Mnenja gostov

Najprej najboljše stvari s potovanja:

  1. Najsvetlejša točka celega potovanja je gotovo naša vodnica Anja. čeprav še tako mlada, se je izkazala kot izkušena in zrela oseba, z lahkoto je urejala vse, kar je bilo potrebno, na pravi način komunicirala z domačini in znala držati dobro vzdušje tudi v skupini (zanjo) precej 'starih' in izkušenih popotnikov. Nikoli slabe volje, vedno nasmejana in polna zanimivih zgodb, da ne govorim o njenem znanju in profesionalnosti tudi glede priprave na potovanje. Res veliko ve tako z zgodovinskega kot geografskega in političnega vidika, pred potovanjem je naredila pravo malo raziskavo in zbrala ogromno gradivo. Tako da resnično, bravo Anja, zaslužila si je čisto desetko!

  2. Indonezija je ena od mojih najljubših destinacij, tako da mi je običajno všeč vse s tega konca sveta. Kljub temu pa mi je bilo tokrat še posebej všeč (poleg narave, ki je seveda božansko lepa), da smo bili na področjih, ki so zelo oddaljena od gosto naseljenih mest in gneče ter trušča, in kjer očitno domačini redko vidijo belca, saj smo bili večkrat kar atrakcija.

  3. Zelo rada imam tudi 'otočkanje' in snorklanje in mi je bil ta del izjemno všeč, še posebej tisti dan, ko smo na koncu bili na mini otočku, kjer smo tudi jedli in spoznali domačine, ki ta eco-style resort vodijo.

Nazadnje še nekaj idej, kaj spremeniti:

  1. Glede na to, da imam, kot že rečeno, rada morje in snorklanje, bi v program vključila kakšen dodaten dan tega. Manj so mi všeč tipični ogledi muzejev in spomenikov, tako da bi na račun tega rajši dodala kak dan otočkanja.

  2. Po mojem mnenju zadošča na koncu samo en dan v Jakarti (ena nočitev), zdi se mi, da bi na račun tega lahko dodali kak dan več na morju, med otoki.

Sicer pa mi je bilo potovanje zelo všeč, tako da vse pohvale za organizacijo in še enkrat čestitke vodnici Anji.

udeleženka potovanja "Indonezija - Maluku 2019"

 

V skupini devetih potnikov in vodičke gospe Mateje sva bila na potovanju po Japonski. Navdušena sva bila nad pokrajino, njihovimi vrtovi in fantastičnim javnim prometom ter nad popolno čistočo. S pomočjo odličnega vodenja gospe Mateje nam je uspelo izpeljati celoten predvideni program. Nad programom potovanja nimava nobene pripombe, saj meniva, da je zajel najbolj zanimive oglede in da v tem času ne bi bilo mogoče programu še kaj dodati, saj potem potniki ne bi imeli nobenega prostega časa za samostojne oglede in nakupe. Vsakemu, ki bi si želel videti Japonsko, bi predlagala, da gre po podobnem programu z vašo agencijo.

udeleženca potovanja "Japonska - češnje 2019"

 

1. Po čem si boste najbolj zapomnili to potovanje?

Kopanje in snorklanje na prelepih (samotnih) plažah. Bogat podvodni svet tropskega morja.

2. Kako so vam bili všeč program in izbrane vsebine v programu?

Dobro uravnotežena vsebina med zgodovino, naravo in lokalno geografijo ter "dopustovanjem".

3. Kaj pa organizacija in izvedba potovanja?

Organizacija brez pripomb. Posebna pohvala pa gre vodnici Anji, ki je ves čas potovanja držala celo skupino na nivoju s svojo dobro voljo, pozornostjo in (daleč nadpovprečno) pripravljenostjo (nobenega "blefiranja"), kar mogoče ni vedela/nas je zanimalo, je poiskala potrebne informacije in nam jih posredovala. In ves čas od začetka do konca povezovala skupino z lokalno organizacijo in vodniki.

udeleženec potovanja "Indonezija - Maluku 2019"

 

Rada bi se še enkrat zahvalila za vse, kar ste nama pomagali, in upam, da bomo imeli priliko, da se še kdaj vidimo. Tudi agenciji Nasmeh se zahvaljujema za čudovito potovanje, ki bo ostalo v trajnem spominu. čudovita organizacija, super skupina, skratka vse je tako, kot si predstavljaš v sanjah, s to razliko, da smo vse to resnično doživeli. Hvala za čudovite trenutke.

udeleženka potovanja "Sejšeli 2019"

 

1. Po čem si boste najbolj zapomnili to potovanje?

Od potovanja mi najbolj ostajajo sejšelske navade - dobra hrana, prijazni, ponosni in skromni domačini in počasni tempo življenja. Prav tako pa drugačno, tropsko podnebje (vročina in vlaga), bujno rastlinstvo, vodotoki, lepe plaže, odvisne od intenzivnosti sončnih žarkov, in podvodni svet. Zelo posebni so bili kratki dnevi, zaradi bližine ekvatorja, močno opoldansko sonce in nenadni večeri.

2. Kako so vam bili všeč program in izbrane vsebine, bi kaj dopolnili, spremenili?

Pester program je poleg znamenitosti in značilnosti omogočil tudi vpogled v vsakdan prebivalstva: srečevanje in pozdravi domačinov na pohodu na plažo, vzdušje domačinov na plaži na otoku z želvami. Tu sem bila sicer razočarana nad želvami takoj ob vhodu v park - "rezervat" na betonu (op.: kjer jih dohranjujejo), smo jih pa kasneje srečali tudi v samem parku. Prav tako pa bi lahko ostali dlje na plaži na otoku z želvami, kjer so se kopali domačini. Je pa potem vse odtehtalo kreolsko kosilo na plaži.

Na otokih Praslin in La Digue sem uživala na lepih plažah, obdanih s palmami, in v snorklanju. Na Praslinu bi mogoče lahko obiskali še kakšno drugo plažo (2x smo šli na isto, ki je sicer čudovita). V spominu mi ostajajo poglobljene razlage o rastlinstvu in živalih ter zgodbice iz parka Coco del Mare.

Prav tako bi lahko za zadnji dan imeli alternativo ogledu mesta Viktoria - obisk še kakšne druge plaže razen teh, ki smo jih obiskali prve tri dni. Mogoče je obisk možen z javnim avtobusom ali pa z najetim avtom/kombijem, kot smo ga posebej najeli 2. dan na Praslinu.

Namestitve so bile na visokem nivoju, zame osebno bi bile sprejemljive tudi skromnejše.

Všeč so mi bile različne možnosti prehrane, od skupnih večerij in kosila do samostojnih možnosti.

3. Kaj pa organizacija in izvedba potovanja?

Z organizacijo imam vse od prijave naprej pozitivne izkušnje. Vse pohvale tudi za izvedbo od samega snidenja do zaključka na Brniku. Prvi vtis - pozitiven in pristen pozdrav vodiča in vaše sodelavke ob odhodu se je potem nadaljeval v vseh situacijah, predvidljivih in nepričakovanih. Deležni smo bili obsežnih razlag vsebin po programu ter drugih informacij in skrbnosti, da bi nam bilo kar najbolje.

Lidija, udeleženka potovanja "Sejšeli 2019"

 

Potovanje je bilo super! Bila sem prijetno presenečena nad kvaliteto hotelov, ki je bila bistveno boljša, kot sem pričakovala. Mirno bi lahko dali oznako all-inclusive, saj so nam ves čas nudili najmanj vodo za piti. Dejansko ti ne bi bilo treba zapraviti niti rupije in ne bi bil lačen ali žejen. Resnično je treba pohvaliti Roka, Yusa, Azisa, Levina, vse voznike - ves čas so skrbeli, da nam ni nič manjkalo. Å e vreme je bilo popolno.

udeleženka potovanja "Indonezija - Maluku 2018"

 

Točna, kratka in jasna navodila pred in med potovanjem, prilagajanje časa tudi potrebam skupine. Med "otočkanjem" je bilo čudovito, še posebej daljše plavanje iz čolna na otok. Lepote koralnih grebenov sem pričakovala in sem bila navdušena, nisem pa pričakovala tako velike prijaznosti in ustrežljivosti čudovitih otočanov, ki so me presenetili. Odlično presenečenje je bila tudi hrana. Naš vodič Rok je bil super. Brez panike se je vse urejalo in izvedeli smo veliko zanimivega.

Lili in Dean, udeleženca potovanja "Indonezija - Maluku 2018"

 

Vsebinsko sta nam bila všeč obisk in zelo dobro opisana zgodovina stare Perzije, skoncentrirano na jedro (geografsko), kakor tudi preplet z opisom modernega Irana. Organizacijsko je bilo potovanje odlično organizirano s strani agencije, iranska vodička Parto je zares vedela vse. Hoteli zelo dobri, hrana dobra, šofer avtobusa odličen, še za rojstnodnevna presenešenja je bilo poskrbljeno. Tudi en dan Istanbula je bil super. Vredno ogleda. Hvala!

družina Toth,udeleženci potovanja "Iran 2018"

 

Potovanje je bilo organizirano na zelo visokem nivoju. Slovenski vodič Rok je bil izvrsten. Presenetil naju je z vnaprejšnjo celovito pripravo, z izvrstnim znanjem zgodovine Irana. Tudi iranska vodička je bila zelo zelo dobra. Celotno vodenje od točke do točke je potekalo brez zapletov.

Darko in Polona,udeleženca potovanja "Iran 2018"

 

Pozdravljeni!

Teden je naokoli, odkar sva prišla z možem iz čudovitega potovanja po Islandiji z vašo agencijo. Že od nekdaj sem si želela to deželo videti v živo in letos je prišla na vrsto. Veliko sem brskala po internetu, ogledovala slike, prebirala bloge popotnikov, ki so že obiskali Islandijo, prebrala vse programe vseh agencij in se takoj odločila za Nasmeh, ker mi je najbolj ustrezala, predvsem zaradi veliko pohodov, nastanitev v dvoposteljnih sobah in organizirane vožnje z avtobusom po otoku. Sedaj vem, da sem se prav odločila, saj je bilo celotno potovanje od začetka do konca nepozabno.

Ko si sedaj ogledujem slike, skupaj z možem sva jih naredila čez 4000, sploh ne morem izpostaviti, kaj mi je bilo najbolj všeč. Islandija je tako atraktivna dežela, polna presenečenj, res čudovite narave, od mogočnih slapov, gejzirov, kadečih se vrelcev, ledenikov, pisanih gora, vulkanov, jezer, črnih plaž, čudovitih rož, polno zdravilnih zelišč, do živali - konjev, ovc, kitov, njork, lepo urejenih mest, kjer se sedaj v poletnem času bohotijo na vsakem koraku nasadi rož. Nisem si predstavljala, da bomo hodili tudi med smrekami, borovnicami, gobami, povsod so bile preproge materine dušice, islandskega lišaja in še in še. Pa kako je prijalo, ko smo na koncu pohoda smuknili v kopalke pri 8 stopinjah in se namočili v potoku s 34 stopinjami. Tudi to smo doživeli, da se je ledena gora pred našimi očmi prevrnila v morje in se je spodnji del pokazal v vsej svoji lepoti obarvan v čudovite modre barve. Vau! Da ne omenjam, kako smo napeto opazovali, kdaj se nam bo kakšen kit prikazal iz morja in nam pomahal z repom.

Edino z vremenom smo imeli malo smole, saj sta bila samo dva dni čisto brez dežja, vendar nas tudi to ni preveč motilo, saj nismo bili nikoli prav zares mokri. če pa bi še skozi sijalo sonce, bi bilo pa že prav kičasto. Vse te lepote narave so popestrili še sopotniki ali pa nepredvidljivi dogodki, ki so dali še poseben čar in piko na i potovanju. Sploh luštno je bilo zvežer, ko smo pripravljali večerje in se skupaj družili. Tudi na vodiča Gregorja ne smem pozabiti, od začetka do konca je potovanje izpeljal tako, da je vse teklo kot namazano, nas dodobra poučil o Islandiji in res se je zelo potrudil.

Hvala vam za tako lepo potovalno izkušnjo in predstavitev Islandije na vaš način.

Janja, udeleženka potovanja "Islandija 2018"

 

Spoštovani g. Damjan, draga Mojca!

Å e polna nepozabnih vtisov bi se vam po tej poti rada zahvalila za skrbno načrtovano in odlično izpeljano krožno potovanje po Sejelih v času od 26. 4. do 5. 5. 2018.

Menim, da smo se vsi udeleženci potovanja vrnili domov navdušeni nad tem, kar smo videli in doživeli. Posebej bi se rada zahvalila našemu vodiču Gregorju, ki je svoje delo opravil suvereno in kompetentno; bil nam je kot oče, ki gleda na svoje otroke in ob njem smo se počutili varno in prijetno na vsakem koraku na naši poti. Dobili smo dovolj podatkov o destinaciji in deželi sami. Na potovanju po neznanih krajih je ravno vodič nosilni steber in garant za uspešno izvedbo potovanja in naš Gregor je svoje delo opravil več kot ODLIčNO! Å e bomo šli s Teboj, če nam bo dano!

Izbrane namestitve z dobrimi zajtrki na vsakem otoku so bile udobne in okusno opremljene, kar je še dodatno prispevalo k dobremu počutju vseh udeležencev.

Vam, g. Damjan in vaši ekipi, ki načrtuje najlepša potovanja po svetu in se tako prijazno posveča vsakemu popotniku posebej, pa želim še veliko osebnih in poslovnih uspehov tudi v bodoče.

Lep popotniški pozdrav, Irena

Irena, udeleženka potovanja "Sejšeli 2018"

 

Lahko samo rečeva, da je bilo potovanje obema zelo všeč. Tako vsebinsko kot organizacijsko. Vodnik Gregor nam je predstavil otok v vseh dimenzijah, nas vodil po otokih in nas spremljal povsod. Hvala vam za to izkušnjo!

Tatjana in Robert, udeleženca potovanja "Sejšeli 2017"

 

Potovanje mi je bilo na splošno zelo všeč, tako vsebinsko kot organizacijsko. Seveda bi izpostavila plavanje z želvo in pisanimi ribami. Vsak otok je bil pravljica zase. :) Tudi vodniku gre vsa pohvala.

Majda, udeleženka potovanja "Sejšeli 2017"

 

Potovanje mi je bilo zelo všeč, tako organizacijsko kot vsebinsko. Veliko smo videli in doživeli Indonezijo tako, kot je v realnosti. Vodnik Rok se je zelo trudil in nimam pripomb. Zelo dobro!

Iva, udeleženka potovanja "Bali 2017"

 

Vsebinsko nimam pripomb, odlično. Gregor se je potrudil, saj ni prepustil nobene stvari naključju. Skrbno nas je povprašal, če imamo dovolj hrane, in jo je šel iskat, če je bilo potrebno. Organizacija je bila dobra, seveda pa je bila pogojena s kombiji. Vozniki so bili potrpežljivi in lepo in mirno vozili. Pri tem potovanju se resnično spozna, kako prostorna je Amerika. Nekakšen biser je bil kopanje v termalni vodi na 2400 m nad morjem. Ko smo se vzpenjali, smo bili malo vznemirjeni, ker je bil makadam, a nato je bil eden izmed komentarjev: Pa kje je našla Mojca ta biser! Vsi smo bili zadovoljni.

Videlo se je, da se je Gregor za vsak dan pripravil in trudil, da ni samo njegov kombi slišal razlago, temveč tudi drugi kombi in osebni avto.

Potovanje je bilo zmes opazovanja in gibanja, kar je bilo meni všeč. Vsak udeleženec je imel možnost izbire, ali gre na pohod ali z ladjico ali pa je okoli kombija.

Malo smo godrnjali zaradi poleta nazaj - dolgo je bilo. čeprav smo bili v Amsterdamu okoli 8 ur, nas je vodnik dobro popeljal po mestu, da smo tudi tisti, ki smo bili prvič tam, uživali.

Boris, udeleženec potovanja "ZDA sončni mrk 2017"

 

Všeč mi je bila neokrnjena narava, seznanjanje s kulturo in navadami dežele. Organizacijsko pa zelo dobro vodenje.

udeleženec potovanja Kirgizija 2017

 

Vsebinsko je potovanje v Kirgizijo povsem upravičilo pričakovanja. Dodatna obogatitev sta bila vsekakor znanje lokalne vodnice in njena srčnost. Všeč nam je bil tudi kulturni večer, ki ga je organizirala lokalna agencija prvi dan, kar je bil dober uvod v celotno potovanje. Dodaten bonus potovanja je bil vsekakor tudi ogled Istanbula ob povratku. Sicer pa čestitke za odlično pripravljen in izpeljan program!

udeleženec potovanja Kirgizija 2017

 

Ravno prav zapolnjeni dnevi (razmerje med ogledi in prostim časom). Odlična izbira vodnika, ki res obvlada to pot in ima široko znanje. Dober avtobus in vozniki. Skoraj vsi kampi idealni za tako skupino (kuhinje, prostori za druženje).

udeleženec potovanja "Skandinavija s šotori 2017"

 

Vsebinsko: Norveška, narava držav, sreča z vremenom, Vadstena, Stockholm, Kopenhagen, fjordi, vzpon na najvišjo goro Norveške, Andenes, brzice. Organizacija je bila v redu, vse preračunano, kdaj, kam in za koliko časa. Mogoče bi bilo zadovoljivo tudi manj časa v glavnih mestih, ampak tudi za to si se lahko dogovoril individualno.

udeleženec potovanja "Skandinavija s šotori 2017"

 

Vsebinsko: všeč mi je bila raznovrstnost programa - mesta, narava in športna hoja, malo kulture - lepo se je to izmenjevalo. Organizacijsko: brezhibno, vodnik več kot super!

udeleženec potovanja "Južna Koreja 2017"

 

Na organizacijo same pohvale. Rok nam je že skoraj misli bral. Vse je klapalo, hoteli krasni, lokalni vodniki tudi. Vsebinsko je bilo vsega ravno prav. Razumljivo, ravno prav poglobljeno.

udeleženec potovanja Južna Koreja 2017

 

Potovanje mi je bilo všeč tako vsebinsko kot organizacijsko. Zelo ste se potrudili, da ste nam sproti vse lepo predstavili, da smo videli, kar se je videti dalo, in da smo bili deležni vsega udobja, za kar se vam prav lepo zahvaljujem.

udeleženka potovanja "Samoa 2017"

 

Vse mi je bilo všeč. Program je bil zelo dinamičen in zanimiv. Pokril je vse glavne zanimive destinacije in bil reprezentativen. čas, ki smo ga imeli na razpolago, je bil maksimalno izkoriščn. Povezave z vlaki in javnimi prevoznimi sredstvi so bile zelo dobro organizirane.

udeleženec potovanja "Japonska - češnje 2017"

 

Potovanje je bilo zelo dobro začrtano, v kratkem času sem dobil dobro predstavo o Japonski. Videli smo vse, kot je bilo obljubljeno, bivali v udobnih hotelih. Vodnica je bila zelo kompetentna, dobro pozna Japonsko, zelo prizadevna in skrbna. Vračam se zelo zadovoljen.

udeleženec potovanja "Japonska 2016"

 

Vsebinsko so lepo uravnoteženi velemesto, obrobje in kotički v naravi. Organizacijsko so odlike potovanja majhna skupina, večja mobilnost in Rokovo obvladanje japonske logistike. Najlepša izkušnja je bilo bivanje v ryokanu, sploh pa tako kakovostnem. Odličen vpogled v življenje ljudi, japonski vsakdan, kulturo, prehranjevanje, z odličnim in prizadevnim vodnikom Rokom.

udeleženec potovanja "Japonska 2016"

 

Sama izbira točk, ki smo jih obiskali, je bila zelo pestra in nam je omogočila, da smo deželo res spoznali. Obe vodnici sta svoje delo opravili optimalno. Tudi organizacija je "tekla", kot je bilo treba.

udeleženec potovanja "Kirgizija 2016"

 

Potovanje je dobro zasnovano, kljub veliko vožnje je še zmeraj raznoliko in sedenja v kosu ni nikoli preveč. Vodnik je pripravljen, vedno na razpolago za kakršnokoli vprašanje, predloge, prošnje, ideje ... Odgovoril nam je na veliko zakajev in skupaj z nami odkril tudi kaj novega.

Å ofer je bil profesionalen, avtobus na razpolago več kot dogovorjeno in nas malo izobrazil tudi o avtobusu.

Skratka tako raznoliko in ogromno področje smo kljub relativno kratkemu času, ki smo ga imeli na voljo, spoznali v najlepši luči in kljub veliko vožnje še zmeraj imeli čas zase in lastno raziskovanje. Definitivno je to eno izmed potovanj, ki ga bom priporočala naprej.

udeleženka potovanja "Skandinavija s šotori 2016"

 

Najprej prijazen telefonski uvoden razgovor, predhodni sestanek in nato še lepa gesta z malico za na potovanje. Na potovanju pa Islandija z vsemi svojimi lepotami, organizacija in prijaznost naše vodnice Lidije, ki se je potrudila s programom, da smo uspeli čim več videti v čim lepšem vremenu.

udeleženec potovanja "Islandija 2016"

�

Narava z vsemi posebnostmi in lepotami. Način življenja in razmišljanja Kirgizov. Vsak dan je prinesel novo presenešenje. Vodnica je bila super in je znala poiskati pravo mero, res super.

udeleženec potovanja "Kirgizija 2016"

 

Celotno potovanje je izpolnilo moje pričakovanje. Skupina je bila prijetna. Vodnik je bil dobro pripravljen in poln informacij, dober voznik, dobrih živcev.

udeleženec potovanja "Avstralija in Nova Zelandija 2016"

 

Potovanje je bilo organizirano res vrhunsko - obe destinaciji res vredni ogleda, vodenje odlično, hoteli ok, hrana okusna in lokalna, državi še dokaj prvinski. Za konkretni destinaciji vse brez pripomb. Rok si zasluži oceno 10! Pohvala tudi obema lokalnima vodnicama. Priporočam!

udeleženec potovanja "Gruzija in Armenija 2015"

 

Tokrat sem bil prvič na potovanju z vašo agencijo in moram priznati, da sem popolnoma zadovoljen tako s traso kot ogledi, še bolj pa z vodnikom, ki je pravi profesionalec, da o človeški plati ne govorim! Samo tako naprej!

udeleženec potovanja "Gruzija in Armenija 2015"

 

Raznolikost in potovanje z vlaki sta bila popolna. Vse je potekalo gladko, točno ... Videli smo res ogromno lepih krajev. Hoteli so bili nad pričakovanji - vsak drugačen, vsak zanimiv.

udeleženca potovanja "Japonska 2015"

 

Dobra izbira hotelov, dober pristop k spoznavanju japonske kulture/tradicije (vrtovi, čaj, japonski večer/kosilo, onsen), zelo ugodna cena potovanja, vrhunska organizacija, zelo prijazna vodnica (Mateja).

udeleženka potovanja "Japonska 2015"

 

Celoten program je bil enkraten in nad pričakovanji. Ogledali smo si izredno veliko znamenitosti, imeli pravšnjo mero fizične aktivnosti. Nastanitve so bile super. Avtobus s šoferjem Binijem ENKRATEN! Vodnik Rok je enkratna oseba z občutkom za goste, zelo strokoven, prijeten in zanesljiv!

udeleženka potovanja "Islandija 2015"

 

Všeč mi je bilo VSE! Sploh pa mi je bilo najbolj všeč, ko smo lahko "izkoristili" vse oglede v zelo dobrem, kakovostnem smisli - pohajanje po Grand Canyonu navzdol proti reki Colorado, helikopter, ježa konj v kanjonu Bryce ... Se nismo samo malo razgledali in šli dalje, ampak smo se poglobili v vsako stvar, če se tako izrazim. Imeli smo dovolj časa, da smo se lahko naučili vsake stvari, naj bo to lepot v nacionalnem parku ali pa preprosto ulic sredi mesta.

Mojca, udeleženka potovanja "ZDA nacionalni parki 2015"

 

Najprej bi pohvalil vodnika Roka (enciklopedija informacij!) in voznika Branka za super izvedeno vodenje in varno vožnjo + obilico dobre volje! Sta ustrežljiva in pripravljena pomagati. Všeč mi je bila večina stvari, vidi se, da ima potovanje tradicijo in je dodobra izpopolnjeno. Najbolj sem se bal dolge vožnje, vendar ni bila niti za trenutek naporna. Všeč mi je bila organizacijska svoboda (večja mesta ... ). Kampi so super izbrani, nekaj je bilo res pravljičnih! Všeč mi je stil potovanja (šotorjenje + veliko druženja). Moja ocena potovanja: 10/10!

Nejc, udeleženec potovanja "Skandinavija s šotori 2013"

 

 

Nasmeh
Razpisana potovanja Ostala potovanja O nas Splošni pogoji Blog Kontakt