Otoki Mahe, Praslin, La Digue in Moyenne

Sejšeli

05
May
2018
26
Apr
2018
10 dni
Hotel, apartma in penzion
Letalo, taksi, ladja
2300 EUR
EUR

2070

Ob prijavi do
31. 1. 2018

Kratek opis

Sejšeli so skupina zelenih otokov v Indijskem oceanu. Od bližnjega večjega Mauritiusa se razlikujejo po zelo ohranjeni in raznoliki naravi ter znatno nižji poseljenosti, od manjših otočkov Maldivov pa po tem, da obiskovalcu poleg idiličnih peščenih plaž in plavanja med pisanimi tropskimi ribicami ter odlične kulinarike ponujajo tudi številne aktivnosti na kopnem: spoznavanje velikih kopenskih želv, poredne palme coco de mer, hojo po razglednih pešpoteh v nacionalnem parku, obisk čudovitega botaničnega vrta, kolesarjenje po otočku brez avtomobilov La Digue ... Obiskali bomo tri čudovite in med seboj različne otoke: osrednji slikovit otok Mahe ter manjša otoka Praslin in La Digue. Potovanje bo vodil slovenski vodnik, izbrali smo udoben let iz bližnjega Zagreba.

Program potovanja

1. dan
26
Apr
2018
Polet iz Zagreba

Prevoz iz Ljubljane do letališča Zagreb in večerni let z eno najudobnejših letalskih družb na svetu, kratko prestopanje in let proti Sejšelom.

2. dan
27
Apr
2018
Otok Mahe
Bel Ombre

Zjutraj pristanemo na največjem otoku Sejšelov – slikovitem otoku Mahe. Tu živi večina prebivalcev te redko naseljene otoške državice (na celotnem otočju živi le okrog 95.000 prebivalcev), tu je tudi prestolnica Victoria. Prevoz z letališča in namestitev na severozahodni obali v bližini lepe peščene plaže. Prosto za kopanje v toplem morju in počitek.

3. dan
28
Apr
2018
Otok Mahe – peš do zalivčka Anse Major
Bel Ombre

Od naše namestitve se odpravimo po razgledni poti, ki poteka po pobočjih nad morjem, do manjšega samotnega zaliva s plažo Anse Major (skupaj 2 uri hoje), osvežitev v morju.

4. dan
29
Apr
2018
Otok Mahe – izlet na otok z želvami Moyenne
Bel Ombre

Odpravimo se na izlet z ladjico na otoček Moyenne, ki leži v morskem parku Ste Anne Marine National Park. Spoznali bomo orjaške kopenske želve in se sprehodili po urejenih poteh na drugo stran otočka. Drugi del doživetja morskega parka bo plavanje med neštetimi bolj ali manj pisanimi ribicami z masko. Izlet vključuje kosilo. Vrnitev v Bel Ombre. 

5. dan
30
Apr
2018
Otok Praslin – plaža Anse Lazio
Baie Sainte Anne

Zjutraj se odpeljemo s katamaranom proti severovzhodu, na 45 km oddaljen otok Praslin (okrog uro plovbe po oceanu). Mogoče srečamo leteče ribice, kite ali delfine.

Otok Praslin je še en zelen tropski otok, manjši od Mahe in večji od La Digue. Krasijo ga zeleni hribi in mirni idilični zalivi s kokosovimi palmami, kjer se živi počasi. 

Po prihodu na otok se odpeljemo na njegov severozahod do najlepše plaže na otoku –  Anse Lazio. Dolga peščena plaža, gosto obrasla s palmami in drevesi takamaka ter ob straneh obdana z ovalnimi granitnimi skalami, je prav takšna kot na razglednicah. Prosto za kopanje in snorkljanje.

Namestitev v apartmajih blizu plaže Anse Volbert.

6. dan
01
May
2018
Otok Praslin – poredne palme
Baie Sainte Anne

Obiščemo čudovit nacionalni park Vallée de Mai, ki je eden od le dveh krajev na svetu, kjer raste palma »coco de mer«, katere kokosi pohujšljive oblike so nekoč razburjali misionarje in burili domišljijo mornarjem. Vallée de Mai je tudi raj za opazovanje ptic, tu lahko vidimo avtohtone sejšelske bulbule, sejšelske trstnice ali celo ogrožene črne papige, ki jih v divjini živi le še okrog 600.

Sprehodili se bomo po poteh med bujnim rastjem in orjaškimi listi palm coco de mer, ki lahko zrastejo celo do 30 m v dolžino, videli bomo tudi številna druga avtohtona drevesa, grme in nižje rastline.

Popoldne si seveda privoščimo kopanje.

7. dan
02
May
2018
Otok La Digue – peš do Anse Source D'Argent
Anse Reunion

Kratka plovba na otok La Digue, ki je tropski paradiž brez avtomobilov. Otok je dovolj majhen, da lahko pridemo po edini cesti povsod kar s kolesom. Popoldne se skozi večji nasad kokosovih palm sprehodimo do znamenite plaže Anse Source D'Argent, ki krasi prav vse turistične kataloge Sejšelov.

Po želji lahko kolesarimo tudi na severni del otoka, mimo majhnega pristanišča, zanimivega pokopališča, orjaških netopirjev na drevesih do konca ceste, na enega od koncev sveta :).

8. dan
03
May
2018
Otok La Digue – Grand Anse, Petit Anse in Anse Cocos
Anse Reunion

S kolesi se odpravimo do čudovitih zalivov na vzhodni strani otoka, se kopamo v zalivu Grand Anse in po želji odidemo po zanimivi pešpoti do zalivov Petit Anse in nazadnje še do Anse Cocos. Po isti poti nazaj. V zalivu Grand Anse je preprosta restavracija. Jug otoka je pokrajinsko zelo lep, obiskovalcev ni veliko. Srečali bomo kokosove rake, morske ptice ter na smotnih plažah iskali najlepše školjčne lupine in naplavljene korale ...

9. dan
04
May
2018
Nazaj na otok Mahe

Zjutraj zapustimo otok La Digue in odplujemo nazaj na otok Mahe.

Dan namenimo ogledu glavnega mesta Victoria, ki velja za eno najmanjših prestolnic na svetu. Obiščemo živahno tržnico, se sprehodimo mimo zanimivih kolonialnih stavb in obiščemo še eno zapuščino kolonializma, čudovit botanični vrt.

Pozno popoldne prevoz na letališče in nočni polet preko Dohe nazaj v Evropo.

10. dan
05
May
2018
Povratek domov

Pristanek v Zagrebu v jutranjih urah in prevoz v Ljubljano.

  Dodatne informacije

  V ceno so vključeni:

  • letalski prevozi z vsemi taksami,
  • vsi prevozi po programu na Sejšelih s taksiji in lokalnimi avtobusi,
  • ladijski prevozi med otoki po programu,
  • namestitev v dvoposteljnih sobah v odlično ocenjenem hotelu *** z zajtrkom na otoku Mahe (2 noči),
  • namestitev v apartmajih ob plaži z 2–3 spalnicami *** z zajtrkom na otoku Praslin (2 noči),
  • namestitev v dvoposteljnih sobah v dveh odlično ocenjenih manjših namestitvah (penzion) z zajtrkom na otoku La Digue (2 noči),
  • kakovostno slovensko vodenje,
  • izlet na otok z želvami Moyenne,
  • vstopnina v botanični vrt,
  • najem koles na otočku La Digue,
  • prevoz prtljage na otočku La Digue,
  • organizacija potovanja in DDV.

   

  Doplačila:

  • kosila in večerje (odlična hrana v restavracijah, na otoku Praslin je možnost lastnega kuhanja v apartmajih),
  • morebitni dodatni ogledi in aktivnosti v prostem času,
  • enoposteljna soba na celotnem potovanju 390 €/os.,
  • zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4,3 % cene potovanja (sklene se lahko le ob prijavi na potovanje),
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris 10 € (skupinsko za vsaj 7 oseb) ali 16,20 € (posamezno).

   

  V skupini bo od 10 do 15 oseb.

  Viza? Slovenski državljani za vstop na Sejšele vizuma ne potrebujemo.

  Dokumenti? Za potovanje potrebujete veljaven potni list. Priporočamo, da naredite njegov scan, ki si ga pošljete na svoj osebni e-naslov. V primeru izgube dokumentov vam bo v veliko pomoč.

  Lokalni čas? Na Sejšelih so pred nami dve uri.

  Zdravje? Na Sejšelih ni nevarnih živali ali rastlin. Čeprav iz pip teče pitna voda, njena kakovost ni povsod enaka. Zato vseeno priporočamo pitje (dovolj) vode iz plastenk oz. druge tekočine.

  Dodatna cepljenja niso potrebna. Več informacij najdete na spletni strani http://www.zdravinapot.si/destinacije/afrika/sejseli

  Potrebovali boste pokrivalo za zaščito pred soncem in zaščitno kremo.

  Varnost? Sejšeli so zelo varna in prijazna dežela, a vseeno svetujemo običajno previdnost. Torbic in denarnic ne puščajte brez nadzora, ne v gneči ne na osamljenih plažah.

  Denar? Valuta na Sejšelih je sejšelska rupija (SCR). 1 EUR = pribl. 15 SCR. S kreditnimi karticami je mogoče plačevati le v večjih trgovinah, drugje boste potrebovali gotovino. Denar bo mogoče zamenjati v menjalnici (iz €) ali dvigniti na nekaterih bankomatih z različnimi provizijami (Maestro, Visa, Mastercard).

  Dodatni stroški? Dodaten strošek bo predvsem s kosili in večerjami. Zajtrki so vključeni v ceno potovanja. Hrana v restavracijah je dražja kot v Sloveniji. Na voljo bodo trgovine s hrano, kupili boste lahko sveže sadje. Vsekakor priporočamo tudi prehranjevanje v restavracijah in pokušino odličnih predvsem svežih morskih dobrot.

  Prehrana? Sejšelska kuhinja je kreolska, oplemenitena z vplivi francoske kuhinje. Zelo razširjene so morske (ribje) jedi, pripravljene na več načinov. Radi uporabljajo kokos, ki ga lahko naberete tudi sami, zanimive so začimbe. 

  Vreme? Temperature na Sejšelih so skozi vse leto med 25 in 30 °C. April je zelo prijeten mesec za obisk otokov, saj je morje takrat mirnejše, vidljivost v morju pa odlična za snorkljanje ali potapljanje. Pričakujemo stabilno sončno vreme z možnostjo krajših popoldanskih ploh.

  Oblačila? Potrebovali boste poletna oblačila, kopalke, pokrivalo za zaščito pred soncem. Za hojo priporočamo udobne sandale. 

  Namestitve? Nameščeni bomo v zelo dobro ocenjenih dvoposteljnih sobah in apartmajih. Namestitve so na odličnih lokacijah. Na otoku Mahe boste nameščeni v dvoposteljnih sobah v hotelu *** v predelu Bel Ombre, ki se nahaja v bližini čudovitih plaž (plaža Bel Ombre in znamenita plaža Beau Vallon).

  Na otoku Praslin boste bivali v apartmajih, prav tako ob čudoviti plaži. Apartmaji na Praslinu imajo eno ali več spalnic, ki so rezervirane le za našo skupino. V apartmajih so skupni prostori (kuhinja z dnevno sobo in kopalnica). 

  Na otoku La Digue boste nameščeni v dveh manjših namestitvah, ki sta med seboj oddaljeni 600 m. Rezervirali smo dvoposteljne sobe z lastno kopalnico.

  Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobe? Sporočite nam ob prijavi, če bi želeli deliti sobo s še enim posameznikom/posameznico. Če nam ob prijavi sporočite, da bi želeli deliti sobo, a se morda primeren sopotnik/sopotnica do odhoda ne najde, bomo stroške enoposteljne sobe pokrili mi.

  Telefon in internet? Klicna številka s Sejšelov v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije na Sejšele je 00248 + območna št. (brez 0) + klicana številka.

  Elektrika? Električna napetost je 220 V/50 Hz. Uporabljajo drugačne vtičnice kot pri nas, potrebovali boste adapter.

  Napitnine niso obvezne, jih bodo pa veseli.

  Ali je mogoče plačilo potovanja na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je ob plačilu na obroke po dogovoru lahko nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na svoji banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik – plačilo v več enakih obrokih. Zadnji obrok naj bo ob plačilu s trajnikom najpozneje dva tedna pred odhodom. 

  Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

  Vas zanima še kaj o potovanju? Pišite nam ali nas pokličite in z veseljem vam bomo odgovorili. 

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti nam pošljete svoje podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, kjer ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun – prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 700 EUR na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je mogoče tudi obročno plačevanje do odhoda.

  Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun: IBAN SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici, d. d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen Sejšeli, v polje sklic vpišete datum (npr. 00 31-12-2017), koda namena: SCVE, prejemnik: Damjan Jevšnik, s. p., Dobrič 39, 3313 Polzela.

  Prijavite se lahko tudi v naši pisarni po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu – prijavnici.