Tropski paradiž

Sejšeli

08
Nov
2022
30
Oct
2022
10 dni
Apartmaji in hoteli ***
Letalo, taksi, katamaran
2490 EUR
EUR

2290

Ob prijavi do
31. 8. 2022

Kratek opis

Na zelenih otokih v Indijskem oceanu je življenje sproščeno in prav nič naporno. Tudi mi bomo otoke spoznavali na ta način, med potovanjem bomo tudi na počitnicah :). Od bližnjega večjega Mauritiusa se Sejšeli razlikujejo po zelo ohranjeni in raznoliki naravi ter znatno nižji poseljenosti, od manjših otočkov Maldivov pa po tem, da obiskovalcu poleg idiličnih peščenih plaž in plavanja med pisanimi tropskimi ribicami ter odlične kulinarike ponujajo tudi številne aktivnosti na kopnem: spoznavanje velikih kopenskih želv, poredne palme vrste coco de mer, hojo po razglednih pešpoteh v nacionalnem parku, kolesarjenje po otočku La Digue ... Obiskali bomo tri čudovite in med seboj različne otoke: osrednji slikovit otok Mahe ter manjša otoka Praslin in La Digue, pa še otoček z želvami Moyenne. Potovanje bo vodil slovenski vodnik. Ste vedeli, da na Sejšelih ni nevarnih živali?

Program potovanja

1. dan
30
Oct
2022
Let z bližnjega letališča proti Sejšelom

Zbor v Ljubljani in prevoz do bližnjega letališča. Večerni let z eno najudobnejših letalskih družb Turkish Airlines na Sejšele.

2. dan
31
Oct
2022
Otok Mahe
Bel Ombre

Dopoldne pristanemo na največjem otoku Sejšelov – slikovitem otoku Mahe. Tu živi večina prebivalcev te redko naseljene otoške državice (na celotnem otočju živi le okrog 99.000 prebivalcev), tu je tudi majhna prestolnica Victoria. Prevoz z letališča in namestitev na severozahodni obali v bližini bele peščene plaže Bel Ombre. Prosto za kopanje v toplem morju in počitek.

3. dan
01
Nov
2022
Otok Mahe – peš do zalivčka Anse Major
Bel Ombre

Od naše namestitve se odpravimo po razgledni pešpoti po pobočjih nad morjem do manjšega samotnega zaliva s plažo Anse Major (skupaj okrog 2 uri peš, za hojo priporočamo stabilno obuvalo). Osvežitev v morju. Če morda komu ni do hoje, lahko dan preživi na plaži v zalivu Bel Ombre/Beau Valon.

4. dan
02
Nov
2022
Otok Mahe – izlet na otok z želvami Moyenne
Bel Ombre

Zjutraj se odpeljemo v bližnjo Victorio, ki velja za eno najmanjših prestolnic na svetu. Obiščemo živahno tržnico in se sprehodimo mimo zanimivih kolonialnih stavb. Odpravimo se na izlet z ladjico na otoček Moyenne, ki leži v morskem parku Ste Anne Marine National Park. Spoznali bomo orjaške kopenske želve in se sprehodili po urejenih poteh na drugo stran otočka. Drugi del doživetja morskega parka bo plavanje med številnimi bolj ali manj pisanimi ribicami z masko. Izlet vključuje kosilo. Pozno popoldne se vrnemo v Bel Ombre.

5. dan
03
Nov
2022
Otok Praslin – poredne palme
Baie Sainte Anne

Vkrcamo se na katamaran in odplujemo proti severovzhodu, na 45 km oddaljen otok Praslin (okrog uro plovbe po oceanu). Otok Praslin je še en zelen tropski otok, manjši od Mahe in večji od La Digue. Krasijo ga bujno poraščeni hribi in mirni idilični zalivi s kokosovimi palmami, kjer se živi počasi. Obiščemo čudovit nacionalni park Vallée de Mai, ki je eden od le dveh krajev na svetu, kjer raste palma coco de mer, katere kokosi pohujšljive oblike so nekoč burili domišljijo mornarjem in razburjali misijonarje. Vallée de Mai je tudi raj za opazovanje ptic. Vidimo lahko avtohtone sejšelske bulbule, sejšelske trstnice ali celo ogrožene črne papige, ki jih v divjini živi le še okrog 600. Sprehodili se bomo po poteh med bujnim rastjem in orjaškimi listi palm coco de mer, ki lahko zrastejo celo do 30 m v dolžino, videli pa bomo tudi številna druga avtohtona drevesa, grme in nižje rastline.

Namestitev v apartmajih v predelu Baie Sainte Anne. Možnost izposoje koles v namestitvi za manjše doplačilo.

6. dan
04
Nov
2022
Otok Praslin – plaža Anse Lazio
Baie Sainte Anne

Dopoldne se odpeljemo na severozahod Praslina do najlepše plaže na otoku – Anse Lazio. Dolga peščena plaža, gosto obrasla s palmami in drevesi takamaka ter ob straneh obdana z ovalnimi granitnimi skalami, je prav takšna kot na razglednicah. Prosto za kopanje in plavanje z masko – snorklanje. *Možnost za tiste z dobro kondicijo: samostojno peš uro in pol do plaže Anse Georgette, vrnitev po isti poti ali po cesti z avtobusom ali taksijem (doplačilo).

7. dan
05
Nov
2022
Otok La Digue – Grand Anse, Petit Anse in Anse Cocos
La Passe

Kratka jutranja plovba na otok La Digue, ki je tropski paradiž skoraj brez avtomobilov. Otok je dovolj majhen, da lahko pridemo po edini cesti povsod kar s kolesom. 

Po namestitvi v hotelu se s kolesi se odpeljemo do čudovitih zalivov na jugovzhodni strani otoka, se kopamo v zalivu Grand Anse in se po želji sprehodimo po razgibani poti do zalivov Petit Anse in še naprej do Anse Cocos. Vrnemo se po isti poti. Jug otoka je pokrajinsko zelo lep, obiskovalcev ni veliko. Srečali bomo lahko kokosove rake, morske ptice ter na samotnih plažah iskali najlepše školjčne lupine in naplavljene korale ...

8. dan
06
Nov
2022
Otok La Digue – Anse Source D'Argent
La Passe

Skozi večji nasad kokosovih palm bomo kolesarili do znamenite plaže Anse Source D'Argent, ki krasi prav vse turistične kataloge Sejšelov. Prosto za kopanje in fotografiranje. Možnost 3-urnega izleta s prozornimi kajaki Crystal Water Kayaks, do plaže, kjer so snemali film Robinson Crusoe, cena okrog 40 €/os..

Popoldne lahko kolesarimo še na severni del otoka, mimo majhnega pristanišča, zanimivega pokopališča, orjaških netopirjev na drevesih do konca ceste, na enega od koncev sveta.

9. dan
07
Nov
2022
Nazaj na otok Mahe

Tistim s kondicijo predlagamo pred zajtrkom še vzpon na razgledni vrh otoka (333 m) po označeni pešpoti. Zapustimo La Digue in odplujemo nazaj na glavni otok Mahe. Prevoz na letališče in polet proti domu.

10. dan
08
Nov
2022
Prihod domov

Pristanek v dopoldanskih urah in prevoz v Ljubljano.

  Dodatne informacije

  V ceno so vključeni:

  • letalski prevozi s Turkish Airlines z vsemi taksami,
  • povratni letališki prevoz Ljubljana-Benetke,
  • prevozi po programu na Sejšelih s kombiji,
  • prevozi s katamarani med otoki po programu,
  • namestitev v dvoposteljnih sobah *** na otoku Mahe (3 noči), zajtrk vključen,
  • namestitev v apartmajih v dvoposteljnih sobah *** na otoku Praslin (2 noči), zajtrk vključen,
  • namestitev v apartmajih v dvoposteljnih sobah *** na otoku La Digue (2 noči), zajtrk vključen,
  • kakovostno slovensko vodenje,
  • izlet na otok z želvami Moyenne (vključeno je kosilo),
  • vstopnina v Valle de Mai in lokalno vodenje po parku, vstopnina Anse Source d'Argent,
  • najem koles med bivanjem na otočku La Digue,
  • organizacija potovanja in DDV.

    

  Doplačila:

  • kosila in večerje (okusna morska hrana v restavracijah in "takeaway-ih", ponekod možnost lastnega kuhanja – apartmaji),
  • morebitni dodatni ogledi in aktivnosti v prostem času,
  • enoposteljna soba na celotnem potovanju 390 €/os.,
  • zavarovanje rizika odpovedi v vrednosti 4,3 % cene potovanja (sklene se lahko le ob prijavi na potovanje),
  • osnovno turistično zavarovanje z asistenco Coris (kritje do 25.000 €) 10 € (skupinsko za vsaj 7 oseb) ali 16,50 € (posamezno).

   

  Popusti:

   

  V skupini bo od 10 do 16 oseb.

  Za prvi vtis si lahko preberete naših 5 razlogov za obisk Sejšelov – KLIK in si ogledate fotoalbum z enega prejšnjih potovanj –KLIK

  Dokumenti? Za potovanje potrebujete veljaven potni list. Slovenski državljani za vstop na Sejšele vizuma ne potrebujemo. Priporočamo, da naredite scan potnega lista, ki si ga pošljete na svoj osebni e-naslov. V primeru izgube dokumentov vam bo v veliko pomoč.

  Lokalni čas? Na Sejšelih so pred nami dve uri.

  Zdravje? Sejšeli so na splošno zelo zdrava dežela. Čeprav iz pip teče pitna voda, njena kakovost ni povsod enaka. Zato vseeno priporočamo pitje (dovolj) vode iz plastenk ali druge tekočine. Potrebovali boste zaščito pred soncem. Na Sejšelih ni nevarnih živali. Le za hojo po plitvem morju se priporoča obuvalo. 

  Dodatna cepljenja niso potrebna. Več informacij najdete na spletni strani http://www.zdravinapot.si/

  Ukrepi COVID: Za vstop boste potrebovali hitri (ali PCR) test ali potrdilo o popolnem cepljenu. Sejšeli so urejena država z razvitim zdravstvom, kjer se spoštujejo predpisani ukrepi. A ti ukrepi niso zelo omejevalni, saj so Sejšeli precej redko poseljeni, vse leto topli in večina aktivnosti poteka na prostem. S COVID-om zato tu niso imeli večjih težav. Maske boste potrebovali predvsem na letalu in morda na še kakšnem javnem prevozu.

  Varnost? Sejšeli so zelo varna in prijazna dežela, a vseeno svetujemo običajno previdnost. Torbic in denarnic ne puščajte brez nadzora, ne v gneči ne na osamljenih plažah.

  Denar? Valuta na Sejšelih je sejšelska rupija (SCR). 1 EUR = pribl. 14 SCR (maj 2022). S kreditnimi karticami je mogoče plačevati le izjemoma v večjih trgovinah, drugje boste potrebovali gotovino. Svetujemo menjavo gotovine (€) ob prihodu. Denar bo mogoče dvigniti tudi sproti na potovanju na bankomatih, vendar ti niso zelo pogosti.

  Dodatni stroški? Dodaten strošek bo predvsem prehrana. Zajtrki so vključeni na otoku Mahe in La Digue.

  Hrana je v restavracijah nekoliko dražja kot v Sloveniji, obstajajo pa tudi cenejši lokali imenovani "take away", kjer so cene podobne našim. Restavracije in trgovine so nedaleč stran od vseh rezerviranih namestitev. Vsekakor priporočamo pokušino odličnih, zelo svežih morskih dobrot.

  Prehrana? Sejšelska kuhinja je kreolska, oplemenitena z vplivi francoske kuhinje. Zelo razširjene so morske (ribje) jedi, pripravljene na več načinov. Radi uporabljajo kokos (ki ga lahko naberete tudi sami) in raznolike začimbe. 

  Vreme? Temperature na Sejšelih so skozi vse leto med 25 in 30 °C. Pričakujemo stabilno sončno vreme z možnostjo krajših popoldanskih ploh.

  Oblačila? Potrebovali boste poletna oblačila, kopalke, pokrivalo za zaščito pred soncem. Za hojo priporočamo udobne sandale (npr. "Teva") in lažje (nizke) pohodne čevlje (za pohod do Anse Mayor).

  Namestitve? Nameščeni bomo v zelo dobro ocenjenih apartmajih ***. V primeru nerazpoložljivosti katere od omenjenih vključenih namestitev, si pridržujemo pravico do zamenjave namestitve z drugo primerljive kakovosti. Povsod bodo dvoposteljne sobe. Za družine lahko uredimo dodatno posteljo za otroka ali triposteljno sobo (odvisno od razpoložljivosti). Namestitve so na odličnih lokacijah, zajtrk je vključen.

  Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobe? Sporočite nam ob prijavi, če ste pripravljeni deliti dvoposteljno sobo s še enim posameznikom/posameznico. Če se morda primeren sopotnik/sopotnica do odhoda ne bi našel/našla, stroške enoposteljne sobe pokrijemo mi.

  Potovanje z otroki? Sejšele je zelo primerno obiskati z otroki, saj potovanje poteka zelo sproščeno, vključuje plavanje in številne aktivnosti, ki so otrokom všeč. Na Sejšelih ni nevarnih živali in obveznih cepljenj, kar je v tropskem pasu velika izjema. Tudi sicer so Sejšeli zelo varni.

  Telefon in internet? Klicna številka s Sejšelov v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Klicna številka iz Slovenije na Sejšele je 00248 + območna št. (brez 0) + klicana številka. Zaradi dragih telefonskih klicev priporočamo komunikacijo z domačimi po internetu (Viber, e-pošta ...). Wi-Fi bo na voljo v vseh namestitvah, ponekod proti plačilu.

  Elektrika? Električna napetost je 220 V/50 Hz. Uporabljajo drugačne vtičnice kot pri nas, potrebovali boste adapter.

  Napitnine niso obvezne, jih bodo pa veseli.

  Ali je mogoče plačilo potovanja na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je ob plačilu na obroke po dogovoru lahko nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na svoji banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik – plačilo v več enakih obrokih. Zadnji obrok naj bo ob plačilu s trajnikom najpozneje dva tedna pred odhodom. 

  Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

  Kako se prijavim?

  Preprosto, po e-pošti nam pošljete svoje podatke: ime in priimek (enako kot v osebnem dokumentu!), naslov stalnega bivališčadatum rojstva in telefon, na katerega ste dosegljivi.

  Po prejemu vaših podatkov vam pošljemo račun – prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije 700 EUR na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je možno tudi obročno plačevanje do odhoda.

  Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun/IBAN SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici, d. d. (Swift/BIC: HDELSI22), namen Sejšeli, v polje sklic vpišete številko računa brez letnice, koda namena: SCVE, prejemnik: Damjan Jevšnik, s. p., Dobrič 39, 3313 Polzela.

  Prijavite se lahko tudi v naši pisarni po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu – prijavnici.