Izbran karibski otok

Barbados

03
May
2018
25
Apr
2018
9 dni
Hotel *** ob plaži
Letalo, kombi
1890 EUR
EUR

1690

Ob prijavi do
31. 1. 2018

Kratek opis

Nekdaj je bil Barbados gusarsko gnezdo. Danes prijeten in urejen angleško govoreč otok je kulturno srce Karibov in del Združenega kraljestva. Domačini so prijazni in razgledani ter dovolj premožni, življenjski standard je višji kot na okoliških otokih. Barbados na zavetrni južni in zahodni strani krasi skoraj neprekinjen pas lepih peščenih plaž, na katerih si odpočije oko. Obala na atlantski strani pa je divja, malo poseljena in slikovita. Obisk otoka zaznamuje toplo tropsko morje, idilične plaže in karibsko vzdušje, zlasti glasba in prijetni domačini. Otok omogoča tudi dolge sprehode ob šumu valov, ponuja čudovit botanični vrt, tipično karibsko prestolnico Bridgetown, obisk muzeja letala Concorde, naravni rezervat z opicami in drugimi divjimi živalmi... Omeniti velja odlično svežo hrano, mogočna kolonialna posestva preurejena v muzeje ter destilarne odličnega ruma z dolgo tradicijo. Velike površine otoka še dandanes porašča sladkorni trs. Pomladni meseci so idealen čas za obisk. Sproščenim počitnicam z namestitvijo ob prekrasni peščeni plaži smo dodali tri med seboj različne izlete z našim vodnikom. Gremo na Barbados :)!

Program potovanja

1. dan
25
Apr
2018
Let v London
Nočitev: Gatwick

Prevoz iz Ljubljane do bližnjega letališča in popoldne/zvečer let z bližnjega letališča (predvidoma Benetke) do Londona. Nočitev v prijetnem hotelu *** v bližini letališča Gatwick.

2. dan
26
Apr
2018
Prihod na Barbados, prosto popoldne za kopanje
Nočitev: Christ Church

Zajtrk v hotelu, prevoz nazaj na letališče Gatwick in dopoldne polet na Karibe. Sredi popoldneva pristanemo na Barbadosu, krajši prevoz do našega hotela ob lepi peščeni plaži na južni obali otoka. Prosto popoldne za kopanje in prvi stik s Karibi.

Vožnja: 10 km

3. dan
27
Apr
2018
Izlet na divjo vzhodno obalo - Bathsheba: sprehod ob valovih in botanični vrt Andromeda
Nočitev: Christ Church

Izlet na atlantsko stran otoka, v Bathshebo, kjer nas prevzame Atlantik z velikimi valovi. Peš bomo odšli mimo zgodovinskega hotela Atlantis po trasi nekdanje železnice odkrivat lepe poglede na divjo obalo (do dve uri peš po ravni nezahtevni poti).
Po vrnitvi možnost kosila, nato obiščemo čudovit botanični vrt Andromeda, ki nosi ime po princesi iz grške mitologije in je nastal kot zasebna zbirka rastlin Iris Bannochie, vodilne strokovnjakinje hortikulture na otoku.

Popoldne se vrnemo na južno obalo, vmes pa naredimo še kakšen postanek (nakupovalni center, razgled...).

 Vožnja: 50 km

4. dan
28
Apr
2018
Prost dan
Nočitev: Christ Church

Prosto za uživanje na plaži ali za kakšno aktivnost po vaši izbiri (npr. s podmornico v globino 45 m, muzej z letalom Concorde, plavanje z morskimi želvami...).

5. dan
29
Apr
2018
Izlet v notranjost otoka: destilarna ruma in rezervat divjih živali
Nočitev: Christ Church

Vožnja skozi notranjost otoka proti severu. Obiščemo St Nicholas Abbey - mogočno posestvo, kjer bomo imeli priložnost videti plantažo sladkornega trsa, spoznali bomo proizvodnjo ruma in poskusili odličen rum ter si ogledali čudovit dvorec iz 17. stoletja, ki je eden izmed le treh ohranjenih dvorcev v jakobinskem slogu na zahodni polobli.

Popoldne obiščemo Barbados Wildlife Reserve. V naravnem rezervatu se prosto sprehajajo zanimive živali kot so zelene opice, kajmani, mare (pampski zajci), legvani, želve...

Zvečer obiščemo tržnico Oistin's Fish Fry, kjer pečejo sveže ribe in druge morske dobrote, in si po želji privoščimo okusno večerjo.

Vožnja: 65 km

6. dan
30
Apr
2018
Prost dan
Nočitev: Christ Church

Prosto za uživanje na plaži ali samostojno raziskovanje otoka.

7. dan
01
May
2018
Izlet v prestolnico Bridgetown in plaža Batts Rock Bay
Nočitev: Christ Church

Izlet v prestolnico Bridgetown. Sprehodimo se po pristanišču, mimo Trga herojev, parlamenta in sinagoge, ki so jo zgradili v 17. stoletju in velja za eno najstarejših na zahodni polobli. Obiščemo hišo, v kateri je med svojim edinim potovanjem leta 1751 dva meseca bival George Washington. George Washington House je danes na seznamu dediščine UNESCO. Postanek za kopanje na plaži Batts Rock Bay.

Vožnja: 35 km

8. dan
02
May
2018
Slovo od tropskega paradiža

Prosto dopoldne za kopanje ali še kakšen zanimiv izlet. Popoldne krajša vožnja na letališče in polet preko Londona v Benetke.

Vožnja: 10 km

9. dan
03
May
2018
Prihod domov

Pristanek v Benetkah zaradi časovne razlike v popoldanskih urah in prevoz do Ljubljane.

  Dodatne informacije

  V ceno je vključeno:

  • letalski prevozi z vsemi taksami,
  • prevoz na letališče iz Ljubljane,
  • prevoz na letališče na Barbadosu,
  • vsi prevozi po programu na Barbadosu,
  • 6 x nočitev v zelo dobro ocenjenem hotelu *** v dvoposteljnih sobah z manjšo opremljeno kuhinjo,
  • 1 x nočitev v zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu *** v bližini letališča Gatwick, vključen je prevoz letališče - hotel - letališče,
  • kakovostno slovensko vodenje,
  • vse vstopnine po programu: Botanični vrt Andromeda, George Washington House, St Nicholas Abbey in Barbados Wildlife Reserve,
  • organizacija potovanja in DDV.

   

  Doplačila:

  • zajtrki, kosila in večerje (možnost priprave obrokov v sobi, saj imajo vse sobe manjšo kuhinjo, hotel ima tudi svojo restavracijo, kjer stane zajtrk pribl. 13 €/os. na dan, kosilo okoli 15 €, večerja 15-25 €, tudi v bližini hotela je več restavracij, tako da boste imeli možnost izbire,
  • morebitni dodatni ogledi in aktivnosti v prostem času,
  • enoposteljna soba na celotnem potovanju 300 €/os.,
  • soba s pogledom na morje 240 €/sobo (število teh sob je omejeno, te sobe lahko zagotovimo le ob zgodnji prijavi),
  • zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4,3% cene potovanja (sklepa se ob prijavi na potovanje),
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris 9,98 €/os. (skupinsko za vsaj 9 oseb) ali 16,20 €/os. (posamezno).

   

  V skupini bo 10 - 18 oseb.

  POSEBNI POGOJI OB PRIJAVI NA POTOVANJE BARBADOS 2018: Ugodnejša cena tega potovanja ob zgodnji prijavi je povezana s ceno letalskih kart, ki so trenutno na voljo. Ko bo prijavljenih dovolj oseb, da bo odhod zagotovljen (vsaj 10 oseb), bomo kupili letalske karte za skupino.

  V primeru, da se po nakupu letalskih kart odjavite od potovanja, se znesek, ki ga bomo porabili za nakup letalskih kart, ne vrača. Seveda je mogoče skleniti zavarovanje rizika odpovedi potovanja, ki znaša 4,3% cene potovanja in se lahko sklene le ob prijavi. Več o zavarovanju rizika odpovedi lahko preberete v rubriki Splošni pogoji.

   

  Dokumenti? Za potovanje potrebujete potni list, veljaven v času potovanja (vir: Ministrstvo za zunanje zadeve).

  Slovenski državljani vize ne potrebujemo.

  Priporočamo, da naredite scan potnega lista, katerega si pošljete na svoj osebni e-naslov. Ob morebitni izgubi dokumentov bo scan v pomoč.

  Lokalni čas? Na Barbadosu so za nami pet ur (zimski čas) oziroma šest ur (poletni čas).

  Zdravje? Barbados je urejen otok. Posebnih zdravstvenih tveganj ni in tudi cepljenje ni potrebno. Voda iz pipe je pitna. Za vse dodatne informacije v zvezi s cepljenjem sta pristojna Inštitut za varovanje zdravja RS ( tel.: 01 / 244 14 00) in Zavod za zdravstveno varstvo (tel.: 01 / 586 39 00).

  Varnost? Barbados je zelo varen otok. Obiskovalci se zaradi odprtih in poštenih domačinov počutijo zelo sproščeno. Vseeno svetujemo običajno previdnost. Torbic in denarnic ne puščajte brez nadzora, ne v gneči, ne na osamljenih plažah.

  Denar? Uradna valuta je barbadski dolar (1 EUR = 2,5 BB$), vendar marsikje sprejemajo tudi ameriške dolarje. S kreditnimi karticami (Visa, Mastercard) je mogoče plačevati skoraj povsod (hotel, restavracije, trgovine), gotovino boste potrebovali le v manjših lokalnih trgovinah in v restavracijah. Denar bo mogoče zamenjati v menjalnici (iz € ali $) ali dvigniti na nekaterih bankomatih z različnimi provizijami (Maestro, Visa, Mastercard).

  Dodatni stroški? Dodaten strošek bo predvsem prehrana. Hrana v restavracijah je dražja kot v Sloveniji. Rezervirali smo hotelske sobe z manjšo kuhinjo, ki omogoča lastno pripravo hrane (prihranek). Hotel ima tudi svojo restavracijo, kjer zajtrk stane okrog 13 € na dan na osebo, kosilo okrog 15 € in večerja 15 € - 25 €. Tudi v bližini hotela je na izbiro več restavracij. Vsekakor priporočamo tudi prehranjevanje v restavracijah in pokušino odličnih lokalnih dobrot, predvsem morske hrane.

  Prehrana? Zelo razširjene so morske (ribje) jedi, pripravljene na več načinov. Najbolj poznana jed so leteče ribe (Barbados Flying fish). Najpogosteje jih postrežejo ocvrte ali pečene s posebno pekočo rumeno omako, ki vsebuje feferone, gorčico in čebulo. Pogosta priloga je coo-coo, ki je podobna polenti. Tradicionalna hrana "Bajan"-ska hrana je mešanica pekočih začimb, okusnih dodatkov in tradicionalnih britanskih jedi. Na Barbadosu so tudi klasične restavracije z zahodnjaško hrano in številne druge manjše restavracije za vse okuse.

  Barbados je eden izmed redkih otokov na svetu, kjer imajo čisto vodo in jo je mogoče piti iz pipe.

  Rum in pijače, ki vsebujejo rum, ponujajo v vseh lokalih po otoku, prodajajo pa jih v manjših trgovinah imenovanih Rum shops. Najbolj znano pivo na otoku je Banks, ki ga varijo na Barbadosu.

  Jezik? Uradni jezik je angleščina. Bajan je kreolski jezik, ki temelji na angleščini in se med domačini največ uporablja.

  Vreme? Temperature na Barbadosu so skozi vse leto med 25 in 30 stopinjami C, padavine pa so v aprilu in maju redke (suho obdobje v času našega obiska).

  Oblačila? Potrebovali boste poletna oblačila, kopalke, pokrivalo za zaščito pred soncem. Za hojo priporočamo udobne sandale. 

  Namestitve? Na Barbadosu bomo bivali v hotelu *** z zelo dobrimi ocenami gostov in odlično lokacijo tik ob peščeni plaži. Predvidene so dvoposteljne sobe s kuhinjo in balkonom. V vseh sobah je brezplačna wifi povezava, klimatska naprava, TV.

  Hotel ima zunanji bazen, bar in prijetno restavracijo (možnost zajtrka, kosila in/ali večerje za doplačilo).

  Telefon? Klicna številka iz Barbadosa v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije na Barbados je 0001-246 (ali +1 246).

  Elektrika? Električna napetost je 110 V / 50 Hz. Uporabljajo enake vtičnice kot v ZDA in na Japonskem.

  Napitnine? Strošek storitve je ponavadi kar dodan vašemu računu v restavraciji ali v hotelu in znaša 10%- 15% osnovne cene. V tem primeru napitnina ni potrebna. Kadar strošek storitve ni avtomatsko dodan računu, je predvidena napitnina 10% - 15%.

  Zakaj smo izbrali ravno Barbados? Ker je varen, urejen angleško govoreč otok, ki se ponaša z neverjetno količino lepih plaž ter zanimivo notranjostjo. Plaž je toliko, da na njih ni gneče. K sproščenemu vzdušju ob obisku veliko prispevajo domačini. Med manjšimi zunanjimi karibskimi otoki, ki smo jih doslej obiskali (Antigua, Barbuda, Montserat, štirje otoki Guadeloupe, St. Lucia in Barbados) nam je bil Barbados najbolj všeč :).

  Ali je mogoče plačilo na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je lahko po dogovoru ob plačilu v obrokih nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na vaši banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik - plačilo na več enakih obrokov. Zadnji obrok v primeru plačila s trajnikom naj bo plačan najpozneje dva tedna pred odhodom.

  Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek vseh udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vprašanja.

  Vas zanima še kaj o potovanju? Pišite nam ali nas pokličite in vam bomo z veseljem odgovorili. 

   

   

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti nam pošljete vaše podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun-prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 700 EUR na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je mogoče tudi obročno plačevanje do odhoda.

  Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici d.d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen Barbados, v polje sklic vpišete datum (npr. 00 31-12-2017), koda namena: SCVE, prejemnik: Jevšnik Damjan s. p., Dobrič 39, Polzela 3313.

  Prijavite se lahko tudi v naši pisarni, po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu-prijavnici.