Otoki Mahe, Praslin, La Digue in Moyenne

Sejšeli

02
May
2019
23
Apr
2019
10 dni
Hotel, apartma in penzion
Letalo, taksi, katamaran
2300 EUR
EUR

1990

Ob prijavi do
31. 12. 2018

Kratek opis

Sejšeli so skupina zelenih otokov v Indijskem oceanu. Od bližnjega večjega Mauritiusa se razlikujejo po zelo ohranjeni in raznoliki naravi ter znatno nižji poseljenosti, od manjših otočkov Maldivov pa po tem, da obiskovalcu poleg idiličnih peščenih plaž in plavanja med pisanimi tropskimi ribicami ter odlične kulinarike ponujajo tudi številne aktivnosti na kopnem: spoznavanje velikih kopenskih želv, poredne palme coco de mer, hojo po razglednih pešpoteh v nacionalnem parku, obisk čudovitega botaničnega vrta, kolesarjenje po otočku brez avtomobilov La Digue ... Obiskali bomo štiri čudovite in med seboj različne otoke: osrednji slikovit otok Mahe, manjša otoka Praslin in La Digue in otok želv Moyenne. Potovanje bo vodil slovenski vodnik, izbrali smo udoben let z Brnika.

Program potovanja

1. dan
23
Apr
2019
Polet z Brnika

Ob 18. uri zbor na Letališču Jožeta Pučnika in večerni let z eno najudobnejših letalskih družb na svetu, kratko prestopanje v Istanbulu in let proti Sejšelom.

2. dan
24
Apr
2019
Otok Mahe
Bel Ombre

Dopoldne pristanemo na največjem otoku Sejšelov – slikovitem otoku Mahe. Tu živi večina prebivalcev te redko naseljene otoške državice (na celotnem otočju živi le okrog 95.000 prebivalcev), na otoku Mahe je tudi prestolnica Victoria. Prevoz z letališča in namestitev na severozahodni obali v bližini zelo lepe peščene plaže. Prosto za kopanje v toplem morju in počitek.

3. dan
25
Apr
2019
Otok Mahe – peš do zalivčka Anse Major
Bel Ombre

Od naše namestitve se odpravimo po razgledni poti, ki poteka po pobočjih nad morjem, do manjšega samotnega zaliva s plažo Anse Major (skupaj 2 uri hoje), osvežitev v morju. Po vrnitvi prosto za kopanje na čudoviti plaži zaliva Bel Ombre/Beau Vallon.

4. dan
26
Apr
2019
Otok Mahe – izlet na otok z želvami Moyenne
Bel Ombre

Odpravimo se na izlet z ladjico na otoček Moyenne, ki leži v morskem parku Ste Anne Marine National Park. Spoznali bomo orjaške kopenske želve in se sprehodili po urejenih poteh na drugo stran otočka. Drugi del doživetja morskega parka bo plavanje med neštetimi bolj ali manj pisanimi ribicami z masko. Izlet vključuje kosilo. Vrnitev v Bel Ombre. 

5. dan
27
Apr
2019
Otok Praslin – plaža Anse Lazio
Anse St Sauvere

Zjutraj se odpeljemo s katamaranom proti severovzhodu, na 45 km oddaljen otok Praslin (okrog uro plovbe po oceanu). Mogoče srečamo leteče ribice, kite ali delfine.

Otok Praslin je še en zelen tropski otok, manjši od Mahe in večji od La Digue. Krasijo ga zeleni hribi in mirni idilični zalivi s kokosovimi palmami, kjer se živi počasi. 

Po prihodu na otok se odpeljemo na njegov severozahod do najlepše plaže na otoku –  Anse Lazio. Dolga peščena plaža, gosto obrasla s palmami in drevesi takamaka ter ob straneh obdana z ovalnimi granitnimi skalami, je prav takšna kot na razglednicah. Prosto za kopanje in "snorklanje".

Namestitev v apartmajih ob plaži Anse St Sauvere.

6. dan
28
Apr
2019
Otok Praslin – poredne palme
Anse St Sauvere

Obiščemo čudovit nacionalni park Vallée de Mai, ki je eden od le dveh krajev na svetu, kjer raste palma »coco de mer«, katere kokosi pohujšljive oblike so nekoč razburjali misionarje in burili domišljijo mornarjem. Vallée de Mai je tudi raj za opazovanje ptic, tu lahko vidimo avtohtone sejšelske bulbule, sejšelske trstnice ali celo ogrožene črne papige, ki jih v divjini živi le še okrog 600.

Sprehodili se bomo po poteh med bujnim rastjem in orjaškimi listi palm coco de mer, ki lahko zrastejo celo do 30 m v dolžino, videli bomo tudi številna druga avtohtona drevesa, grme in nižje rastline.

Popoldne si seveda privoščimo kopanje.

7. dan
29
Apr
2019
Otok La Digue – peš do Anse Source D'Argent
Anse Reunion

Kratka plovba na otok La Digue, ki je tropski paradiž brez avtomobilov. Otok je dovolj majhen, da lahko pridemo po edini cesti povsod kar s kolesom. Popoldne se skozi večji nasad kokosovih palm sprehodimo do znamenite plaže Anse Source D'Argent, ki krasi prav vse turistične kataloge Sejšelov.

Po želji lahko kolesarimo tudi na severni del otoka, mimo majhnega pristanišča, zanimivega pokopališča, orjaških netopirjev na drevesih do konca ceste, na enega od koncev sveta :).

8. dan
30
Apr
2019
Otok La Digue – Grand Anse, Petit Anse in Anse Cocos
Anse Reunion

S kolesi se odpravimo do čudovitih zalivov na vzhodni strani otoka, se kopamo v zalivu Grand Anse in po želji odidemo po zanimivi pešpoti do zalivov Petit Anse in nazadnje še do Anse Cocos. Po isti poti nazaj. V zalivu Grand Anse je preprosta restavracija. Jug otoka je pokrajinsko zelo lep, obiskovalcev ni veliko. Srečali bomo kokosove rake, morske ptice ter na smotnih plažah iskali najlepše školjčne lupine in naplavljene korale ...

9. dan
01
May
2019
Nazaj na otok Mahe

Zjutraj zapustimo otok La Digue in odplujemo nazaj na otok Mahe.

Dan namenimo ogledu glavnega mesta Victoria, ki velja za eno najmanjših prestolnic na svetu. Obiščemo živahno tržnico, se sprehodimo mimo zanimivih kolonialnih stavb in obiščemo še eno zapuščino kolonializma, čudovit botanični vrt.

Pozno popoldne prevoz na letališče in nočni polet preko Istanbula nazaj v Slovenijo.

10. dan
02
May
2019
Povratek domov

Pristanek na Letališču Jožeta Pučnika v jutranjih urah.

  Dodatne informacije

  V ceno so vključeni:

  • letalski prevozi z vsemi taksami,
  • vsi prevozi po programu na Sejšelih s taksiji in lokalnimi avtobusi,
  • vsi prevozi s katamaranom med otoki po programu,
  • namestitev v dvoposteljnih sobah v odlično ocenjenem hotelu *** z zajtrkom na otoku Mahe (3 noči),
  • namestitev v apartmajih ob plaži z 2–3 spalnicami *** z zajtrkom na otoku Praslin (2 noči),
  • namestitev v dvoposteljnih sobah v dveh odlično ocenjenih manjših namestitvah (penzion) z zajtrkom na otoku La Digue (2 noči),
  • kakovostno slovensko vodenje,
  • izlet na otok z želvami Moyenne,
  • vstopnina v botanični vrt,
  • najem koles na otočku La Digue,
  • prevoz prtljage na otočku La Digue,
  • organizacija potovanja in DDV.

   

  Doplačila:

  • kosila in večerje (odlična hrana v restavracijah, na otoku Praslin je možnost lastnega kuhanja v apartmajih),
  • morebitni dodatni ogledi in aktivnosti v prostem času,
  • enoposteljna soba na celotnem potovanju 390 €/os.,
  • zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4,3 % cene potovanja (sklene se lahko le ob prijavi na potovanje),
  • turistično zavarovanje z asistenco Coris 10 € (skupinsko za vsaj 7 oseb) ali 16,20 € (posamezno).

   

  V skupini bo od 10 do 15 oseb.

  Viza? Slovenski državljani za vstop na Sejšele vizuma ne potrebujemo.

  Dokumenti? Za potovanje potrebujete veljaven potni list. Priporočamo, da naredite njegov scan, ki si ga pošljete na svoj osebni e-naslov. V primeru izgube dokumentov vam bo v veliko pomoč.

  Lokalni čas? Na Sejšelih so pred nami dve uri.

  Zdravje? Na Sejšelih NI nevarnih živali ali rastlin. Čeprav iz pip teče pitna voda, njena kakovost ni povsod enaka. Zato vseeno priporočamo pitje (dovolj) vode iz plastenk oz. druge tekočine.

  Dodatna cepljenja niso potrebna. Več informacij najdete na spletni strani zdravinapot.si

  Potrebovali boste pokrivalo za zaščito pred soncem in zaščitno kremo.

  Varnost? Sejšeli so zelo varna in prijazna dežela, a vseeno svetujemo običajno previdnost. Torbic in denarnic ne puščajte brez nadzora, ne v gneči ne na osamljenih plažah.

  Denar? Valuta na Sejšelih je sejšelska rupija (SCR). 1 EUR = pribl. 15 SCR. S kreditnimi karticami je mogoče plačevati le v večjih trgovinah, drugje boste potrebovali gotovino. Denar bo mogoče zamenjati v menjalnici (iz €) ali dvigniti na nekaterih bankomatih z različnimi provizijami (Maestro, Visa, Mastercard).

  Dodatni stroški? Dodaten strošek bo predvsem s kosili in večerjami. Zajtrki so vključeni v ceno potovanja. Hrana v restavracijah je dražja kot v Sloveniji. Na voljo bodo trgovine s hrano, kupili boste lahko sveže sadje. Vsekakor priporočamo tudi prehranjevanje v restavracijah in pokušino odličnih predvsem svežih morskih dobrot.

  Prehrana? Sejšelska kuhinja je kreolska, oplemenitena z vplivi francoske kuhinje. Zelo razširjene so morske (ribje) jedi, pripravljene na več načinov. Radi uporabljajo kokos, ki ga lahko naberete tudi sami, zanimive so začimbe. 

  Vreme? Temperature na Sejšelih so skozi vse leto med 25 in 30 °C. April je zelo prijeten mesec za obisk otokov, saj je morje takrat mirnejše, vidljivost v morju pa odlična za snorkljanje ali potapljanje. Pričakujemo stabilno sončno vreme z možnostjo krajših popoldanskih ploh.

  Oblačila? Potrebovali boste poletna oblačila, kopalke, pokrivalo za zaščito pred soncem. Za hojo priporočamo udobne sandale. 

  Namestitve? Nameščeni bomo v zelo dobro ocenjenih dvoposteljnih sobah in apartmajih. Namestitve so na odličnih lokacijah. Na otoku Mahe boste nameščeni v dvoposteljnih sobah v hotelu *** v predelu Bel Ombre, ki se nahaja v bližini čudovitih plaž (plaža Bel Ombre in znamenita plaža Beau Vallon).

  Na otoku Praslin boste bivali v apartmajih, prav tako ob čudoviti plaži. Apartmaji na Praslinu imajo eno ali več spalnic, ki so rezervirane le za našo skupino. V apartmajih so skupni prostori (kuhinja z dnevno sobo in kopalnica). 

  Na otoku La Digue boste nameščeni v dveh manjših namestitvah, ki sta med seboj oddaljeni 600 m. Rezervirali smo dvoposteljne sobe z lastno kopalnico.

  Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobe? Sporočite nam ob prijavi, če bi želeli deliti sobo s še enim posameznikom/posameznico. Če nam ob prijavi sporočite, da bi želeli deliti sobo, a se morda primeren sopotnik/sopotnica do odhoda ne najde, bomo stroške enoposteljne sobe pokrili mi.

  Telefon in internet? Klicna številka s Sejšelov v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije na Sejšele je 00248 + območna št. (brez 0) + klicana številka.

  Elektrika? Električna napetost je 220 V/50 Hz. Uporabljajo drugačne vtičnice kot pri nas, potrebovali boste adapter.

  Napitnine niso obvezne, jih bodo pa veseli.

  Ali je mogoče plačilo potovanja na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je ob plačilu na obroke po dogovoru lahko nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na svoji banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik – plačilo v več enakih obrokih. Zadnji obrok naj bo ob plačilu s trajnikom najpozneje dva tedna pred odhodom. 

  Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

  Vas zanima še kaj o potovanju? Pišite nam ali nas pokličite in z veseljem vam bomo odgovorili. 

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti nam pošljete svoje podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, na katerega ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam po pošti pošljemo račun – prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 700 EUR na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je možno tudi obročno plačevanje do odhoda.

  Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun/IBAN: SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici, d. d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen Sejšeli, v polje sklic vpišete datum (npr. 00 25-12-2018), koda namena: SCVE, prejemnik: Damjan Jevšnik, s. p., Dobrič 39, 3313 Polzela.

  Prijavite se lahko tudi v naši pisarni po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu – prijavnici.