Preplet tradicije, zgodovine in vrhunske kulinarike

Vietnam

02
Apr
2024
22
Mar
2024
12 dni
Hoteli ***/****
Minibus
2590 EUR
EUR

2499

Ob prijavi do
31. 12. 2023

Kratek opis

Vietnam je eksotična dežela naravnih lepot, Vietnamci pa narod s tisočletno zgodovino. Apnenčasti osamelci krasijo morske zalive, riževe terase obdajajo zelene gričke, obraze ljudi pa krasijo nasmehi. Odlična hrana je lahko edini razlog za obisk te dežele! Na okuse so vplivali tudi nekdanji kolonizatorji Francozi (ki zelo radi dobro jedo). Pripravo hrane v Vietnamu jemljejo celo tako resno, da so nekateri recepti predmet sporov. Poskusiti boste želeli prav vse :). Vojna je danes le še zgodovinski spomin. Vietnamci so nanjo ponosni, umik Američanov je zanje pomenil dokončno osamosvojitev dežele. Vietnam bomo prepotovali od severa proti jugu. Privoščili si bomo križarjenje po enem najlepših zalivov na svetu, raziskovali starodavne templje, grobnice in palače, pokušali lokalne specialitete. Odpočili si bomo na peščenih plažah v Hoi An, se zapeljali po bujno zeleni delti reke Mekong in raziskovali neskončno mrežo podzemnih tunelov iz vietnamske vojne. V ceno je vključeno skoraj vse, tudi hrana večino dni, a ne čisto vsi obroki - da boste lahko pokusili čim več in po svoji izbiri.

Program potovanja

1. dan, 22 mar 2024

Let Ljubljana-Istanbul-Hanoj

Večerni let s Turkish Airlines z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana v Vietnam, s krajšim prestopanjem v Istanbulu.

2. dan, 23 mar 2024

Pristanek v prestolnici in prvi vtisi

Nočitev Hanoj, 30 km

Pristanek v prestolnici Hanoj v popoldanskih urah. Prevoz do središča mesta in zaslužen počitek v hotelu. V večernih urah se lahko po želji z našim vodnikom odpravite še na sprehod po starem jedru Hanoja in obiščete nočno tržnico.

3. dan, 24 mar 2024

Ho Chi Minhov mavzolej, staro mestno jedro Hanoja

Nočitev Hanoj, 10 km, obroki: Z

Po zajtrku obiščemo največje jezero v Hanoju in najstarejšo budistično pagodo v prestolnici Tran Quoc iz 6. stoletja, iz časa vladarja Ly Nam Desi. Ogledamo si Ho Chi Minhov kompleks stavb z njegovim mavzolejem in edinstveno pagodo "One Pillar", ki stoji na enem samem kamnitem stebru. Kosilo, nato nadaljujemo do Templja literature - prve narodne univerze v Vietnamu iz 11. stoletja, do katedrale Sv. Jožefa in mimo operne hiše. Popoldne si ogledamo staro mestno jedro vietnamske prestolnice. Obiščemo predel, imenovan "36 starih ulic", s številnimi tradicionalnimi trgovinicami, ki prodajajo raznovrstne izdelke. Vsaka ulica je specializirana za določeno vrsto izdelkov, v eni prodajajo nakit, v drugi svilo, v tretji sadje, v četrti določeno vrsto hrane ... Sprehodimo se po ulicah, čas bo tudi za kakšen nakup in pokušanje lokalnih specialitet - priporočamo tradicionalno jajčno kavo.

4. dan, 25 mar 2024

Izlet v Ninh Binh in Tam Coc

Nočitev Hanoj, 200 km, obroki: Z + K

Po zajtrku nas čakata dve uri vožnje do podeželskega mesteca Ninh Binh, glavnega mesta istoimenske province. Najprej bomo obiskali Hoa Lu, nekdanjo prestolnico kraljevine Dai Co Viet iz 10. stoletja. Citadela in apnenčasti hribi Yen Ngua so kraljestvo zelo dobro varovali pred vsiljivci. Kosilo v lokalni restavraciji, nato zanimiv izlet s tradicionalnim lesenim čolnom (imenovanim sampan) po reki Ngo Dong. Zapluli bomo v jame Tam Coc (slo. Tri jame), Hang Ca, Hang Hai in Hang Ba, in mimo apnenčastih osamelcev z bogato floro in favno. Pozno popoldne se vrnemo v Hanoj.

5. dan, 26 mar 2024

Slikoviti zaliv Halong

Nočitev Hanoj, 200 km, obroki: Z + K

Vožnja skozi provinco Hai Duong do zaliva Halong, kjer se vkrcamo na ladjo. Med križarjenjem mimo čudovitih apnenčastih osamelcev nam bodo postregli s kosilom, nato bomo obiskali in raziskali jamio Surprising Cave. Na otoku Titov se povzpnemo na najvišjo točko - čudovit panoramski razgled na zaliv. Prosto za kopanje v toplem morju. Zabava s prigrizki na ladji ob sončnem zahodu. Povratek v pristanišče in vožnja nazaj v Hanoj.

6. dan, 27 mar 2024

Hue (UNESCO): pagode, palače in citadela

Nočitev Hue, obroki: Z + K

Zjutraj prevoz do letališča in kratek let v Hue. Nekoč cesarjevo mesto je danes uvrščeno na seznam svetovne dediščine (UNESCO). Mesto na bregovih reke Parfume slovi po palačah, trdnjavi z obzidjem in kraljevih grobnicah. Po kosilu se z ladjico zapeljemo po reki do pagode Thien Mu, ki je bila zgrajena leta 1601 med reko in borovim gozdičkom. Gre za enega najstarejših in najlepših verskih objektov v državi. Ogledamo si mogočno citadelo, iz katere je vladala dinastija Nguyen med letoma 1802 in 1945. Prost večer v Hue.

7. dan, 28 mar 2024

Grički Ba Na, sodobna žičnica in Zlati most

Nočitev Hoi An, 123 km, obroki: Z + K

Vožnja proti jugu do mesta Da Nang, obdanega z grički Ba Na. Gričke povezuje najsodobnejša žičnica v Jugovzhodni Aziji, ki je ena najdaljših na svetu (5.801 m). Z žičnico se povzpnemo na razgledno točko, od koder je panoramski razgled na mesto Da Nang, nato pa si privoščimo še kosilo. Obiskali bomo znameniti Zlati most, kjer se bomo počutili, kot bi hodili po oblakih. Most držita v zrak dve ogromni kamniti roki, z njega pa bomo lahko občudovali pokrajino gričevja Ba Na. Pozno popoldne prispemo v Hoi An, namestitev v hotelu **** z bazenom in v bližini plaže. Prost večer.

8. dan, 29 mar 2024

Staro mestno jedro Hoi An in svetišče My Son

Nočitev Hoi An, 80 km, obroki: Z + K

Zjutraj se odpravimo do svetišča My Son, ki spada pod Unescovo zaščito. Več kot 2000 let stare ruševine svetišča nas bodo popeljale v obdobje kraljevine Champa. Povratek v mesto Hoi An, ki je bilo v 16. in 17. stoletju edino mednarodno trgovsko središče v Vietnamu. Kosilo, nato si bomo ogledali staro mestno jedro, ki je prav tako uvrščeno na seznam svetovne dediščine (UNESCO) in kjer so številne zanimivosti: hiša Tan Ky, japonski most, vodnjaki, pristanišče, tržnice ... 

9. dan, 30 mar 2024

Hoi An - prost dan in let v Ho Chi Minh

Nočitev Ho Chi Minh, obroki: Z

Prost dan v Hoi An. Mesto ponuja številne zanimive organizirane aktivnosti, prepuščamo vam izbiro po vaših željah. Nekaj predlogov: kuharski tečaj, izposoja koles, peščena plaža An Bang, masaža, počitek ...

Popoldne vožnja do letališča in kratek let v Ho Chi Minh.

10. dan, 31 mar 2024

Z ladjico po delti reke Mekong v provinci Ben Tre

Nočitev Ho Chi Minh, 140 km, obroki: Z + K

Vožnja skozi slikovito pokrajino obdano z riževimi polji. Postanek in ogled pagode Vinh Trang, ki velja za najstarejšo v južnem Vietnamu in za največjo ter najlepšo v predelu delte Mekong. Pagoda je mešanica vplivov vietnamske, khmerske in evropske arhitekture. V kraju My Tho se bomo vkrcali na ladjico in zapluli po reki ter opazovali hiše na pilotih, plantaže različnega sadja in ribiške vasice na bregu. Na enem od otočkov bomo imeli kosilo, nato pa odpluli naprej po naravnih rečnih kanalih delte s tradicionalnimi čolni v senci obvodnih dreves. Okušali bomo sveže sezonsko sadje in medeni čaj ob zvokih vietnamske ljudske glasbe. Obiskali bomo delavnico, kjer ročno izdelujejo sladkarije iz kokosa. Pozno popoldne povratek v Ho Chi Minh.

11. dan, 1 apr 2024

Tuneli Cu Chi

100 km, obroki: Z + K

Obiskali bomo tunele Cu Chi, ki so jih izkopali vietnamski gverilci (vietkongovci) med vietnamsko vojno. Mreža tunelov meri kar 200 km. Tuneli so bili skrivališča in bivališča za številne borce ter hkrati komunikacijske in dobavne poti, bolnišnice, skladišča hrane in orožja. Vietkongovcem so zelo pomagali pri uspešnem uporu proti ameriškim silam.

Prosto popoldne izkoristimo za nakupovanje v Ho Chi Minhu, mesto namreč slovi po svojih nakupovalnih centrih - ne pozabite barantati za ceno.

Vožnja na letališče in povratek domov.

12. dan, 2 apr 2024

Prihod domov

Kratko prestopanje v Istanbulu in pristanek na Letališču Jožeta Pučnika ob 8. uri zjutraj.

 

Dodatne informacije

Cena vključuje:

 • letalsko karto Ljubljana-Hanoj in Ho Chi Minh-Ljubljana s Turkish Airlines z vsemi taksami,
 • notranja leta Hanoj-Hue in Da Nang-Ho Chi Minh,
 • vse prevoze po programu z minibusom,
 • kakovostno slovensko vodenje,
 • vse izlete in vstopnine po programu, na vseh izletih je poleg slovenskega še lokalno vodenje,
 • nočitve z zajtrki v prijetnih, lepo ocenjenih hotelih ***/****,
 • prehrano po programu (9x zajtrk, 7x kosilo),
 • organizacijo potovanja in DDV.

 

Morebitna doplačila:

 • enoposteljna soba 180 €/os.,
 • dodatna prehrana (okusna hrana je v Vietnamu sorazmerno poceni) in pijača,
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja: 4,7 % cene aranžmaja, sklepa se lahko le ob prijavi,
 • turistično zavarovanje z asistenco Coris, osnovno kritje do 25.000 €: 19,90 € ali 12,40 € (ob prijavi vsaj 7 oseb),
 • morebitni dodatni ogledi ali izleti v prostem času.

 

Nujno doplačilo:

 • e -vizum za Vietnam 25 USD/os.  (če želite, lahko vizum za vas uredimo ob doplačilu 10 €/os.),
 • napitnine v vrednosti okrog 30 €/os. (v lokalni valuti, za lokalne vodnike in šoferje na poti).

 

Velikost skupine: 10 -20 oseb.

Dokumenti: Za potovanje potrebujete potni list, ki mora veljati še vsaj šest mesecev po koncu potovanja.

Priporočamo, da naredite kopijo potnega lista, ki vam bo v pomoč ob morebitni izgubi potnega lista. Eno kopijo pošljite na svoj e-naslov, drugo shranite v nahrbtnik ali kovček ločeno od dokumentov.

Vizum: Slovenski državljani za vstop v Vietnam potrebujemo vizum. Pridobimo ga vnaprej preko uradne spletne strani:  https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/trang-chu-ttdt. E -vizum stane 25 USD/os. če želite, ga lahko za vas uredimo tudi mi, ob doplačilu 10 €/os.

Za ureditev vizuma boste potrebovali v obliki kakovostnega scana ali fotografije:

 • eno barvno fotografijo za osebni dokument,
 • potni list, veljaven še vsaj šest mesecev po koncu potovanja.

 

Covid-19 ukrepi: Trenutno za vstop v državo ni nobenih posebnih pogojev. Cepljenje ali negativni test nista potrebna.

Zdravje: Vietnam je dežela tretjega sveta, zato je koristno upoštevati nekatera pravila prehranjevanja, s katerimi se preprečijo morebitne prebavne motnje. Predvsem je treba upoštevati, da voda iz vodovoda ni pitna, zaradi česar se izogibajte tudi ledu v pijačah. Sadje je dobro olupiti. Dobro razkužilo je kozarček žganja ali kokakola. S prejšnjih obiskov dežele lahko potrdimo, da upoštevanje teh pravil uspešno prepreči črevesne težave in omogoči doživetje te zanimive dežele brez zdravstvenih motenj.

Obveznih cepljenj za potovanje v Vietnam ni. Priporoča se cepljenje proti hepatitisu A in B, tifusu ter tetanusu, ki se prenašajo s hrano, vodo in neposrednim stikom. Na nekaterih območjih obstaja možnost okužbe z malarijo (predvsem ruralni gozdni predeli, na območju mest tveganja ni). Dodatne informacije o boleznih in morebitni predhodni zaščiti lahko dobite na Zavodu za zdravstveno varstvo ali na njihovi spletni strani  KLIK. Nekaj praktičnih nasvetov bomo predstavili tudi na sestanku udeležencev pred odhodom.

Za vstop v deželo se zahteva zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, npr. Coris (lahko uredimo za vas).

Varnost: Vietnam je varna dežela. Domačini tujce toplo sprejmejo, če ti pokažejo zanimanje in spoštovanje. Zaradi visoke stopnje revščine v bolj turističnih krajih in gneči priložnost radi izkoristijo žeparji, zato svetujemo nekaj previdnosti.

Priporočamo, da imate med potovanjem večje količine denarja in osebne dokumente varno shranjene, npr. v potovalni denarnici pod obleko ločeno od denarnice, s katero plačujete. V sobi dokumentov in denarja ne puščajte. Za svojo lastnino je odgovoren vsak udeleženec potovanja sam.

Denar:  Uradna valuta je vietnamski dong (VND). 1 EUR = pribl. 23.500 VND (september 2022).  Ob odhodu iz menjalnice se boste počutili kot milijonar, saj ima najmanjši bankovec vrednost 1.000 dongov, kar je 0,04 evra. Bankovci so si med seboj precej podobni, bodite pozorni na vrednost.

V večjih mestih je plačevanje s kreditnimi karticami mogoče v večini hotelov, restavracij in večjih trgovinah. V manjših mestih in vaseh jih žal ne sprejemajo, potrebovali boste gotovino. Evre (zaželeni so novejši in nepoškodovani bankovci) bo mogoče zamenjati za vietnamske donge že na letališču, ugodnejši tečaj pa je v bankah, menjalnicah in zlatarnah v glavnem mestu Hanoj.

Denar lahko dvignete tudi na bankomatih, vendar z bolj ali manj visokimi provizijami (Maestro, Visa, Mastercard). Enkraten dvig je večinoma omejen na 2.000.000 VND (85 €). Bankomati so v večjih mestih na vsakem koraku, na podeželju pa jih je manj ali jih sploh ni, zato priporočamo, da imate pri sebi vedno dovolj gotovine. Priporočamo, da denar zamenjate v uradnih menjalnicah in ga pozorno preštejete, potrdilo o menjavi pa shranite do izhoda iz države.

Dodatni stroški na potovanju: Dodatnih stroškov bo le malo, saj so cene v Vietnamu za slovenske razmere nizke. Nacionalna jed, juha pho stane od 0,7 do 1,5 €, odvisno od sestavin, lokacije in priljubljenosti restavracije. V povprečju obrok (krožnik riža s poljubno vrsto mesa in solato) na stojnici ali v restavraciji z lokalno hrano stane 3 €, v restavraciji z zahodnjaško hrano pa so cene obrokov zaradi davkov dvakrat višje. Za pollitrsko točeno domače pivo (bia hoi) boste na stojnicah odšteli 0,30 €, pločevinka ali steklenica vas bo stala okrog 1 €, uvoženo pivo pa kar 4 €. Cene so precej višje tudi v barih in restavracijah. Steklenica kokakole stane manj kot pol evra, približno toliko kot 1,5 l ustekleničene vode. Priporočamo 10 -20 € dnevno za hrano, pijačo in morda kakšen nakup, spominke.

Zajtrki so vključeni pri vseh nočitvah, na dnevnih izletih pa so vključena kosila.

Napitnine lokalnim vodnikom so v navadi in pričakujejo približno 2 €/os. na celodnevni izlet.

Vera: Prevladujoča vera je vietnamska različica budizma Tam Giao (trojna vera), ki se je skozi stoletja razvila na podlagi medsebojnih vplivov budizma, konfucionizma, taoizma in vietnamskega animizma. Å e dandanes je v veri Vietnamcev čutiti tudi močno prisotnost starodavnih verovanj, ki so starejša od konfucionizma in budizma. S 7 % katolikov in 2 % protestantov je Vietnam po razširjenosti krščanstva na drugem mestu v Aziji, takoj za Filipini.  Muslimanska skupnost šteje okoli 0,5  % populacije in je sestavljena pretežno iz Kmerov in Chamov.

Jezik: Uradni jezik v Vietnamu je vietnamščina. To je materni jezik Vietnamcev, uporablja pa se tudi kot prvi ali drugi jezik mnogih etničnih manjšin. Jezik spada v avstro-azijsko jezikovno skupino z nekaj sposojenimi kitajskimi besedami, čutiti pa je tudi francoski vpliv. Za pisavo uporabljajo latinsko abecedo z nekaj dodatki. Večina prebivalcev v večjih mestih sicer govori tudi osnovno angleščino, kar omogoča preprostejše sporazumevanje. Bogato kulturno in jezikovno dediščino ohranjajo številne etnične manjšine, ki prihajajo tudi iz sosednjih dežel. Večina jih živi v goratem severozahodu države, njihovi pripadniki imajo svojevrstne navade in običaje, ki dajejo Vietnamu posebno raznolikost in barvitost.

Hrana: Preprosto pripravljena, a izjemno okusna kulinarika izpod rok uličnih kuharskih mojstrov je nepogrešljiv del Vietnama. Hrana je sveža, lahka, zdrava in pestrih okusov. Uporabljajo veliko svežega sadja, zelenjave in začimb, kot so limonska trava, meta, ingver, koriander, cimet, čili in bazilika. Tipične sestavine vietnamske hrane so še ribja omaka, pasta iz kozic, sojina omaka in sadje. Vietnam ima več kot 500 tradicionalnih jedi, tako da boste vedno lahko našli kaj novega in zanimivega. Veliko je različnih juh, morske hrane, riža in lokalnih specialitet, ki jih ponujajo na vsaki tržnici. Najbolj znana jed in vietnamski nacionalni obrok je juha pho. To je goveja juha z riževimi rezanci in koščki na tanko narezanega govejega mesa, začinjena s česnom, čebulo, ingverjem in janežem, na jugu države pa ji dodajo še svežo zelenjavo in kalčke. Jedo jo skozi cel dan, najpogosteje zjutraj. Zelo okusni so tudi mleti rakci v testu, imenovani white rose, ki so posebnost mesta Hoi An. Ob morju hrano postrežejo kar na plaži. Izbirate lahko med raki, tunami, mečaricami, mini hobotnicami in številnimi drugimi ribami, sadjem in slaščicami.

Priljubljeni vietnamski pijači sta zeleni čaj in kava, najpogosteje črna. V ponudbi imajo tudi veliko brezalkoholnih pijač, tipičnih le za Vietnam. Od alkoholnih pijač so med Vietnamci priljubljena piva številnih vietnamskih pivovarn, ki so zelo poceni. Na voljo imajo tudi veliko žganih lokalnih pijač. Na jugu Vietnama, kjer so temperature višje, svetujemo pitje dovolj vode (iz plastenk).

Hoteli: Izbrali smo zelo lepo ocenjene hotele ***. Hoteli so na osrednjih lokacijah, v Hoi Anu je hotel v bližini peščene plaže (ima tudi bazen).

Potujete sami in ne bi želeli doplačati enoposteljne sobeč Sporočite nam ob prijavi, če ste pripravljeni deliti sobo z drugim posameznikom/posameznico. če nam ob prijavi sporočite, da ste pripravljeni deliti sobo, a se morda primeren sopotnik/sopotnica do odhoda ne najde, bomo stroške enoposteljne sobe pokrili mi.

Prevoz: Po Vietnamu se bomo vozili s 16- oz. 26-sedežnim minibusom (odvisno od končne velikosti skupine). Daljše razdalje bomo preleteli (trije krajši notranji leti).

Vreme: Podnebje v Vietnamu je zelo raznoliko, saj je država ozka in dolga ter se razprostira preko več podnebnih pasov. Razlike v vremenu in temperaturah so med severom in jugom lahko precejšnje. Na severu so prisotni vsi štirje letni časi, osrednja regija ima dva vremenska vzorca, in sicer hladne zime in vroča poletja, v južnem delu države pa se izmenjujeta mokro in suho obdobje. Monsunsko obdobje z več dežja traja od maja do septembra. Vietnam bomo obiskali v obdobju suhega vremena, ki traja nekje od oktobra pa do aprila. Takrat je manj padavin, ni več tako vroče in prevladuje lepo vreme, zato bo prijetno potovati.

Višje temperature nas bodo pričakale na jugu Vietnama, kjer bo toplo in lahko podnevi pričakujemo med 25 in 30 °C, ponoči pa med 18 in 25 °C. Na severu bo hladneje, v Hanoju se pričakuje do največ 25 °C.

Lokalni čas: Uro bomo prestavili šest ur naprej (časovni pas UTC +7).

Oblačila: Potrebovali boste oblačila za toplo tropsko vreme. Za večji del potovanja priporočamo odprte čevlje (močnejše sandale z dobrim podplatom), kratke majice in hlače. Na jugu bo pomembna zaščita pred tropskim soncem. Seveda ne pozabite na kopalke in brisačo. Za večere in noči priporočamo kakšno jopo, ki vam bodo prišla prav tudi v klimatiziranih prostorih.

Za vstop v templje je treba pokriti ramena in noge. Pri tem bo ženskam prišel prav kakšen sarong, moškim pa ¾ ali dolge hlače.

Telefon, internet: Da bi se izognili visokim cenam mednarodne telefonije, za komunikacijo z domačimi priporočamo  uporabo interneta (Viber, e-pošta ...).

Mobilna omrežja delujejo brezhibno v vseh večjih mestih. Brezžična povezava (wi-fi) bo na voljo v večini hotelov in kavarn, v nakupovalnih središčih in na letališčih.

če bi želeli domov telefonirati, predlagamo, da pred potovanjem pri svojem operaterju preverite cene mednarodnih klicev. Mednarodno je mogoče klicati v skoraj vseh hotelih. Telefonirati je mogoče tudi iz javnih govorilnic, za kar potrebujete kartico, ki jo lahko kupite na pošti. Klicna številka iz Vietnama v Slovenijo je 00386 + območna št. (brez 0) + klicana številka.  Klicna številka iz Slovenije v Vietnam je 0084 + območna št. (brez 0) + klicana številka.

Elektrika: Električna napetost je 220 V/50 Hz. Uporabljajo enake vtičnice kot v Sloveniji.

Sedežni red na letalu? Sedenje skupine na letalu skupaj ni več samoumevno, kot je bilo nekoč. Včasih se je mogoče za sedenje skupaj brezplačno dogovoriti ob prijavi na let na letališču, zanesljivo pa je sedenje skupaj samo, če se to doplača po izdaji kart v tednu pred odhodom. Znesek doplačila je od prevoznika do prevoznika različen, lahko preverimo. Žal je trend, da postajajo vse storitve na letih plačljive, celo sedenje dveh oseb skupaj, tudi pri "klasičnih" letalskih prevoznikih, kjer je bilo to doslej samoumevno.

Ali je mogoče plačilo na več obrokov? Seveda. To je smiselno ob zgodnji prijavi, ko je do odhoda še več mesecev. Postopek je preprost. Po prejemu našega računa najprej s plačilom akontacije potrdite svojo prijavo. *Tudi akontacija je lahko po dogovoru ob plačilu v obrokih nekoliko nižja. Za preostali znesek si lahko na svoji banki s predložitvijo računa Turistične agencije Nasmeh uredite trajnik   - plačilo na več enakih obrokov. Zadnji obrok v primeru plačila s trajnikom naj bo plačan  najpozneje dva tedna pred odhodom.

Ali bomo imeli pred odhodom še kakšen sestanek? Sestanek vseh udeležencev potovanja bo približno mesec pred odhodom. Na sestanku bomo potovanje podrobneje predstavili in odgovorili na vsa vprašanja.

Vas zanima še kaj o potovanju?  Pišite nam ali nas pokličite in z veseljem vam bomo odgovorili.  

Kako se prijavim?

Preprosto, po e-pošti nam pošljete svoje podatke:  ime in priimek  (enako kot v osebnem dokumentu!),  naslov stalnega bivališča, datum rojstva  in  telefon, na katerega ste dosegljivi.

Po prejemu vaših podatkov vam  po pošti pošljemo račun - prijavnico. Prijavo potrdite s plačilom akontacije  700 EUR  na naš bančni račun. Razlika se poravna do mesec pred odhodom. *Po dogovoru je možno tudi obročno plačevanje do odhoda.

Prosimo, da račun poravnate na naš transakcijski račun/IBAN:  SI56 6100 0000 7462 945, odprt pri Delavski hranilnici, d. d., Swift/BIC:  HDELSI22, namen  Vietnam, v polje sklic vpišete številko računa brez letnice, koda namena:  SCVE, prejemnik:  Damjan  Jevšnik, s. p., Dobrič 25, 3313 Polzela.

Prijavite se lahko tudi v naši pisarni po predhodni najavi. Vsi podatki za plačilo bodo navedeni tudi na računu - prijavnici.