Poletje pod ekvatorjem

Bali in Nusa Penida

12
Aug
2019
03
Aug
2019
10 dni
Hotel 4*, zajtrki
Manjši avtobus, letalo
1790 EUR
EUR

1750

Ob prijavi do
12. 7. 2019

Kratek opis

Bali je tropski otok peščenih plaž in tisočerih starodavnih templjev. Rodovitna vulkanska pobočja so marsikje oblikovana v slikovite riževe terase, v bujnem zelenju pa so doma radovedne opice. Bali je tudi otok dišečih začimb, svežega sadja in novih okusov. Naše potovanje na Bali ponuja uravnotežen preplet raziskovanja otoka in udobnih počitnic ob obali južnega morja, v avgustu, ko je vreme najlepše. Ob Baliju leži še manjši in lepši otok Nusa Penida. Zanj pravijo, da je takšen kot Bali pred tridesetimi leti, še pred razvojem turizma. Nusa Penida je zelen otok z le nekaj cestami, ima slikovite obale in bo dobrodošla dopolnitev modernejšemu Baliju. Na Bali bomo poleteli kar z Letališča Jožeta Pučnika (z enim krajšim prestopanjem na vmesnem letališču) z zelo udobno letalsko družbo Turkish Airlines. Celotno potovanje bo vodil izkušen slovenski vodnik. Rezervirali smo dva zelo lepa in udobna hotela s štirimi zvezdicami na odlični lokaciji, da bo tudi počitniški del potovanja, kot se spodobi.

Program potovanja

1. dan
03
Aug
2019
Let z Brnika

Polet z Letališča Jožeta Pučnika s krajšim prestopanjem proti Baliju z eno najudobnejših letalskih družb na svetu Turkish Airlines.

2. dan
04
Aug
2019
Prihod na Bali
Nočitev: Sanur

Pristanemo na tropskem otoku tisočerih templjev in se odpeljemo do naše namestitve ob lepi plaži v kraju Sanur. Prost večer in nočitev.

3. dan
05
Aug
2019
Izlet v Ubud
Nočitev: Sanur

Izlet v kulturno srce Balija – mesto Ubud. Postanek na poti pri čudovitem slapu Tegenungan, za okusno kavico pa se ustavimo še na bližnji plantaži kave Luwak, kjer med drugim pridelujejo tudi posebno kavo kopi luwak iz kavnih zrn iz iztrebkov cibetovke.

Mesto Ubud je obdano v zelenino riževih polj. Nazadnje je zaslovelo v knjižni in filmski uspešnici Jej, moli, ljubi z Julio Roberts v glavni vlogi. Prepustili se bomo živahnemu utripu, raziskovali uličice s trgovinami in umetnostnimi galerijami. Ohladili se bomo v senci bujnega zelenja na obrobju mesta, kjer obiščemo svetišče s tremi templji, poraščenimi z mahom. Tukajšnja zanimivost so živahne dolgorepe opice – balijski makaki.

Zvečer vrnitev v Sanur.

4. dan
06
Aug
2019
Izlet v notranjost otoka, riževe terase, tempelj na jezeru in Tanah Lot
Nočitev: Sanur

Celodnevni izlet: Po zajtrku se odpeljemo v hribovito osrčje otoka, ki ga prepredajo zelena prostranstva riževih teras, obdanih z nasadi kokosovih palm. Na obzorju kuliso dopolnijo miroljubni vrhovi ugaslih ognjenikov, ki so v preteklosti zagotovili rodovitno prst, kjer danes uspevajo številne kulturne rastline. Ogledamo si slikovite riževe terase Jatiluwih, ki so pod zaščito Unesca. Nadaljujemo do jezera Danau Bratan, kjer obiščemo enega najpomembnejših templjev na otoku – Pura Ulun Danu Bratan. Posvečen je boginji vode Dewi Danu in stoji na majhnem otočku na jezeru Bratan. Sončni zahod dočakamo pri najbolj znanem obmorskem templju na otoku – Tanah Lot. Zvečer vrnitev v Sanur.

5. dan
07
Aug
2019
Nusa Penida
Nočitev: Nusa Penida

V jutranjih urah zapustimo Bali in odplujemo na bližnji otok Nusa Penida, največji od treh manjših otokov, ki upravno spadajo pod Bali. Nusa Penida tudi dandanes ostaja podobna Baliju pred tridesetimi leti, še pred razvojem turizma. Otok je pokrajinsko lep, ima slikovito obalo in več naravnih znamenitosti, zaradi ohranjenega podvodnega življa ga obiskujejo tudi potapljači. S svojo drugačnostjo bo dobrodošla dopolnitev živahnejšemu Baliju.

Po prihodu na otok se odpravimo do resorta, kjer se namestimo v sobah. Nato se odpravimo na čudovito plažo v zalivu Crystal Bay. Tu priporočamo plavanje z masko in dihalko ter opazovanje pisanih ribic in koral. Po želji se sprehodimo še do "skrite plaže" v bližini.

6. dan
08
Aug
2019
Nusa Penida
Nočitev: Nusa Penida

Po zajtrku se odpravimo raziskovat znamenitosti otoka. Najbolj prepoznaven pogled na otoku bomo občudovali pri plaži Kelingking. Po oddihu nadaljujemo do naravne znamenitosti Broken Beach, ki je bila nekoč jama, v katero se je zrušil strop, ostal pa je slikovit naravni most. Od tu peš nadaljujemo do naravnega neskončnega bazena Angel's Billabong ...

7. dan
09
Aug
2019
Vrnitev na Bali
Nočitev: Sanur

Prost dopoldan lahko izkoristimo za kopanje, popoldne pa se odpravimo do pristanišča, od koder odplujemo nazaj na Bali. Namestitev v istem resortu, prost večer za samostojno raziskovanje živahnih ulic, nakupovanje pisanih balijskih spominkov ...

8. dan
10
Aug
2019
Prost dan na Baliju
Nočitev: Sanur

Prost dan za uživanje v resortu ali kopanje, morda za kakšen izlet ali nakupovanje.

9. dan
11
Aug
2019
Polotok Nusa Dua: kopanje na plaži Geger, tempelj Uluwatu, živahna Kuta

Po zajtrku zapustimo Sanur in se odpeljemo na skrajni jug Balija – polotok Nusa Dua. Kopali se bomo na eni najlepših plaž na otoku Geger in obiskali enega najpomembnejših hindujskih templjev na otoku Uluwatu, ki se dviga na strmi pečini nad Indijskim oceanom. Za konec obiščemo še živahno Kuto in si privoščimo zadnjo balijsko večerjo. Krajša vožnja do letališča in nočni let proti Evropi.

10. dan
12
Aug
2019
Prihod domov

Krajše prestopanje v Istanbulu in pristanek na Brniku okoli 8. ure zjutraj.

  Dodatne informacije

  Cena vključuje:

  • letalske prevoze z vsemi taksami,
  • prevoz do letališča na Baliju,
  • prevozi po otokih Bali in Nusa Penida po programu z manjšim avtobusom in s kombiji,
  • namestitve v dvoposteljnih sobah z zajtrki v zelo dobro ocenjenih hotelih**** na Baliju (5 noči) in Nusa Penidi (2 noči),
  • kakovostno slovensko vodenje,
  • vse vstopnine, oglede in izlete po programu,
  • organizacijo potovanja in DDV.

   

  Doplačila:

  • kosila in večerje (od 2 do 10 €/obrok v lokalnih restavracijah), možnost večerje v hotelu 85 € (6 večerij),
  • morebitni dodatni ogledi in aktivnosti v prostem času po vaši izbiri,
  • enoposteljna soba 290 €/os.,
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris 10 € (skupinsko za vsaj 7 oseb) ali 16,50 € (posamezno).

   

  V skupini bo od 10 do 20 oseb.

  Kaj nas čaka? Za prvi vtis o potovanju si na našem blogu lahko preberete, katerih 6 doživetij je najbolj navdušilo eno od naših gostij.

  Dokumenti? Za potovanje potrebujete potni list, ki mora veljati še vsaj šest mesecev po koncu potovanja. Priporočamo, da naredite sken potnega lista in si ga pošljete na svoj osebni e-naslov. V primeru izgube ali kraje dokumentov vam bo v veliko pomoč.

  Od leta 2015 slovenski državljani za turistična potovanja do 30 dni vizuma ne potrebujemo več.

  Lokalni čas? Na Baliju so pred nami sedem ur.

  Zdravje? Bali je turistično najrazvitejši del Indonezije, je bolj urejen od preostanka dežele, večjih zdravstvenih tveganj zato tam ni pričakovati. Naše potovanje bo potekalo po naseljenih območjih z urejeno lokalno zdravniško oskrbo in z zdravili, dostopnimi v lekarnah. Nameščeni bomo v zelo urejenih in čistih hotelih.

  Ker pa je Indonezija vseeno dežela tretjega sveta ob ekvatorju, veljajo tam za nas nekatera pravila glede prehranjevanja:

  • voda iz vodovoda žal ni pitna, voda v plastenkah je povsod na voljo,
  • tudi ledu v pijačah se je bolje izogniti,
  • sadje bo treba olupiti.

   

  S prejšnjih obiskov lahko potrdimo, da upoštevanje teh pravil omogoči sproščeno doživetje dežele brez zdravstvenih težav.

  Nobeno cepljenje ni obvezno. Več informacij je na voljo na spletni strani http://www.zdravinapot.si/destinacije/jugovzhodna-azija/indonezija.

  Varnost? Indonezija je zelo varna dežela. Domačini so miroljubni, prijazni in odprti do tujcev.

  Predvsem v turističnih krajih in gneči previdnost vseeno ni odveč, npr. na tržnicah svojo priložnost radi izkoristijo žeparji.

  Denar? Valuta je indonezijska rupija (IDR). 1 EUR = pribl. 16.000 IDR. Za manjša plačila boste potrebovali gotovino. Evre bo mogoče zamenjati za indonezijske rupije že na letališču ter v bankah in menjalnicah. Priporočljivo je, da se denar menja v uradnih menjalnicah.

  Pozor, potrdilo o menjavi je treba shraniti do izhoda iz države.

  S kreditnimi karticami je mogoče plačevati le v večjih trgovinah v mestih in hotelih. Predlagamo, da za vsak primer na svoji banki preverite, ali vaša kreditna kartica deluje v Aziji.

  Dodatni stroški? Indonezija je cenovno ugodna dežela. Hrana je približno polovico cenejša kot pri nas, le cene alkoholnih pijač so podobne slovenskim.

  Dodatnih stroškov bo na potovanju predvidoma malo, predvsem za hrano (okusen zajtrk je vključen v ceno) in pijačo, kakšen zanimiv nakup, spominke ali še kakšno aktivnost šesti ali sedmi dan potovanja.

  Vreme? Na Bali se bomo odpravili v najvišji poletni sezoni – med sušnim obdobjem. V tem obdobju je predvideno lepo in toplo vreme, kljub vsemu pa je na otoku vedno možnost kakšne popoldanske plohe. Temperature bodo predvidoma med 25 in 35 stopinj C. 

  Oblačila? Čeprav Bali za razliko od večine Indonezije NI muslimanski otok, vseeno predlagamo, da za obisk templjev, letališč in drugih verskih ali uradnih prostorov vaša garderoba vključuje oblačila, ki pokrivajo ramena, dekolte in kolena (kratki rokavi, ¾ hlače, krila čez kolena, lahka bombažna oblačila …). S spoštovanjem lokalne kulture si pridobimo spoštovanje domačinov.

  Namestitve? Namestitve smo zelo skrbno izbrali. Nameščeni bomo v dvoposteljnih sobah v odlično ocenjenem hotelu s štirimi zvezdicami Artotel v kraju Sanur, le dve minuti hoje do peščene plaže. V ceno namestitve je vključen okusen zajtrk. Hotel ima svoj velneški center, fitnes in zunanji bazen na strehi hotela ("infinity pool"), brezplačen wi-fi v sobi ... V neposredni bližini hotela je glavna ulica kraja Sanur, kjer so številne restavracije in trgovine.

  Dve noči bomo nameščeni na otoku Nusa Penida, v prav tako zelo lepo ocenjenem hotelu s štirimi zvezdicami in z bazenom.

  Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobe? Sporočite nam ob prijavi, da ste pripravljeni deliti sobo s še enim posameznikom/posameznico. Če nam ob prijavi sporočite, da ste pripravljeni deliti sobo, a se morda primeren sopotnik/sopotnica do odhoda ne bi našel, bomo doplačilo za vašo enoposteljno sobo pokrili mi.

  Telefon in internet? Klicna številka iz Indonezije v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije v Indonezijo je 0062 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Slovenski mobiteli na Baliju večinoma delujejo. Cenejše je komuniciranje s pomočjo interneta, internet (wifi) je na voljo brezplačno v hotelu. 

  Elektrika? Električna napetost je 220 V. Uporabljajo enake vtičnice kot v Sloveniji.

  Napitnine niso obvezne, jih bodo pa veseli.

  Ali je mogoče plačilo potovanja na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je ob plačilu na obroke po dogovoru lahko nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na svoji banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik – plačilo v več enakih obrokih. Zadnji obrok naj bo ob plačilu s trajnikom najpozneje dva tedna pred odhodom. 

  Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti nam pošljete svoje podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, na katerega ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun – prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 500 EUR na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je možno tudi obročno plačevanje do odhoda.

  Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici, d. d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen Bali, v polje sklic vpišete datum (npr. 00 31-12-2018), koda namena: SCVE, prejemnik: Damjan Jevšnik, s. p., Dobrič 39, 3313 Polzela.

  Prijavite se lahko tudi v naši pisarni po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu – prijavnici.