

9. dan
12
Aug
2018
Prihod domov

Pristanek na letališču v Zagrebu in prevoz do Ljubljane.

  Dodatne informacije

   

  V ceno je vključeno:

  • letalski prevozi z vsemi taksami,
  • prevozi do letališč,
  • prevozi na otokih Bali in Nusa Penida po programu z manjšim avtobusom in s kombiji,
  • namestitve v dvoposteljnih sobah z zajtrki v zelo dobro ocenjenih hotelih**** na Baliju (4 noči) in na Nusa Penidi (2 noči),
  • kakovostno slovensko vodenje,
  • vse vstopnine, ogledi in izleti po programu,
  • organizacija potovanja in DDV.

   

  Doplačila:

  • kosila in večerje (od 2 do 10 €/obrok v lokalnih restavracijah), možnost večerje v hotelu 85 € (6 večerij),
  • morebitni dodatni ogledi in aktivnosti v prostem času po vaši izbiri,
  • enoposteljna soba 350 €/os.,
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris 10 € (skupinsko za vsaj 7 oseb) ali 16,50 € (posamezno).

   

  V skupini bo od 10 do 20 oseb.

   

  Dokumenti? Za potovanje potrebujete potni list, ki mora veljati še vsaj šest mesecev po koncu potovanja. Priporočamo, da naredite scan potnega lista, katerega si pošljete na svoj osebni e-naslov. V primeru izgube ali kraje dokumentov vam bo scan v pomoč.

  Od leta 2015 slovenski državljani za turistična potovanja do 30 dni vize več ne potrebujemo.

  Lokalni čas? Na Baliju so pred nami sedem ur.

  Zdravje? Bali je turistično najrazvitejši del Indonezije, je bolj urejen od preostanka dežele, večjih zdravstvenih tveganj zato ne gre pričakovati. Naše potovanje bo potekalo po naseljenih območjih z urejeno lokalno zdravniško oskrbo in z zdravili dostopnimi v lekarnah. Nameščeni bomo v urejenem in čistem hotelu.

  Ker pa je Indonezija vseeno dežela tretjega sveta ob ekvatorju, veljajo tam za nas - občutljive Evropejce - nekatera pravila glede prehranjevanja:

  • Voda iz vodovoda žal ni pitna, voda v plastenkah je povsod na voljo.
  • Tudi ledu v pijačah se je bolje izogniti.
  • Sadje bo potrebno olupiti.

   

  S prejšnjih obiskov lahko potrdimo, da upoštevanje teh pravil omogoči sproščeno doživetje dežele brez zdravstvenih težav.

  Nobeno cepljenje ni obvezno. Več informacij je na voljo na spletni strani http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/indonezija.

  Varnost? Indonezija je zelo varna dežela. Domačini so miroljubni, prijazni in odprti do tujcev.

  Predvsem v turističnih krajih in v gneči previdnost vseeno ni odveč, npr. na tržnicah svojo priložnost radi izkoristijo žeparji.

  Denar? Valuta je indonezijska rupija (IDR). 1 EUR = pribl. 15.000 IDR.. Za manjša plačila boste potrebovali gotovino. Evre bo mogoče zamenjati za indonezijske rupije že na letališču in v bankah ter v menjalnicah. Priporočljivo je, da se denar menja v uradnih menjalnicah.

  Pozor, potrdilo o menjavi je potrebno shraniti do izhoda iz države.

  S kreditnimi karticami  je mogoče plačevati le v večjih trgovinah v mestih in v hotelih. Predlagamo, da za vsak primer peverite na vaši banki, če vaša kreditna kartica deluje v Aziji.

  Dodatni stroški? Indonezija je cenovno ugodna dežela. Hrana je približno polovico cenejša kot pri nas, le cene alkoholnih pijač so podobne slovenskim.

  Dodatnih stroškov bo na potovanju predvidoma malo, predvsem za hrano (okusen zajtrk je vključen v ceno) in za pijačo, za kakšen zanimiv nakup, spominke ali za še kakšno aktivnost šesti ali sedmi dan potovanja.

  Vreme? Na Bali se bomo odpravili v najvišji poletni sezoni - v času sušnega obdobja. V tem obdobju je predvideno lepo in toplo vreme, kljub vsemu pa je na otoku vedno možnost kakšne popoldanske plohe. Temperature bodo predvidoma med 25 in 35 stopinj C. 

  Oblačila? Čeprav Bali za razliko od večine Indonezije NI muslimanski otok, vseeno predlagamo, da za obisk templjev, letališč in drugih verskih ali uradnih prostorov vaša garderoba vključuje oblačila, ki pokrivajo ramena, dekolte in kolena (kratki rokavi, ¾ hlače, krila čez kolena, lahka bombažna oblačila…). S spoštovanjem lokalne kulture si pridobimo spoštovanje domačinov.

  Namestitve? Nameščeni bomo v dvoposteljnih sobah v zelo dobro ocenjenem hotelu s štirimi zvezdicami v kraju Sanur. Do peščene plaže bomo imeli le minuto hoje. V ceno namestitve je vključen okusen zajtrk. Hotel ima svoj wellness, fitnes in zunanji bazen.

  Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobe? Sporočite nam ob prijavi, če bi želeli deliti sobo s še enim posameznikom/posameznico. Če nam ob prijavi sporočite, da bi želeli deliti sobo, a se morda primeren sopotnik/sopotnica do odhoda ne najde, bomo stroške enoposteljne sobe pokrili mi.

  Telefon in internet? Klicna številka iz Indonezije v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije v Indonezijo je 0062 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Slovenski mobiteli na Baliju večinoma delujejo, internet (wifi) je na voljo brezplačno v hotelu.

  Elektrika? Električna napetost je 220 V. Uporabljajo enake vtičnice kot v Sloveniji.

  Napitnine niso obvezne, jih bodo pa veseli.

  Ali je mogoče plačilo potovanja na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite vašo prijavo. *Tudi akontacija je ob plačilu na obroke po dogovoru lahko nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na vaši banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik - plačilo v več enakih obrokih. Zadnji obrok naj bo ob plačilu s trajnikom najpozneje dva tedna pred odhodom. 

  Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 500 EUR na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je mogoče tudi obročno plačevanje do odhoda.

  Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici d.d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen Bali, v polje sklic vpišete datum (npr. 00 31-03-2018), koda namena: SCVE, prejemnik: Jevšnik Damjan s. p., Dobrič 39, Polzela 3313.

  Prijavite se lahko tudi v naši pisarni, po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu-prijavnici.